Uutiset

Työkoneet

Siiki palvelee ja Soukkion auroilla lumi liikkuu

Kiinteistöpalvelu Siiki on Ari Siikin vuonna 1992 perustama yritys, joka on tehnyt upean kasvutarinan yhden miehen yhtiöstä lähes 150 henkilöä työllistäväksi monipuoliseksi kiinteistöjen ja ympäristön huollon sekä kunnossapidon asiantuntijaksi. Työn korkeaan laatuun sekä suomalaisiin perusarvoihin pohjaava menestys vaatii myös käytettävältä kalustolta paljon, ja viime vuosien aikana Siikin työkoneiden keulassa onkin kulkenut runsaasti Soukkio Oy:n aura- ja kauhatuotteita.

Tampereella toimintansa aloittanut Kiinteistöpalvelu Siiki hoitaa nykyään noin 600 erilaista kohdetta Pirkanmaalla ja pääkaupunkiseudulla, ja asiakaskuntaan kuuluu niin asunto-, teollisuus- ja liikekiinteistöjä sekä kunnan ja valtion yksiköitä. Siikin työn taso ja luotettavuus on havaittu korkeimmissakin instansseissa, ja sopimuskohteisiin kuuluukin useita historiallisesti merkittäviä kohteita sekä nykyaikaisia tornitaloja.

Suunnitelmallinen kasvu

”Olemme kasvaneet tasaisen varmasti ja tämän vuosikymmenen alussa tehty panostus pääkaupunkiseudulle on osoittautunut toimivaksi ratkaisuksi. Alueen laatutasovaatimukset ovat erittäin korkeat ja hintakilpailu on kovaa, mutta työn laatuun ja systemaattisuuteen perustuva toimintatapamme soveltuu selvästi myös Helsingin ympäristöön”, kertoo toimitusjohtaja Ari Siiki.  

Yritys on tunnettu hyvänä työnantajana, ja Siikin ammattitaitoiseen henkilöstöön kuuluu useita vuosikymmeniä talossa olleita sekä useampia toisen polven siikiläisiä.

”Henkilöstön korkean osaamistason lisäksi olemme aina varmistaneet konekannan tasokkuuden, ja periaatteena on ollut aina hankkia kalustoa henkilökunnan toiveiden mukaisesti, mikä optimoi työn laadun ja tehokkuuden. Näin myös Soukkion tuotteet ovat ottaneet vankan asemansa nykyaikaisessa kone- ja työlaitevalikoimassamme”, lisää Siiki.

Soukkio vakuuttaa monikäyttöisyydellä

Siikin asiakaskunnan laajuuden vuoksi myös työkohteet vaihtelevat hyvin runsaasti. Tämä edellyttää työlaitteiden ominaisuuksilta paljon, ja Soukkion tuotteet täyttävät nämä vaatimukset moitteitta.

Kiinteistöpalvelu Siikin ammattitaitoinen henkilökunta on ollut hyvin tyytyväinen Soukkio-tuotteiden laatuun ja luotettavuuteen. Samu Ranne, Riku Ranne, Jari Ranne, Tuomas Ranne sekä Riku Högström ehtivät pikaiseen yhteiskuvaan Siikin Ylöjärven varikolle ennen lumiurakoinnin jatkumista.

”On aina eduksi, jos samalla auralla pystytään hoitamaan laadukkaasti niin tiet ja avarammat piha-alueet kuin ahtaat taloyhtiöiden käytävät ja pysäköintialueet. Esimerkiksi kalustoomme kuuluva Soukkion lisäsiivillä varustettu 4,65 metrin nivelaura yhdistää leveyden tuoman tehokkuuden taittuvuuden mahdollistamaan ketteryyteen onnistuneesti”, kertoo Siikin kalustovastaava Riku Ranne.

