Uutiset

Työkoneet

Simo Ahlgren KH-Koneet Oy -Konekaupan aitiopaikalla

KH-Koneet Oy:n tuore liiketoimintajohtaja Simo Ahlgren (52 v.) astui viime vuoden marraskuussa uuteen pestiinsä autokaupan puolelta, jälkimarkkinointijohtajan paikalta. Edelliset 11 vuotta meni Laakkonen-konsernin palveluksessa. Uusi työ oli miehen mukaan mielekästä aloittaa, kun talon tuotteet ja henkilökunta ovat rautaisessa peruskunnossa.

KH-Koneet Oy:n uusi liiketoimintajohtaja Simo Ahlgren siirtyi autokaupasta konekaupan puolelle. Ensimmäiset kuukaudet ovat osoittaneet, että kauppoja solmitaan toisinaan varsin nopeastikin. Ja mikäs on solmiessa, kun pihalla on komeat rivistöt erikokoista kalustoa valmiina varusteltavaksi asiakkaan toiveiden mukaan.

”Täytyy toki myöntää, että tämä ala, jolle astuin, oli aika vieras. Muutamia maarakentajia kuuluu tuttavapiiriin, joten sitä kautta jonkinlainen kosketuspinta oli olemassa. Onkin ollut mielenkiintoista nämä ensimmäiset kuukaudet opetella tuntemaan konekauppaa vähän syvemmältä. Täällä KH-Koneissa pääseekin sitä tarkkailemaan aitiopaikalta”, aloittaa Ahlgren.

Autokauppa rakentui enemmän yksityiskaupan ympärille, mutta Simon mukaan yritysmyynnin rooli oli sielläkin kasvussa. KH-Koneissa toiminta on b2b eli yritykseltä yritykselle kaupankäyntiä.


Ensimmäinen akkukäyttöinen nelipyöräohjattu Kramer 5055e saapui Suomeen alkuvuodesta 2017. Simo Ahlgrenin mukaan asikastyytyväisyys on ollut myytyjen akkukoneidenkin osalta erinomainen. Valmistaja lupaa, että verkkovirrasta tyhjät akut saadaan täyteen lataukseen seitsemässä tunnissa. Työskentelyajaksi yhdellä latauksella luvataan noin viisi tuntia silloin, kun jakso pitää sisällään myös taukoja. Suorituskyky on sama kuin vastaavassa dieselmoottorilla varustetussa mallissa.

”Hienoa on se, että asiakaskunta on laajaa; mies ja kone konseptista aina suuriin yrityksiin, esimerkiksi vuokraamoihin saakka. Samoja lainalaisuuksia toki löytyy kaupankäynnistä niin kone- kuin autopuolella. Autokauppa oli ja on pitkälti tehdasvetoista ja prosessiohjattua. Sanoisin, että konekauppa on monelta osin hienompaa. Pienillä asioilla on tässä vaikutusta ja päätökset syntyvät nopeasti. Tätä edesauttaa KH-Koneiden strategia pitää koneita ja varusteita varastossa. Meiltä asiakas saa tarvitsemansa tuotteen tai palvelun heti pihalta tai hyllystä. Varustelemme koneen työmaalle valmiiksi erittäin nopealla aikataululla”, aloittaa Ahlgren.

”Varustekauppa on liiketoiminnan muoto, joka soveltuu internetiinkin hyvin. Kokonaisia koneita ei vielä netistä liiemmin tilailla, vaan niitä halutaan usein testatakin ennen hankintaa. Koneethan räätälöidään aina asiakkaan tarpeisiin soiviksi. Ja kun koneet ovat valmiina pihalla, poikkeavat asiakkaat usein Klaukkalaan tekemään kauppoja.”

Varustekaupan osalta KH-Koneiden nettisivuille onkin Simon mukaan tulossa asiakkaan navigointia ja ylipäänsä selailua helpottavia muutoksia.

