Uutiset

Työkoneet

SSAB:n Strenx-erikoisterästä Fasseihin

SSAB:n erikoisluja Strenx-rakenneteräs auttaa Fassin kappaletavaranostureita uusiin ulottuvuuksiin. Strenx-erikoisteräs on mahdollistanut italialaisen nosturivalmistajan kehittää uuden nivelpuominosturin, joka on oleellisesti aikaisempia malleja kevyempi. Suorituskyvyltään se on kuitenkin uudella tasolla, lupaa valmistaja.

Uusi Fassi F2150RAL -nosturi osallistui Helsingin Hernesaaren uuden Löyly-saunan rakennukseen.

Fassi valitsi uuteen F2150RAL-nosturimalliin SSAB:n erikoislujaa rakenneterästä. Nostovarsissa ja puomirakenteissa käytetään Strenx 900- ja Strenx 1100 -terästä. Tuloksena syntyi raskaan sarjan nivelpuominosturi, joka nyt voidaan asentaa neliakselisen ajoneuvon päälle. F2150RAL-nosturissa yhdistyy valmistajan mukaan poikkeuksellinen suorituskyky sekä minimaaliset rakenteelliset mitat ja pieni paino. Sen nostokapasiteetti on 160 tonnimetriä (1570 kilonewtonmetriä) ja maksimiulottuvuus 41,30 metriä jibillä, joka oli mahdollista toteuttaa Strenx-teräksen avulla.

Erikoisluja Strenx-rakenneteräs on suunniteltu kohteisiin, missä rakenteellinen kestävyys sekä painon minimointi ovat kilpailun kannalta tärkeitä seikkoja. Fassin tutkimus- ja tuotekehitysosasto kehitti yhdessä SSAB:n kanssa uusia sovellutuksia, jotka ovat mekaanisilta ominaisuuksiltaan edistyksellisiä. ”Koko organisaatiomme panee etusijalle uskoutumisen tavoitteelle olla mukana jatkuvan kehityksen eturintamassa. Uusien entistä tehokkaampien ja laadukkaampien nosturimallien esittely on Fassille olennainen osa pysyä markkinajohtajana. Nyt se on mahdollista yhteistyössä SSAB:n kanssa. Heillä on runsaasti kokemusta ja osaamista. Strenx-erikoisteräksen myötä olemme saaneet erityisen paljon lisää suorituskykyä”, kertoo Fassi Gru S.p.A:n pääjohtaja Giovanni Fassi.

Uuden Fassi-nosturin suunnittelussa keskityttiin teho-/painosuhteen parantamiseen ilman, että jouduttaisiin tinkimään luotettavuudesta tai turvallisuudesta. ”Strenx ei ole vain mikä tahansa teräs. Se on materiaali, joka on tulosta SSAB:n yli sadan vuoden kokemuksesta valmistaa terästä. Kehitämme jatkuvasti tuotteitamme perustuen omiin uskomuksiimme sekä asiakkaidemme tarpeisiin. Tavoittelemme mahdollisuuksien rajoja joka päivä. Strenx-erikoisteräs yhdessä Fassin kokemuksen kanssa on synnyttänyt uuden tason suorituskyvyn ja alentuneet käyttökustannukset, jotka löytyvät nyt uudesta Fassin F2150RAL-nosturista”, selittää SSAB:n erikoisterästen tuotepäällikkö Magnus Carlsson. Strenx-erikoisteräs on materiaalia erittäin kovaa ja sillä on hyvät taivutus- ja hitsausominaisuudet. Sen koostumuksen luvataan olevan  hyvän niin fyysisesti, kemiallisesti kuin mekaanisestikin.

”Olemme työskennelleet jo pitkään suurien autonostureiden parissa. Viime aikoina olemme korvanneet niistä muutamia ympäripyörivillä kappaletavaranostureilla. Voimme nyt suorittaa Fassi F2150RAL -nosturilla monia sellaisia nostoja, jotka aikaisemmin vaativat 160 tonnin autonosturin. F2150RAL:ssa on kokoontaitettava puomisto ja vinssi. Jibin ja vinssin yhteiskäytöllä pystymme nyt suoriutumaan monimutkaisistakin operaatioista, jotka aikaisemmin olivat mahdottomia toteuttaa”, kertoo Kurko-Koposen toimitusjohtaja Juha Koponen.

Kurko-Koponen on korvannut jo muutamia autonostureita ympäripyörivillä kappaletavaranostureilla.

Uuden Fassi F2150RAL -nosturin voi nähdä tositoimissa tässä Helsingissä äskettäin kuvatussa VIDEOSSA. Siinä tuodaan myös vahvasti esiin SSAB:n ja Fassin yhteistyötä.

Lue seuraavaksi