Uutiset

Työkoneet

Sennebogen 6113 – uusi 120-tonninen teleskooppinosturi

Uuden Sennebogen 6113:n myötä saksalainen nosturivalmistaja esittelee suurimman tela-alustaisen teleskooppipuomisen nosturinsa tähän mennessä. 120 tonnin nostokyky ja käytännössä koeteltu puomikonsepti 120 tonnin nostokyky ja käytännössä koeteltu puomikonsepti mahdollistavat Sennebogenin käytön joustavasti vaihtelevissa nostotöissä. 6113-nosturillaan Saksan Staubingissa toimiva yritys siirtyy teleskooppinosturiensa nostokyvyssä 50 % ylöspäin.

Sennebogen on yli 20 vuoden kokemuksellaan ajoneuvonostureista ja tela-alustaisista teleskooppipuomisista nostureista vakiinnuttanut menestyksekkäästi asemansa kansainvälisillä markkinoilla. Rakennusteollisuus ja nosturinvuokrausyritykset luottavat Sennebogenin teleskooppipuomisten nosturien luotettavuuteen kaikkialla maailmassa. Sennebogenin nykyinen tuotevalikoima käsittää nostokykyalueen 8 – 80 tonnia ja kattaa luotettavasti laajan käyttöalueen. Erityisesti tela-alustaiset teleskooppipuomiset nosturit tarjoavat monia hyötyjä suurien taakkojen nostamisessa, siirrossa ja sijoittelussa. Uusi Sennebogen 6113 120 t nostokyvyllään on kiinnostava ratkaisu monille nosturinvuokrausyrityksille ja rakennusliikkeille.

Joustava ja nopea käytössä: Täysitehoinen puomi

Sennebogen 6113 -nosturin merkittävin etu on vahva teleskooppipuomi. Se on – samoin kuin kaikissa tämän sarjan nostureissa – suunniteltu täysitehoiseksi puomiksi. Monisylinteritekniikan ansiosta tämä huoltovapaa puomijärjestelmä mahdollistaa teleskooppipuomin portaattoman toiminnan ja se on aina kitkalukittu. Nosturi voidaan ajaa portaattomasti ja nopeasti mihin tahansa puomipituuteen. Tämä säästää aikaa ja tehostaa työtä, erityisesti kun puomin pituutta joudutaan muuttamaan työn kuluessa. Yksisylinterisissä järjestelmissä puomielementit joudutaan kiinnittämään yksitellen tapeilla mutkikkaiden työvaiheiden kautta, kun taas 6113:ssa puomi voidaan säätää portaattomasti ja nopeasti mihin pituuteen tahansa.

Laaja työalue erinomaisen liikuteltavuuden ansiosta

40-metrisen puomin ansiosta nosturin työalue on laaja. Puomin jibi- ja ristikkojatkeiden avulla voidaan saavuttaa jopa 70 m puomikorkeus. Nosturin todellinen toiminta-alue selviää kuitenkin vasta kun huomataan, että konetta voidaan ajaa 100 % kuormalla, jolloin se kattaa suuretkin työmaa-alueet.  

Sennebogen 6113 vakuuttaa myös vaikeakulkuisessa maastossa erinomaisen ketteryytensä ansiosta. Työskentely on mahdollista myös 4 asteen kallistuksessa: tämä voidaan saavuttaa vain puomin erityisen vankan rakenteen ansiosta.

8 m pituinen alusta ja jopa 900 mm levyiset tukitassut varmistavat toisaalta pienen pintapaineen ja toisaalta parhaan mahdollisen vakauden. Vakauteen vaikuttaa myös alavaunu, joka voidaan leventää 5,40 m raideleveyteen asti.