”Jatkossa haluamme panostaa myös someen muun muassa yhtenäistämällä kaikki kampanjat ja tapahtumat eri välineisiin, niin lehti-ilmoitteluun kuin eri sosiaalisen median kanaviin.”

Klaukkalan pääkonttorin lisäksi KH-Koneilla on myyntikonttorit Turussa, Seinäjoella ja Tampereella. Tampereen myyntiä Tuottotiellä hoitaa Jukka Heiskala (oik.), joka kuvassa vaihtaa kuulumisia piha-alueen laajennustyömaalla Sorapari Oy:n Janne Pajusen kanssa. Kobelcon puikoissa viihtyy yrittäjä itse eli Jannen isä Jani Pajunen.

”Meille asiakkaat ovat aina tervetulleita paikan päälle. Pääkonttori on täällä Klaukkalassa ja omat myyntipisteet löytyvät Turusta ja Tampereelta. Sen lisäksi meillä on hyvät jälleenmyyjät Oulussa, Mikkelissä, Joensuussa ja Vaasassa. Jatkossa panostamme enemmän myös Klaukkalan ulkopuolelle ja vahvistamme läsnäoloamme maakunnissa”, lupaa Ahlgren.

Tulevaisuus on Ahlgrenin mukaan valoisa ja yrityksen strategiassa keskitytään jatkossa niihin asioihin, joihin todella voi itse vaikuttaa.

Etähallinta tulossa

Nimitysuutisen mukaan Simo vastaa tehtävässään kokonaisvaltaisesti yhtiön koko liiketoiminnasta, sen kehittämisestä ja strategiasta.

”Mehän olemme tunnetusti hyvin tuotekeskeinen talo, joka tunnetaan kahdesta merkistä eli Kramer ja Yanmar. Molemmat ovat arvostettuja ja tunnettuja brändejä, joita meillä edustaa ja myy ammattitaitoinen henkilökunta. Toimiva jälkimarkkinointi pitää huolen asiakkaasta kaupan jälkeen. Jatkossa panostamme vielä enemmän erilaisiin palveluihin ja järjestelmiin koneiden ympärillä. Asiakkaan kanssa pyrimme yhdessä löytämään ratkaisut kaikkiin hänen tarpeisiinsa”, jatkaa Ahlgren.

KH-Koneet ottaa käyttöön etähallintajärjestelmän nimeltään EquipCare. Se helpottaa kaluston hallintaa ja etävalvontaa. Sovellus on ladattavissa ilmaiseksi puhelimeenkin.

Hän kertoo, että nyt käyttöön otetaan Kramerin kehittämä EquipCare-etähallintajärjestelmä, joka helpottaa asiakkaan kaluston hallintaa ja sitä kautta auttaa säästämään kustannuksia. Järjestelmä antaa tiedot paitsi koneiden sijainnista myös muun muassa huoltotarpeista sekä eri parametreistä. Tietoja voidaan tutkia niin tietokoneella kuin sovelluskaupasta löytyvän, ilmaisen EquipCare-sovelluksen avulla.

”Alussa asiakkaamme saa järjestelmän käyttöönsä ilmaiseksi. Hyöty etätarkkailusta suurenee samaa tahtia kuin kaluston määräkin. Mikäli asiakas antaa meillekin luvan tarkkailla koneen huoltotarpeita ja sen lähettämiä mahdollisia vikakoodeja, pystymme lähettämään asentajan paikalle ajoissa ja oikeilla huolto- tai varaosilla varustettuna. Kalusto pidetään näin liikkeessä entistä tehokkaammin EquipCaren avulla.”

Kramer-kannan Suomessa Ahlgren laskeskelee olevan jo noin 3 000 rekisteröityä yksilöä.

Kramer ja Wacker Neuson esiintyivät viime vuoden Baumassa yhteisosastolla.

