Uutiset

Työkoneet

Sataman työmyyrä – Liebherr LH 110 M

Liebherr ilmoittaa toimittaneensa Ranskaan materiaalinkäsittelykone LH 110 M Port Litronicin. Kyseessä on laajan malliston toiseksi suurin kone, jonka työpaino varusteista riippuen on 100–110 tonnia ja moottoriteho 300 kilowattia. Joku saattaa muistaa koneen vuoden 2019 Baumasta. Se komeili tuolloin paraatipaikalla Liebherrin kerrostalon edessä. Tosin versiona, joka on varustettu korotetulla ylävaunulla.

Villefranche-sur-Saônen satamassa, Lyonin pohjoispuolella erilaisia alusten lastauksia ja purkuja tekevän materiaalikoneen ulottuvuus on 23,8 metriä.

Saône-joen rannalla sijaitseva satama on vilkas keskus, joka yhdistää vesi-, tie- ja raideliikenteet yhdeksi tärkeäksi solmukohdaksi Ranskassa.

Villefranche-sur-Saônen sataman toimitusjohtaja Florent Dupré etsi korkealaatuista ja luotettavaa konetta, joka pystyy käsittelemään sekä kappale- että bulkkilastia. Satamassa on paljon erilaisia operatiivisia toimintoja, jotka vaativat joustavuutta henkilöstöltä ja kalustolta. Sataman ja paikallisen Liebherr-edustajan Tecmat Servicen yhteistyö alkoi jo vuonna 2002.

Liebherr LH 110 M Port -materiaalikoneessa on 13 metrin pääpuomi ja 12 metrin kauhanvarsi. Näiden avulla saavutetaan tuo lähes 24 metrin ulottuma. ERC on Liebherrin kehittämä hydrauliikkaenergian talteenottojärjestelmä, jonka avulla Liebherr lupaa jopa 30 prosentin verran pienempää polttoaineen kulutusta kuin ilman sitä operoidessa. Dieselmoottorina on Liebherrin oma D946 (Stage V).

Ohjaamo on liukuovellinen ja maksimissaan kuljettajan silmät ovat noin kahdeksassa metrissä. Hytti työntyy myös reilusti eteenpäin, noin neljä metriä, jolloin näkymä esimerkiksi laivan ruumaan on esteetön. Kulku ohjaamoon ja pois on helppoa hytti maan tasoon laskettuna. Kuljettaja hallitsee toimintoja värillisestä kosketusnäytöstä.

Martin Schickel (toimitusjohtaja, Liebherr-France SAS) ja Franck Lafabrie (toimitusjohtaja, Tecmat Service) ojensivat Liebherrin symbolisen avaimen satamajohtaja Florent Dupréelle viime vuoden lopussa.

Villefranche-sur-Saônen satamassa käsitellään laajaa valikoimaa erilaisia materiaaleja noin 1 850 000 tonnia vuodessa. Koska lasti on varsin monipuolista, hankki satama myös paljon erilaisia työlaitteita Liebherriinsä. Kahmarityyppiset kauhat hankittiin kahdessa eri kokoluokassa; kuuden kuutiometrin GMZ 80 ja kevyemmälle materiaalille tarkoitettu, kahdeksan kuutiometrin GMZ 120. Niillä lastataan ja puretaan muun muassa malmia, hiiltä, hiekkaa ja soraa.

Puutavaran käsittelyä varten kauppaan kuului niin ikään kaksi erikokoista kouraa. GMH 80:n kapasiteetti on 1,9 neliömetriä ja isomman GMH 120:n 3,6 neliömetriä. Ja sujuvaa työlaitteen vaihtoa varten kone on tietenkin varustetu MH 110B Likufix -pikakiinnikkeellä, joka kytkee mekaaniset osat sekä hydrauliikan automaattisesti.

”Liebherr-työlaitteet on suunniteltu juuri oikeisiin käyttötarkoituksiin. Niiden ja täysin automaattisen Liebherr-pikakytkentäjärjestelmän avulla pystymme lisäämään tuotantokapasiteettiamme täällä satamassa”, kehaisee Florent Dupré.

Liebherrin LH 110 -materiaalikone on saatavilla myös korotetulla ylävaunulla sekä tietenkin myös tela-alustaisena. Telakoneelle saa myös portaalialavaunun.


Lue seuraavaksi