Minimaalinen tilantarve – monipuolinen käytössä

Verrattuna muihin nosturikonsepteihin tela-alustainen teleskooppinosturi on vakuuttava myös tilantarpeeltaan ja monipuolisuudeltaan. Erityisesti suhteessa AT- ja RT-nostureihin tela-alustainen teleskooppipuominen nosturi vie 30 % vähemmän tilaa ja osoittaa siten hyötynsä ahtailla työmailla. Nosturi on osoittanut toimivuutensa vankan puominsa ansiosta, eikä vain nostokäytössä, vaan myös dynaamisissa töissä, erityisesti maanalaisissa rakennuskohteissa sekä kohteissa, joissa käytetään hydraulisia työlaitteita kuten täryttimiä. Käyttöalueen monipuolisuutta täydentää nostettava työlava, jonka kantavuus on jopa 1000 kg. Nosturin käyttöaluetta laajentaa sen käyttö purku- ja maanrakennustöissä, mutta myös huolto- ja ylläpitotöissä kaikenlaisissa maastoissa.

Kätevä käyttää – helppo siirtää

Liukuovella varustettu maXcab-mukavuusohjaamo, jota voidaan kallistaa 20 astetta, takaa kuljettajalle erinomaisen ergonomian ja näkyvyyden. Tyypillistä Sennebogenille on mahdollisuus suunnitella ohjaamo 2,70 m korkeuteen nousevaksi (lisävarusteena), mikä takaa ainutlaatuisen näkyvyyden ja turvallisuuden. Laaja turvallisuuspaketti, johon kuuluvat led-ajovalot ja ympäristökamerat, tukee kuljettajaa kaikissa työtilanteissa.

Nosturinvuokrausyrityksille vaivaton siirto työmaalta toiselle on erityisen tärkeä hyöty. Starlifter-teleskooppialustan innovatiivisen automaattijärjestelmän ansiosta kone voidaan koota nopeasti muutamassa työvaiheessa. SENNEBOGEN 6113 on helppo ajettava rakennustyömaalla ja helppo kuormata. Kun ajokoneisto puretaan, siirtoleveys pienenee 3,00 metriin.

Moderni ja puhdas moottoritekniikka – pieni polttoaineenkulutus

E-sarjan teleskooppinosturi Sennebogen 6113 täyttää TIER 4f -päästönormit tehokkaan 168 kW Cummins-moottorin sekä hiukkassuodattimen ja uusinta tekniikkaa edustavan pakokaasujen jälkikäsittelyjärjestelmän ansiosta. Lisäksi pienempää moottorin käyntinopeutta käyttävä Eco-tila tarjoaa huomattavat energiansäästöt. Sennebogen Sencon valvonta- ja diagnoosijärjestelmässä kaikki toimintaparametrit esitetään selvästi ja ohjausjärjestelmän käyttö on helppoa ja mukavaa. Sen avulla voidaan hienosäätää koneen toimintaa ja käsitellä vikailmoitukset helposti ja nopeasti. Lisäksi kuormamomentin rajoitusjärjestelmää voidaan valvoa helposti ja luotettavasti.

6113 asettaa mittapuut myös ylläpidon ja huollon helppoudelle. Kaikkien nivelkohtien ja kääntökehän keskitetty voitelu vähentää huollontarvetta, optimoi pääsyn huoltokohteisiin ja tärkeisiin komponentteihin sekä säästää aikaa päivittäisissä työtehtävissä.

Sennebogen 6113 E-sarja – yhteenveto

  • Kompakti ja tehokas: Nostokyky jopa 120 t, puomin maksimipituus 67 m
  • Täysitehoinen puomi: 4-osainen teleskooppipuomi, kitkalukittu, äärimmäisen vankka rakenne, portaaton hydraulinen teleskooppipuomien säätö hallintavivulla (ei portaittain kuten yhdellä sylinterillä), pituus 40 m
  • Monipuolinen ja joustava käytössä: Vankka, erittäin vakaa tela-alusta, ajettavissa 100 % kuormalla, toimii 4° kallistukseen asti ja mahdollistaa dynaamisten työlaitteiden käytön.
  • Helppo siirtää – nopeasti käytettävissä: 3 m siirtoleveys, helppo automaattinen telojen kokoonpanojärjestelmä, pieni tilantarve käytössä
  • Tehokas: Tehokas ja taloudellinen 168 kW Cummins-dieselmoottori, pakokaasujen jälkikäsittelyjärjestelmä Tier 4f -normin mukainen
  • Helppokäyttöinen: SENCON ohjaus- ja diagnoosijärjestelmässä asetukset näytetään selkeästi ja käyttö on helppoa

TP

Lue seuraavaksi