”Sisaryhtiömme Edeco Tools Oy edustaa Wacker Neuson -rakennuskoneita ja -laitteita. KH Tekninen Kauppa Oy Kobelcoja. Tämän lisäksi yrityskokonaisuuteen kuuluu myös vuokraamopalveluja tarjoava Crent Oy. Yritysten laajoista konevalikoimista löytyy varmasti asiakkaalle oikeanlaiset ratkaisut”, lopettaa Ahlgren.

Koko KH-Koneet Group työllistää tällä hetkellä noin 120 ihmistä, joista noin puolet on KH-Koneet Oy:n palveluksessa. KH-Koneet teki vuonna 2018 47, KH Tekninen Kauppa 31,2, Edeco Tools Oy 8,1 ja Crent Oy 1,1 miljoonan euron liikevaihdon.

Myös Ruotsiin

KH-Koneet Group laajensi toimintaansa Ruotsiin viime vuoden lopulla ostamalla Beck Maskin Sverigen koko osakekannan. Yritysosto on osa KH-Koneet Groupin kasvustrategiaa ja luo uuden vahvan pohjoismaisen toimijan konekaupan alalle.

Beck Maskin Sverige toimii Ruotsissa muun muassa Kobelco- ja Airman-kaivukoneiden maahantuojana. Maahantuonnin ja myynnin lisäksi yhtiö tarjoaa vuokraus-, huolto- ja varaosapalveluita.

Yhtiöllä on kolme toimipistettä, joista kaksi sijaitsee Tukholman ja yksi Göteborgin alueella. Ennen toteutunutta yritysostoa, Beck Maskin Sverige kuului norjalaiseen Beck Maskin -konserniin. Nimi Beck Maskin muuttuu tammikuussa 2020 nimeksi KH-Maskin.

Vieläkin isompi Kramer

Konepörssissä 10/2019 oli tarinaa Kramer 8155 -pyöräkuormaajasta, joka tuolloin oli vielä mallisarjan suurin noin 10 tonnin työpainollaan. Nyt mallisto kasvaa edelleen ylöspäin. Uunituore malli 8180 painaa noin tonnin enemmän ja Stage V -yhteensopiva Deutz-dieselmoottori antaa molemmissa edellä mainituissa malleissa 115 kilowatin tehon. Tosin tehdas tarjoaa 8155:seen myös teholtaan 15 kilowattia pienempää moottoria vaihtoehtona.

Kramer 8180.

Ulkomitoiltaan koneet ovat lähes identtiset. 8180:n akseliväli on 2 626 ja kokonaispituus 6 550 millimetriä (kauhan kärjestä koneen perään). 8155 on hieman kompaktimpi pituussuunnassa eli vastaavat mitat ovat 2620 ja 6 450. Korkeus on sama eli 3 010 millimetriä maasta ohjaamon kattoon.

Kasvanut pituus antaa mallille 8180 noin 800 kiloa suuremman kaatokuorman eli se on 6 900 kiloa, kun mallissa 8155 tyydytään 6 100 kiloon.

Uusi malli 8180 antaa siis suuremman kuormaustehon ja suunnilleen samat ulottuvaisuudet kuin 8155.

Molemmista edellä mainituista koneista on saatavilla myös L-mallit, jotka tarjoavat suuremmat kuormauskorkeudet. Työpainot näissä korkealle nostavissa malleissa ovat joitain satoja kiloja suuremmat kuin perusversioissa.

Tulossa edelleen mallistoon on 8145T, joka on teleskooppipuomilla varustettu pyöräkuormaaja ja painaa 11 170 kiloa. Kaatokuorma on 5 500 kiloa ja teleskooppi täysin ulkona sen kuormauskorkeus (kauha auki) on peräti 5 185 millimetriä. Trukkihaarukoilla päästään maksimissaan 5 225 millimetriin.

Lue myös: Kramer 8155 vuokrakäytössä Gasumin biokaasulaitoksella.Lue seuraavaksi