Uutiset

Työkoneet

Sandvikilta uusi poravaunu

Sandvik Mining and Rock Solutions esitteli uuden Ranger DX910i -porauslaitteen Conexpo-Con/Agg 2023 -messuilla Las Vegasissa maaliskuussa.

”Laite on tuoteperheensä uutuus ja tarjoaa kokoluokkansa edistyksellisimmän automaation, suurimman porauksen peittoalan, laajimman reikäkokokoalueen ja monia muita ominaisuuksia tukemaan porauksen parasta tuottavuutta ja suorituskykyä”, todetaan Sandvikilta.

Sandvikin Ranger -porauslaitteet ovat valmistajansa mukaan edustaneet jo yli 30 vuotta markkinoiden parasta luotettavuutta ja monipuolisuutta. Ranger-porauslaitteita on toimitettu ympäri maailman ja ne ovat vakiinnuttaneet paikkansa kaivos- ja urakointiteollisuudessa. Nyt Sandvik on päivittänyt RangerDXi -porauslaitesarjan vastaamaan alan muuttuviin tarpeisiin. Tuoteperheen Ranger DX910i- ja DX810i-porauslaitteita voidaan käyttää laajalti erilaisissa applikaatioissa, kuten tuotantoporauksessa, rakolinjaporauksessa, infrarakentamisessa sekä tuulivoimaloiden perustusten porauksessa.

”Ranger DXi -sarjan etuja ovat tunnetusti suuri 55 neliömetrin porauksen peittoala, edistykselliset automaatioratkaisut, erinomainen maastokelpoisuus ja polttoainetaloudellisuus. Operaattorille miellyttävän työskentely-ympäristön mahdollistavat ergonominen ohjaamo ja käyttäjäystävälliset hallintalaitteet. Laitteen innovatiivinen moottorin ja kompressorin paineenhallinnan ohjausjärjestelmä vähentää polttoaineen keskikulutusta, mikä tarkoittaa merkittävää pienennystä sekä päästöihin että kokonaiskustannuksiin”, todetaan Sandvikilta.

Uutta optimoitua porausteknologiaa

Päivitetyt Ranger DXi -porauslaitteet on varustettu RD900-sarjan porakoneilla. RD925- ja RD927-porakoneet soveltuvat yleisimpiin eli 89–102 millimetrin reikäkokoihin, kun porakoneperheen uusin, RD930C-malli mahdollistaa jopa 140 millimetrin reikäkoon. Porakoneen patentoitu, pitkä mäntä tuottaa optimaalisen iskuaallon ja porauksessa voidaan nyt täysin hyödyntää tehokkaiden porakoneiden potentiaali.

”Uusilla CT55- ja CT67-porakalustoilla porauksen tunkeumanopeus kasvaa jopa 20 prosenttia. Patentoitu kaareva kierre mahdollistaa korkean poraustehon ja erinomaiset kierteytysominaisuudet. Tehokkaat porakoneet ja innovatiiviset porakalustot vievät Ranger DXi -porauslaitteiden tuottavuuden uudelle tasolle ja takaavat erinomaisen suorituskyvyn ja poraustarkkuuden joka työvuorossa. Laajojen kenttätestien tulokset puhuvat puolestaan: jopa 15 prosenttia parempi tuottavuus, 30 prosenttia pidempi porakaluston kestoikä ja 15 prosenttia pienempi polttoaineenkulutus”, listataan Sadvikilta.

Edistyksellisiä digitaalisia ratkaisuja

Uusien Ranger DXi -porauslaitteiden tuottavuuden taustalla ovat myös edistykselliset tietoyhteydet. Ranger DXi on valmistajansa mukaan ensimmäinen maanpäällinen porauslaite, joka on yhteensopiva My Sandvik Productivity -telematiikkaratkaisun kanssa. Ratkaisu tehostaa laitteiden käyttöä ja tarjoaa tarkkaa dataa laitteen kunnosta ja käyttöasteesta. Laitteiden suorituskykyä voi seurata helposti yhdeltä näytöltä tai integroimalla tiedot omaan järjestelmään. Laitteet sisältävät myös porauskaavioiden ja -datan langattoman siirron, mikä mahdollistaa tarkan porauksen Sandvik TIM3D -paikannusjärjestelmän avulla. Lisäksi kolmansien osapuolten paikannus- tai laitehallintajärjestelmät voidaan integroida saumattomasti Ranger DXi -porauslaitteisiin uudella Open Drill Interface -ratkaisulla.Sandvik Group
Sandvik on kansainvälinen korkean teknologian teollisuuskonserni, jonka ratkaisut parantavat asiakkaiden toiminnan tuottavuutta, kannattavuutta ja vastuullisuutta. Sandvik on digitalisaation edelläkävijä ja keskittyy optimoimaan asiakkaiden prosesseja. Johtava tarjonta sisältää laitteet, palvelut ja digitaaliset ratkaisut lastuavaan työstöön, kaivostoimintaan, infrarakentamiseen sekä kiven ja mineraalien käsittelyyn. Vuonna 2022 konserni työllisti noin 40 000 henkilöä, ja sillä oli työntekijöitä ja toimintaa noin 150 maassa. Liikevaihto oli noin 112 miljardia Ruotsin kruunua. (n. 10 miljardia euroa).


Sandvik Mining and Rock Solutions

Sandvik Groupiin kuuluva Sandvik Mining and Rock Solutions -liiketoiminta-alue on maailman johtava kaivos- ja urakointiteollisuuden laitteiden, varaosien, palveluiden, digitaalisten ratkaisujen ja kestävää kehitystä edistävien teknologioiden toimittaja. Sovellusalueita ovat maanpäällinen ja -alainen poraus, mekaaninen kiven irrotus, kalliorakentaminen ja louhostoiminta. Vuonna 2022 Sandvik Mining and Rock Solutions työllisti noin 16 200 henkilöä, ja sen liikevaihto oli noin 57 miljardia Ruotsin kruunua (n. 5 miljardia euroa).


Lue seuraavaksi