Uutiset

Työkoneet

Sandvikin uusi Toro™ LH518iB

Sandvik Mining and Rock Solutions lanseeraa Toro™ LH518iB -lastauskoneen AutoMine®-valmiudella. Kaivosautomaatioon valmiin akkukäyttöisen maanalaisen lastauskoneen kattavat tehdastestit ovat käynnissä, ja ensimmäinen kone toimitetaan vuoden 2023 ensimmäisellä puoliskolla. Lastauskoneen AutoMine®-yhteensopivuus on vakiotarjonnassa vuoden jälkipuoliskolla.

Toro™ LH518iB -lastauskoneessa yhdistyvät alan johtavat akku- ja automaatioteknologiat. Edeltäjäänsä Sandvik LH518B:hen nähden Toro™ LH518iB:tä on päivitetty useilta osin, ja huollettavuutta parannettu merkittävästi. Koneessa on Sandvikin uusin älykäs ohjausjärjestelmä, joka mahdollistaa AutoMine®-valmiuden. Sandvikin patentoitu automatisoitu akunvaihtojärjestelmä sisältää sekä AutoSwap- että AutoConnect-toiminnot, ja ne helpottavat operaattoria huomattavasti akkupakettien vaihtoprosessissa.

Toro™ LH518iB -lastauskoneeseen saa optiona Sandvikin AutoMine®-automaatiojärjestelmän. 18-tonnin hyötykuorman kone on varustettu automaation käyttöönottoon vaadituilla venttiileillä, johtosarjoilla ja muilla tarvikkeilla. Lastauskoneen AutoMine®-paketti tulee tarjolle optiona, joka sisältää skannerit, AutoMine®-komponentit ja langattoman yhteyden.

AutoMine®-järjestelmällä yksi operaattori pystyy hoitamaan koko lastaussyklin etänä, mukaan lukien akunvaihdot. Operaattoria tarvitaan vain akkujen kytkemiseen latureihin ja jäähdyttimiin ja niistä irrottamiseen.

”Olemme erittäin ylpeitä tästä uudesta lastauskoneesta. Se toimii suunnannäyttäjänä tuottavalle ja kestävälle autonomiselle maanalaiselle kaivostoiminnalle”, toteaa Sandvikin Load and Haul -divisioonan tuotehallintajohtaja Jari Söderlund.

”Kyse ei ole kehitysvaiheessa olevasta teknologiasta, joka on valmista käyttöön joskus tulevaisuudessa. Teknologiaratkaisut ovat valmiit ja asiakastoimitukset alkavat tänä vuonna.”

Uuden lastauskoneen tehdastestit ovat parhaillaan käynnissä. Ensimmäisten Toro™ LH518iB -koneiden asiakastoimituksia valmistellaan parhaillaan Pohjois-Amerikkaan, Australiaan, Eurooppaan ja Kaakkois-Aasiaan. Sandvik seuraa tiiviisti lastauskoneiden suorituskyvyn ja tuotannon tunnuslukuja yhdessä asiakkaiden kanssa.
Lue seuraavaksi