Uutiset

Työkoneet

Talosyke Oy laittaa kiinteistöhuollon pulssin kohdalleen

Talosyke Oy on vantaalainen kiinteistöhuolto- ja siivouspalveluyhtiö, joka on viidessä vuodessa kasvanut kahden hengen yrityksestä 35 ammattilaista työllistäväksi monipuoliseksi alan edelläkävijäksi. Tämänlainen kasvu on ollut mahdollista ainoastaan korkealla työn laadulla ja tehokkailla toimintatavoilla. Näiden tavoitteiden saavuttamisessa Talosyke onkin koko historiansa ajan luottanut monipuolisiin sekä luotettaviin Kramer-työkoneisiin ja lisälaitteisiin.

Talosyke Oy:n toinen perustaja ja myynnistä vastaava Mikko Kannisto oli toiminut kiinteistöhuoltoalalla jo yli kymmenen vuotta ennen oman yrityksen perustamista. Hänelle oli muotoutunut selkeä käsitys siitä, mitä nykyaikaiselta huoltoyhtiöltä vaaditaan. Kannisto kertoo, että Talosyke on aina panostanut monipuolisuuteen, joustavuuteen, nopeuteen ja laadukkaaseen työn jälkeen. Toimintalinjaus on osoittautunut toimivaksi ja yritys on nopeasti kasvanut merkittäväksi alan tekijäksi pääkaupunkiseudulla sekä Uudenmaan alueella. Tällä hetkellä yrityksen kalenterin täyttävät vuoden aikana lumityöt, kiinteistötekniikan palvelut, pihatyöt, maaurakoinnit sekä siivouspalvelut. Asiakaskunta on myös erittäin monipuolinen ja siihen kuuluu niin pieniä rivitaloyhtiöitä kuin jatkuvaa päivystystä edellyttäviä suuryritysten tehdaskiinteistöjä.

Laadun takeena Kramer

Saksalaista laatua edustavat Kramerin työkoneet olivat Mikko Kannistolle tuttuja jo aikaisemmista työtehtävistään, joten hän tiesi Talosykettä perustaessaan mitä Kramerit voivat tarjota. Uuden yrityksen täytyy alkuaikoinaan ottaa oma asemansa ja se onnistuu ainoastaan luotettavuuden ja tehokkuuden kautta. Kramerin työkoneiden ja osaavan henkilökunnan avulla Talosyke löysi nopeasti oman sektorinsa ja toiminta on kehittynyt tasaisen voimakkaasti. Henkilökunnan ammattitaito on pidetty korkealla tasolla, minkä osoituksena koko henkilökunnalla on kiinteistöhuollon ammattitutkinto tai koulutus siihen käynnissä.

Samasta korkeasta linjasta pidetään kiinni myös työkoneiden osalta ja tällä hetkellä konekannan rungon muodostaa 14 Kramerin monipuolista kuormainta. Tyytyväisyys Kramereihin on selkeää, sillä ensi syksyyn mennessä yrityksen rivistöön liittyy vielä yli kymmenen uutta Krameria. Kannisto kertoo voimakkaan panostuksen takana olevan kasvun ja tehokkuuden kehittämisen lisäksi päätös vastata asiakkaiden yhä korkeampiin palveluvaatimuksiin. Monen asiakkaan tarjouspyynnöissä on esimerkiksi jo hyvin tarkat kriteerit huoltotoimissa käytettävän kaluston iästä sekä varustelun tasosta. ”Myös asiakaspalaute on huoltoalalla erittäin suoraa sekä nopeaa ja vaikkapa lumitöiden viivästymisiä ei voi koneongelmiin vedoten kuitata”, kertoo Kannisto.

KH-Koneet tekee mitä lupaa

Mikko Kannisto kertoo, että kiireisellä huoltoalalla on erittäin tärkeää voida luottaa konekantansa toimivuuteen ja huoltopalveluiden luistamiseen. Kannisto tukeutuukin kuormaimissaan klaukkalalaisen KH-Koneet Oy:n tuotteisiin ja palveluihin.” KH-Koneiden kanssa toimiessani voin keskittyä omiin tehtäviini, sillä tiedän saavani nopeaa ja joustavaa palvelua vaikkapa sijaiskonepalveluita tarvittaessa”, jatkaa Kannisto. Talosykkeen luottomiehenä KH-Koneiden puolella toimii Petri Haverinen, jonka palveluasenteelle Kannisto antaa korkeat pisteet. ”Petrin saa tarvittaessa kiinni kellonaikaan katsomatta ja apua saadaan nopeasti haastavimpiinkin tehtäviin. Myös huolto-, varaosa-, laskutus sekä takuupuolen asiat ovat aina sujuneet ongelmitta ja KH-Koneiden toimiva palvelu ja laadukkaat koneet ovatkin olleet merkittävä tekijä kasvumme mahdollistajana”, kiittelee Kannisto.

Kramer vakuuttaa monipuolisuudellaan

Vaikka Kanniston työajasta kuluu nykyään suuri osa konttoritöiden pyörittämiseen, on mies silti edelleen koneiden kanssa jatkuvasti tekemisissä ja pitää näin tuntuman alan ruohonjuuritasoon. Yrittäjänä häntä miellyttää Kramereiden hyvä hinta-laatusuhde, kokoon nähden mainio tehokkuus sekä polttoainetaloudellisuus. ”Varsinkin Kramer 780 on osoittautunut todella monikäyttöiseksi työkoneeksi ja se on saanut henkilökunnalta kiitosta helposta käytettävyydestään, nelipyöräohjauksen ketteryydestä sekä ohjaamon valoisuudesta ja ilmastoinnin tehokkuudesta”, tiivistää Kannisto. Lisälaitteita tarvittaessa Kramereista eivät vaihtoehdot lopu ja toiminnan monipuolistaminen onnistuu myös sitä kautta.  ”Talosyke Oy:n tavoitteena on jatkaa edelleen tasaisen kasvun ja palvelumuotojen kehittämisenmerkeissä ja KH-Koneiden varaan on tässä yhtälössä laskettu paljon”, päättää Kannisto.

KH-Koneet asiakkaan kasvussa mukana

KH-Koneiden Petri Haverinen on seurannut tyytyväisenä Talosykkeen toiminnan kehitystä. Haverinen on jo tähän mennessä toimittanut Talosykkeelle parikymmentä konetta ja uusi suurkauppa vie yhteistyön jälleen uudelle tasolle. ”Dynaamisen ja ennakkoluulottoman yrityksen toimintaa sekä kasvua on ollut ilo seurata ja olla kehityksessä mukana. Olemme oman joustavuuden ja vähäisen byrokratian kautta pyrkineet toimimaan Talosykettä tukevasti ja tuloksista päätellen olemme yhdessä onnistuneet mainiosti”, kertoo Haverinen. KH-Koneiden varaosapuoli on erittäin kattava ja 18 henkilön asentajakunta huoltoautoineen on valmiina palvelemaan kiireisimpinäkin ajanjaksoina. ”Meille on kunnia-asia, että asiakkaamme saavat työnsä hoidettua sovitusti ja haluamme tukea ja antaa neuvoja yritysten kasvaessa. Varsinkin nykyisen haastavan taloudellisen tilanteen aikana on ilo nähdä, että on olemassa runsaasti Talosykkeen kaltaisia energisiä ja rohkeita yrityksiä, jotka omalla esimerkillään näyttävät mallia taantuman voittamiseen”, tiivistää Haverinen.

Lue seuraavaksi