Uutiset

Työkoneet

Snowek Oy laajentaa Yhdysvaltoihin

Kuopiolainen katujen kunnossapidon kehitysyhtiö, Kasvu Open menestyjä Snowek Oy on solminut merkittävät jakelusopimukset amerikkalaisyhtiöiden Beauregard Equipment, Inc, ja Monroe Tractor & Implement, Inc., kanssa. Sopimusten myötä yhtiö avaa yhteensä 16 myynti- ja palvelupistettä New Yorkista pohjoiseen. Jakeluyhteistyö on jo vauhdikkaasti konkretisoitunut kasvavaksi liiketoiminnaksi, sillä Snowek on huhtikuussa voittanut Yhdysvalloissa ensimmäiset julkissektorin kilpailutukset ja aloittanut konetoimitukset. Yhtiön lippulaivana Amerikan valloituksessa ovat vedettömään puhdistusprosessiin perustuvat Trombia-katujenpuhdistuslaitteet.

Nyt julkistetut jakelusopimukset vievät Snowekin high end -luokan katujen kunnossapitotuotteet saataville Yhdysvaltojen koillisosiin. Rakennuskonealan suurimpiin myyntiorganisaatioihin New Yorkissa ja Bostonissa kuuluva Monroe Tractor vastaa tuotteiden jakelusta New Yorkin, Massachusettsin, Rhode Islandin sekä Connecticutin osavaltioissa. Beauregard Equipment, Inc. kattaa toimialueellaan Vermontin, New Hampshire sekä Mainen lumiset osavaltiot. Molemmat yhtiöt tunnetaan Yhdysvalloissa merkittävässä markkina-asemassa olevien CASE-pyöräkuormaajien jakelijoina.

”Olemme valmistelleet Yhdysvaltoihin rantautumista huolellisesti viime kesästä alkaen. Oleellista on ollut löytää ison kaliiberin toimijat, joilla on vahvat toimittajasopimukset osavaltioidensa kunnalliselle sektorille ja urakoitsijakontaktit teolliselle sektorille. Molemmat kumppanimme ovat myös erityisen arvostettuja palvelupuolen toiminnastaan. Vauhti, jolla nämä yhteistyöt ovat liikahtaneet käyntiin, on yllättänyt meidätkin: olemme jo voittaneet ensimmäisen julkissektorin kilpailutuksen ja Trombian toimitukset on saatu käyntiin myös Yhdysvaltojen päässä. Toukokuussa matkaan lähtee taas useampikin kontti. Odotamme Pohjois-Amerikan olevan suurin markkinamme jo vuoden 2019 aikana”, avaa markkinalanseerausta Snowek Oy:n toimitusjohtaja Antti Nikkanen.   

https://www.youtube.com/watch?v=TC8maQGU2_E                          

Erityistä vastaanottoa Pohjois-Amerikassa odotetaan maailman ensimmäiselle vedettömään katupölyn puhdistukseen erikoistuneelle Trombia-lakaisukoneelle. Yhdysvalloissa katupöly ja teollisuuslaitosten silikaattipöly on nousemassa Euroopan ja Pohjoismaiden tapaan julkiseksi terveyshaasteeksi. Useimmissa olosuhteissa ainoa tehokas menetelmä pölyongelmaan, on pölyn poistaminen vedettömältä kadun pinnalta tai teollisuuslaitoksen lattialta. Trombia-puhdistus on Snowekin patentoitu ratkaisu tähän ongelmaan.

“Trombia-puhdistuslaitteet ovat äärimmäisen mielenkiintoinen lisäys meidän portfolioomme. Asiakkaidemme kommenttien perusteella Trombia on uniikki, sekä äärimmäisen tehokas ja järkevä investointi asiakkaillemme kuntasektorilla sekä teollisuudessa. Myyntitiimimme on erittäin innoissaan uudesta tulokkaasta, koska he ymmärtävät lisäarvon, jota Trombia-puhdistuslaitteet tuovat asiakkaillemme, joilla on jo pihat täynnä pyöräkuormaajia, mutta jotka eivät halua investoida satoja tuhansia dollareita imulakaisuajoneuvoihin”kuvaa markkina-odotuksia Beauregard Equipment-yhtiön toimitusjohtaja ja omistaja Carl Beauregard.

Ensimmäisessä vaiheessa Snowek esittelee Pohjois-Amerikassa Trombia-puhdistuskoneiden lisäksi kiinteistöjen talvitienhoitoon U-auramalliston, sekä ympärivuotiseen puhdistukseen räätälöidyt Centaurus-kaivinkoneharja- ja avoharjamalliston. Yhdysvaltojen markkinakartoituksessa yhtiö on hyödyntänyt ELY-keskuksen kansainvälistymisavustusta.

Lue seuraavaksi