Uutiset

Työkoneet

Simulaattorit tulevat kuljettajakoulutukseen

”Simulaattori on ennen kaikkea turvallinen ja edullinen tapa perehdyttää uusi kuljettaja koneen käyttöön. Simulaattorin avulla koneen hallintajärjestelmä on nopeasti opittavissa ja harjoitteluvaiheessa materiaalivahinkojen mahdollisuus on eliminoitu. Kouluttajan ei myöskään tarvitse roikkua vaarallisesti koneen oviaukossa oppilasta opastaessaan”, aloittaa Siironen.

”Opiskelu on simulaattorin avulla reaaliaikaista ja se mahdollistaa isonkin oppilasryhmän kouluttamisen. Yksi oppilas harjoittelee kouluttajan johdolla ja muut seuraavat esimerkkiä, kun simulaattorin ympärille voidaan kerätä isokin ryhmä”, jatkaa Siironen.

Witraktorin simulaattorissa kaivukoneena on tela-alustainen 320LC –kaivukone. Simulaattori toimitetaan kevyinä osina ja kasataan toimintakuntoon esimerkiksi luokassa. Simulaattorissa on täysin samanlaiset kaivuvivut kuin oikeassakin koneessa.

Kauha ja puomi näkyvät kaivettaessa sekä TV –näytöltä että videotykin heijastamana kankaalta. Ohjelmassa on mahdollista vaihtaa kuvakulmaa.

” Simulaattorissa on eritasoisia tehtäviä, jotka opettavat kaivukoneen käytön alkaen puomin liikkeiden perusteista, päätyen lastaukseen ja kanaalikaivuun. Jokaisen suorituksen päätyttyä näytöstä on luettavissa suorituksen tulokset eli aika ja tehtäväkohtaisia arvoja,” toteaa Siironen.

”Kaivamis- ja kuormaustehtävä sisältää koneen ja kauhan asemoinnin sekä sen jälkeen kaivamisen ja kuormaamisen. Simulaation alussa kauha on tyhjä ja kone ajetaan työalueelle. Kaivettava alue on merkitty punaisella rajalla maahan. Kaivusyvyys on merkitty vihreillä tolpilla. Vihreä väri vaihtuu tolpassa punaiseksi, kun sallittu tavoitesyvyys saavutetaan. Dumpperin lavan reunat on merkitty sinisellä. Kauhan sijainti näkyy lisäksi keltaisina pisteinä maassa ja se helpottaa näin etäisyyden arviointia. Simulaation lopuksi äänimerkin painaminen lopettaa sen, antaa raportin suorituksesta. Uudelleen äänimerkkiä painamalla alkaa uusi simulaatio”, lopettaa Siironen.

Witraktor vuokraa ja myös myy simulaattoreita. Cat –simulaattoreita on tarjolla yleisimmistä konelinjoista.

Lue seuraavaksi