Uutiset

Työkoneet

Sharq-tieterät vaihtoehtoina kovametalliterille

Of-kulutusteriä valmistavalla Olofsfors Ab:llä on huikea 250 vuoden kokemus laadukkaan teräksen parissa työskentelemisestä. Ei siis ihme, että yritys kulkee kehityksen kärjessä korkeatasoisten ja pohjoismaisiin olosuhteisiin soveltuvien metallituotteiden valmistuksessa. Metsätyö Oy:llä onkin tarjota kattava valikoima tieteriä myös kaikkein vaativimpiin työtehtäviin sekä kesä- että talvikausille.

Hannu Aalto vastaa Metsätyön Hämeenlinnan toimipisteessä tie- sekä kulutusterätuotteista ja hän on pitkän alan kokemuksensa kautta nähnyt tarkoin alan nopean kehityksen. Tällä hetkellä tieterissä suuntauksena on perinteisten kovametalliterien korvautuminen erittäin kestävällä booriseosteisella hiilimangaaniteräksellä, jotka karkaistaan 400-600 HB:n kovuuteen. Uudentyyppiset terät ovat erittäin kestäviä sekä sitkeitä ja ne tarjoavat hyvin kustannustehokkaan vaihtoehdon perinteisille tieterille.

Sharq-uutuudet kovaan käyttöön

Hannu Aalto kertoo, että Of-terämalliston uudet Sharq-tieterät soveltuvat erinomaisesti maamme olosuhteisiin ja ne ovat nopeasti kasvattaneet markkinaosuuttaan. ”Esimerkiksi Sharq Ram -uutuusterää voidaan käyttää kaikissa teiden kunnossapitolaitteissa vuoden kaikkina aikoina. Terät on karkaistu 550 HB:n kovuuteen ja saatavilla on 16 sekä 20 millin eri vahvuusvaihtoehdot. Ram on tehty äärimmäisiin olosuhteisiin ja sitä voi huoletta käyttää vaikka ”mustilla” tieosuuksilla”, korostaa Aalto.

Samaan tuoteperheeseen kuuluvat myös Sharq P300 -reikäterät, jotka ovat karkaistuja 600 HB:n kovuuteen. Sharq-reikäterillä kilometrikustannukset pysyvät hyvin hallinnassa ja saatavilla on myös kumipäällysteisiä vaihtoehtoja, joiden karhea ja siisti työjälki lisää turvallisuutta sekä vähentää hiekoitustarvetta. Sharq-valikoimaa täydentää myös P300 HD Duo, joka on tehty kaikista vaativimpiin tehtäviin ja soveltuu niin talvi- kuin kesäkäyttöön.

Erityisen polanteisille tieosuuksille soveltuu loistavasti Of:n V200-aaltoterä, jonka ohut ja aaltomaisesti muotoiltu terä pystyy puremaan kovaankin polanteeseen. V200 on kehitetty lähinnä tiehöylä- sekä alusteräkäyttöön, mutta se soveltuu myös tiettyihin auramalleihin.

Terät jokaiseen tarpeeseen

Hannu Aalto kertoo, että Metsätyöllä on tarjota Of:n laajan valikoiman kautta teriä käytännössä jokaiseen koneeseen ja työtehtävään. Uusista teknologioista huolimatta myös kovametalliterät ovat edelleen monen käyttäjän suosiossa ja Metsätyöllä löytyykin suoraan hyllystä miltei terä kuin terä. Jyrsintää varten valikoimassa on Sandvikin istukkalevyjä sekä kovametallitappeja, jotka ovat osaavissa käsissä erittäin tehokkaita työvälineitä. Laadukkuudesta kertovat tappimalliston jopa asfaltin jyrsintään soveltuvat kovuudet.

Metsätyön valikoimassa on luonnollisesti edelleen myös perinteisiä hammasteriä, sillä niillekin löytyy yhä oma asiakaskunta. Aalto kertoo hammasterissä metallia menevän hieman hukkaan, mutta esimerkiksi leveäteräinen Viking-malli on yhä tiehöylääjien suosiossa hyvän polanteen poistokykynsä ansiosta. Tasateriä menee yhä lähinnä vanhempiin lanoihin ja korjaus/muutoslevyn avulla voi niissäkin siirtyä nykyisiin standardijakoihin.  Metsätyön laajan valikoiman täydentävät auranjalakset, kiilat, pultit sekä muut asennustarvikkeet.

Kaikki kauhoihin

Metsätyö edustaa myös Olofsforsin Bruxite-mallistoa, josta löytyy kovaa terästä vaativiin kauhatöihin. Suoraan varastosta on saatavilla esimerkiksi huulilevyt, nuoliprofiilit, V-kärjet, telaharjateräkset, pyörötangot, kulutusprofiilit ja -levyt sekä runsaasti suosiota kasvattaneet säästöterät lähes kaikkiin kauhoihin.

Metsätyö Oy:ssä pyritään palvelemaan asiakasta monipuolisesti ja samalla käynnillä voi hankkia myös kaivinkynnet, telanastat, kaivukonekoukut sekä tuotteet Sandvikin laajasta valikoimasta.  Unohtaa ei sovi myöskään iDig-kaivuopastusjärjestelmää, Hultdins-kouria, Expander-tappeja tai Indexatorin kääntäjiä.

Ammattitaitoinen palvelu

Metsätyön henkilöstö on Hannu Aallon tapaan hyvin kokenutta ja alansa osaavaa. ”Me osaamme kysellä asiakkaalta oikeat kysymykset heidän konekannastaan sekä työtehtävistään ja tämän kautta osaamme suositella juuri heille parhaiten sopivia vaihtoehtoja. Usein asiakas voi aluksi hieman kyseenalaistaa suosituksiamme, mutta käytännön kokemukset ovat osoittaneet valintamme osoittautuvan pitkällä tähtäimellä asiakkaille edullisimmiksi tehokkuuden ja kestävyyden kautta”, korostaa Aalto. Hän kiittelee myös Olofsforsin omaa tuotekehitysyksikköä. ”He ottavat suomalaisten asiakkaiden palautteet ja erikoistoiveet hyvin innokkaasti vastaan ja moni tuote on kehittynyt juuri tätä kautta yllättävänkin nopeasti”, päättää Aalto.

Lue seuraavaksi