Uutiset

Työkoneet

Tankkauspartiolta nyt myös polttoainesäiliöt työmaille

Helsingistä, Tampereelta, Hämeenlinnasta ja Turusta käsin operoiva Tankkauspartio kuljettaa nykyaikaisella kalustolla polttoainetta eri kohteisiin ja takaa, että työmaiden toiminta ei keskeydy ainakaan polttoaineen loppumiseen. Yritys tarjoaa myös vuokralle erikokoisia IBC-luokiteltuja polttoainesäiliöitä kattamaan erilaisia asiakastarpeita. Halutessaan asiakkaan ei enää tarvitse uhrata ajatustakaan työmaan polttoainehuollolle. Nesteen uusiutuvien, MY-polttoöljyn ja MY-dieselin kysyntä on kasvanut ja niitäkin saa yhdellä puhelinsoitolla Tankkauspartiolta.

Maarakennusurakoitsijan kannattaakin pohtia omaa polttoainehuoltoaan. Esimerkiksi paketti- tai avolava-auto säiliöineen on investointina kallis ja sitoo aina polttoaineen hakuun henkilöstöresursseja. Näiden hankintojen kuolettamiseen menee oma aikansa ja varteenotettava vaihtoehto on juuri polttoainetoimituksien ulkoistaminen. Laskinta kannattaa hieman näpytellä näitä asioita miettiessä.

”Meiltä on saanut jo pidemmän aikaa säiliötkin vuokralle, mutta vasta nyt olemme panostaneet niihin lukumääräisesti enemmän. Tällä hetkellä pystymme jo tarjoamaan lähes 200 erilaista säiliötä tilavuuksilla 450-10 000 litraa”, kertoo Turun konttorilla Jesse Teppo.

Säiliöistä löytyvät liittimet esimerkiksi generaattoreille ja lämmittimille. Lisäksi niissä on tankkauspistooli, litramäärämittari, ylitäytönestin sekä etävalvonta ja manuaalinen pintamittari. 450-3 000 litran säiliöt ovat UN/VAK-tyyppihyväksyttyjä IBC-pakkauksia, jotka soveltuvat maanteitse tapahtuvaan kuljetukseen ja polttoaineen lyhytaikaiseen varastointiin.

Säiliöt täyttävät kaikki ympäristömääräykset. Niissä on tilavuudeltaan 110-prosenttinen valuma-allas ja kaksoisvaippainen rakenne, joten ne soveltuvat esimerkiksi pohjavesialueelle.

”Etävalvontajärjestelmä lisää asiakkaalle entisestään varmuutta ja huolettomuutta. Voimme säätää säiliössä olevan optisen mittarin hälyttämään vaikkapa täyttöasteen ollessa välillä 20–50 prosenttia. Saamme sähköpostiin tiedon, kun taso on alhaalla ja lähdemme liikkeelle. Tankkaukset ajoitetaan tietenkin siten, että niistä ei aiheudu häiriöitä työmaalla. Suorat konetankkaukset voidaan tehdä esimerkiksi aamuisin, ruokatunnin aikana tai iltaisin”, jatkaa Teppo.

”Kova talvi piti meidät kiireisinä erilaisten rakennustyömaiden lämmittimien polttoaineiden kuljetuksessa. Isot lämmityskohteet vievät helposti kymmenentonnia polttoainetta viikossa ja edellyttävät useampaa käyntiä. Nyt keväällä lämmittimien käyttö vähenee ja samalla rakennustyömaiden konetyöt vilkastuvat. Vuosittain kuljetamme noin 7miljoonaa litraa menovettä asiakkaille.”

Tankkauspartion asiakkaat koostuvat kaikenkokoisista yrityksistä, aina pörssiyhtiöistä pienempiin yrityksiin ja yksityisasiakkaista veneilijöihin.

Jesse Teppo täyttämässä Perniössä julkisivutyömaalla käytettävän lämmittimen kahden kuution kokoista säiliötä.

Uusiutuvalla mennään

Ympäristön kuormittamisen pienentäminen on tapetilla ja tämäkin asia on otettu huomioon Tankkauspartion strategiassa. Omassa toiminnassa kompensoidaan hiilijalanjälkeä, ja monien rakennustyömaiden vaatimuksissa on nykyään uusiutuvien polttoaineiden käyttö. Green Deal -sopimuksen allekirjoittaneet kaupungit, kuten Helsinki, Espoo, Vantaa ja Turku,edellyttävät työmailla yhä enemmän uusiutuvien polttoaineiden käyttöä.

Monissa urakkatarjouspyynnöissä uusiutuvat polttoaineet myös pisteytetään korkeammalle. Asfalttitöissäkin sitä tankataan jo vaikkapa jyrsimiin ja levittimiin.

Neste MY valmistetaan Suomessa yksinomaan jätteistä ja teollisuuden prosesseissa syntyvistä tähteistä.

”Olemme tänä vuonna toimittaneet jo yli 100 000 litraa uusiutuvia polttoaineita ja määrä on selkeässä kasvussa. Uusiutuvia polttoaineita saa tilattua kaikista toimipaikoistamme”, toteaa Teppo.

Jutun tekohetkellä Tankkauspartion kalustoa olitöissä polttoaineen alkulähteillä eli Nesteen Porvoon jalostamon 12 viikkoa kestävässä, hektisessä TA2021seisokissa. Uusiutuvia polttoaineita jaetaan nonstoppina alueella häärivän runsaan kaluston käynnissä pitämiseksi.

Tankkauspartio teki vuonna 2020 noin viiden miljoonan euron liikevaihdon ja työllistää vajaat 20 henkeä. Kalustossa on jakeluun säiliöautoja, kevyitä kuorma-autoja ja pakettiautoja. Erikoisrakennetussa kalustossa on Suomen pisimmät letkut, jopa yli 160 metriä.

Asiakkaalle toimitetaan pieniäkin määriä, sillä erillistä minimitilausmäärää ei ole. Päivystys on 24/7 ja pikatoimituksissa Tankkauspartion miehet lupaavat olla paikalla jopa tunnissa. Eli apua on saatavilla myös todella nopeasti, jos säiliön pohja tuleekin yllättäen vastaan.

Polttoaineiden lisäksi Tankkauspartion henkilökunta toimittaa koneisiin AdBlueta, keskusvoitelurasvaa, erilaisia voiteluaineita ja antaa apuvirtaakin tarvittaessa.

Tarjousta omasta polttoainehuollosta voi kysyä soittamalla Kalle Saariselle 040 7321 170 tai Jesse Tepolle 044 2412 301. Sähköposti: tankkaus@tankkauspartio.fi.Lue seuraavaksi