”Periaatteenamme on oikeiden koneiden löytäminen jokaisen tehtävään ja Soukkion V-aurat ja hiekoituskauhat ovatkin vakuuttaneet henkilökuntamme nopeasti. Palaute kuljettajiltamme on ollut positiivista, ja esimerkiksi mistään tuotteiden lastentaudeista ei ole tullut puhetta. Työn laatu on saanut kiitosta myös asiakaskunnaltamme, ja kuljettajat ovat myös tyytyväisiä Soukkion tuotteiden helppoon käytettävyyteen. Esimerkiksi auran kelluntaominaisuuksien sisäistämisen jälkeen työn tehokkuus onkin noussut nopeasti korkealle tasolle.”

”Nopeatempoisessa työssämme tapahtuu välttämättä myös yllätyksiä, mutta Soukkion tuotteiden turvaominaisuudet ovat toimineet ja estäneet pahemmat vaurioitumiset. Myös laitteiden runkorakenteet ovat riittävän jämeriä ja suurempia vääntymisiä ei ole ilmennyt. Ensimmäisen Soukkion tuotteen hankinnan jälkeen luotto yrityksen tuotteisiin on kasvanut jatkuvasti ja yhteistyö tulee jatkumaan myös tulevaisuudessa”, jatkaa Ranne.

Soukkion asenne kunnossa

Siikin toiminnan laajuudessa myös tuotteiden jälkimarkkinointipalveluiden täytyy toimia.

”Soukkion palveluasenteelle täytyy antaa kiitosta, sillä kaikki sovittu on aina hoidettu aikataulujen mukaisesti. Teknisiä neuvoja ja käyttökoulutusta on Soukkiolta saanut aina tarvittaessa, varaosapalvelu toimii todella ripeästi ja varsinaista tuotetta odotettaessa olemme saaneet myös lainakoneita käyttöömme, mikä on mainio osoitus Soukkion toiminnan asiakasläheisyydestä. Myös tuotteiden käytettävyyteen on selvästi kiinnitetty huomiota, ja esimerkiksi kaikki huoltokohteet ovat helposti saavutettavissa. Tämä on tärkeä ominaisuus, sillä meillä on kovankin käytön aurakalustolle suunniteltuna noin 15 vuoden elinkaari”, korostaa Ranne.

Soukkio kuuntelee asiakaskuntaa

Soukkion Mikael Ylinen (oik.) kävi Ylöjärvellä kuuntelemassa Siikin kalustovastaava Riku Ranteen kommentteja ja arvokkaita kehitysehdotuksia.

Luopioislainen 35-vuotias metallialan perheyritys Soukkio Oy valmistaa tielanoja, lumiauroja, hiekoittimia sekä reunantäyttökauhoja niin sarjatuotteina kuin yksilöllisesti räätälöityinä.

”Kehitämme tuotevalikoimaamme jatkuvasti ja esimerkiksi aurakalustostamme löytyy jo ratkaisuja miltei joka lähtöön. Uudet tuotteemme täyttävät asiakkaiden vaatimukset laadun ja tehokkuuden suhteen, ja niiden pitkä käyttöikä tekee hankinnoista taloudellisesti järkevää”, kertoo Soukkion myynnistä ja markkinoinnista vastaava Mikael Ylinen.

”Viime vuoden aikana toimme markkinoille esimerkiksi uuden kevyen alueauran, joka soveltuu mainiosti vaikka pienkuormainten tai pienten traktorien käyttöön. Aura on rakenteensa puolesta jämerä ja keveydestään huolimatta erittäin kestävä. Asiakastoiveiden kuunteleminen, ammattitaitoinen suunnittelu ja laadukas tuotanto varmistavatkin Soukkion tuotteiden luotettavuuden sekä tehokkuuden”, päättää Ylinen.

Soukkion uutta valikoimaa edustaa kevyemmän luokan 3,4 metrin lisäsiivellinen aura. Kuvassa nivelaura keräävässä asennossa.

Lue seuraavaksi