Uutiset

Työkoneet

Sunward valmistusta Suomeen

Kiinalainen Sunward siirtää Euroopan markkinoille toimittamiensa koneiden valmistusta suomalaiselle sopimusvalmistajalle Walpellalle.

Kymmenen vuotta Euroopan markkinoilla toiminut Sunward tuottaa vuosittain noin 10 000 kaivukonetta. Suomessa Sunwardia edustajana toimi aiemmin CE-Rental, mutta nyt edustus on siirtynyt Maspart Oy:lle. Walpellan osalta sopimus merkitsee satojen kaivukoneiden vuosittaista valmistusta sekä pitkäjänteistä kehitysyhteistyötä. Ensimmäisessä vaiheessa Tampereella valmistetaan kymmentä pienempää mallia. Suomessa tuotettavia malleja tullaan laajentamaan isompiin vielä myöhemmin tänä vuonna.

Walpellan ja Sunwardin yhteistyö perustuu Walpellan valmistus- ja tuotekehitysosaamiseen sekä tuotantotehokkuuteen. Yhteistyön avulla Sunward pystyy tarjoamaan asiakkailleen eurooppalaisen tuotteen markkinoiden edullisimmalla hinnalla. 

Toistaiseksi voimassa olevan yhteistyösopimuksen työllistävä vaikutus on 10—20 henkilötyövuotta. Tuotanto toteutetaan Walpellan Tampereen ja Valkeakosken yksiköissä. Varaosapalvelut ja huolto on keskitetty Tampereen yksikköön. Varaosia toimitetaan myös Walpellan jälleenmyyjän Maspartin verkoston kautta.

Hanke on saanut alkunsa TeamFinlandin workshopissa, jossa vientiyritykset pohtivat kuinka kääntää suomalainen osaaminen kilpailutekijäksi kiinalaiselle valmistukselle.

Walpella Group on suomalainen, kokoonpanoon, raskaaseen koneistukseen,  ja hitsaukseen erikoistunut konserni ja tuotekehityksen vahva asiantuntija. Walpella toimii kansainvälisesti prosessi-, energia-, offshore-, kaivos- ja koneteollisuudessa. Vuonna 2011 perustetun yrityksen Tampereen, Valkeakosken, ja Parkanon toimipisteissä työskentelee yhteensä 120 henkilöä. Walpellan liikevaihto vuonna 2014 oli noin 15 miljoonaa euroa. OP.

Lue seuraavaksi