Uutiset

Työkoneet

Sany-maarakennuskoneet Machinery Oy:lle

Machinery Oy on solminut Sany Groupin kanssa edustussopimuksen, joka koskee Sany-kaivukoneiden ja tulevaisuudessa myös -pyöräkuormaajien myyntiä sekä varaosa- ja huoltopalveluita. Uusi edustus tukee Machineryn jo olemassa olevaa maarakentamisen tuote- ja palveluvalikoimaa sekä vahvistaa Machineryn kasvustrategiaa. Sany Groupiin kuuluu myös muun muassa betonin käsittelylaitteita valmistava Putzmeister. Putzmeisteria edustaa Machineryyn kuuluva Tornokone Oy.

Kiinalainen Sany on kehittänyt ja valmistanut maarakennus- ja satamakoneita yli 30 vuoden ajan. Se on jo useamman vuoden sijoittunut konevalmistajien joukossa maailman TOP 10 -kärkeen. Sijoitus hieman heittelee vuodesta riippuen. Vuonna 2018 Sany oli liikevaihdolla mitaten kahdeksanneksi suurin.

Samana vuonna yritys ilmoitti viennin arvon olleen 2,3 miljardia dollaria, joka vastasi 41 prosenttia yrityksen koko liikevaihdosta. Oman ilmoituksensa mukaan vuoden 2018 aikana vietiin ulkomaille 6 000 Sany-kaivukonetta, joka vastasi 30 prosenttia koko Kiinan kaivukoneviennistä. Kyseessä on siis valtavan mittaluokan konevalmistaja.

Sany on tehnyt vuoden 2010 jälkeen paljon työtä myös Euroopan jälleenmyyntiverkostonsa kasvattamiseksi. Moni muistaa tuhkapilven riivaaman Bauman vuodelta 2010. Tuolloin Sany esiintyi ensi kertaa julkisesti ja sillä oli heti valtava osasto, jonne se oli tuonut esille kalustoa laidasta laitaan. Tämänkin jälkeen se on ollut läsnä kaikissa Baumoissa varsin näyttävästi. Euroopan valloituksessa ei ole paukkuja säästelty.

Sany Baumassa 2019 (kuva Nick Drew)

Viime vuoden Baumassa yritys esiintyi yli 4 000 neliömetrin osastolla, jossa esiteltiin maarakennuskoneiden lisäksi muun muassa nostureita, tiehöyliä, jyriä ja satamakoneita.

Nyt yritys on läsnä jo kaikissa Pohjoismaissakin ja esimerkiksi Englannissa merkkiä on myyty jo tovin. Kysyimme, mitä Diggerman-blogia kirjoittava ja Earthmovers-lehden toimittaja Nick Drew tuumaa Sanyn asemasta Englannissa, jossa merkki on ollut läsnä jo vuodesta 2015 lähtien.

”Vielä ei tietääkseni Sany-kaivukoneita ole myyty kovin paljon täällä, mutta alkuperäinen jälleenmyyntiverkosto on nyt rakennettu uudestaan. Se tuonee Sanylle täälläkin lisää jalansijaa. Panostukset alkavat näkyä. Oikein hyvä, että koneet on tehty tunnetuista komponenteista, se helpottaa huoltoa ja korjauksia. Menestyksen luominen uudella merkillä riippuu aina asiakkaiden ensireaktioista, jälkimarkkinoiden toimivuudesta ja jälleenmyyjän luotettavuudesta.”

Sany SY50U

Pienestä suureen

Sanyn Euroopassa myytävä kaivukonemallisto kattaa kokoluokat 1,6-50 tonnia. Pitkäpuomiversiona saatavana on myös 60 tonnin malli. Kiinassa yrityksen valmistusohjalmassa on suurempiakin malleja aina 200 tonniin saakka, mutta niitä ei Eurooppaan tuoda. Muutama lyhytperäinenkin mini- ja midiluokan malli on ohjelmistossa.

Suuremmissa kaivukoneissa voimanlähteenä on Cummins, keskikokoisissa Isuzu ja pienissä Yanmar. Myös hydrauliikkakomponentit ovat tunnettuja brändejä kuten Kawasaki ja Casappa.

Kun tiedetään, että Machinery on edustanut Cumminsia jo 60-luvulta saakka, niin synergia Sanyn kanssa on merkittävä.

Vesa Terhivaara

”Olemme saaneet ensimmäiset koneet maahan ja tästä ne lähtevät varusteluun. Tornokone Oy Keravalla tekee ne ja näihin aloituksen kampanjakoneisiin (SY50U (5,3 t/29,1 kW), SY135C (14,9 t/78,5 kW) SY215C (22,6 t/122 kW)) lisätään muun muassa Engconin kallistuvat kauhanpyörittäjät, Webasto-lämmittimet, Hebonilube-keskusvoitelujärjestelmät ja LA-puhelimet. Jotta paketti olisi täydellinen, on siinä vielä mukana luiska-, kuokka-, ja kaapelikauhasetti”, aloittaa tulosyksikön johtaja Vesa Terhivaara juttutuokion Machineryn pihamaalla Vantaalla.

Sany SY215C

Machineryn kampanjakoneista esimerkiksi 23 tonnin SY215C on edellä mainituin varustein saanut kylkeensä hintalapun 151 000 euroa (alv 0%). Muiden koneiden hinnat löytyvät Machineryn nettisivuilta.

”Lähdemme liikkeelle jalat maassa ja maltillisin tavoittein, jotka on asetettu viiden vuoden päähän. Tiedämme, että uuden merkin lanseeraaminen ei ole helppoa. Halusimme heti alussa, että huoltoverkosto on koko maan kattava ja pystymmekin 10 sopimushuoltajan ja 10 kiinteän pisteen voimin tarjoamaan sellaisen asiakkaiden käyttöön. Kaikissa koneissa on viiden vuoden tai 10 000 tunnin takuu. Ison valmistajan tuki on myös kullanarvoinen ja Machinery vakaana toimijana pystyy tarjoamaan kattavat jälkimarkkinoinnin palvelut”, lisää Terhivaara.

Lyhytperäinen Sany SY155U (kuva Nick Drew)

Sanyn Euroopan pääkonttori sijaitsee Saksan Bedburgissa. Siellä voidaan antaa koulutusta sekä koeajaa koneita. Myös varaosakeskus on samalla paikkakunnalla.

”Maarakentamisen toimiala on mahtava lisä Machineryn tuotevalikoimaan ja henkilökuntamme on innoissaan päästessään tarjoamaan asiakkaillemme entistä laajempaa repertuaaria. Valtakunnan laajuisen sopimushuoltoketjumme kanssa pystymme antamaan asiakkaillemme ensiluokkaista palvelua, josta Machinery tunnetaan”, summaa Machineryn liiketoimintajohtaja Janne Silvennoinen.

Sanyn Bauman 2010 osaston henkilökuntaa.
Bauma 2013 (kuva Nick Drew)
Bauma 2016 (kuva Nick Drew)
Bauma 2016
(kuva Nick Drew)
(kuva Nick Drew)
(kuva Nick Drew)

Lue seuraavaksi