Uutiset

Työkoneet

Doosanin uusi DL380-7-pyöräkuormaaja esitellään yleisölle

Doosan esittelee uuden DL-7-sarjan koneita ensi kertaa messuilla. Uusi DL380-7-pyöräkuormaaja (202 kW/20 t) esittäytyy suurelle yleisölle Las Vegasissa kesäkuun toisella viikolla järjestettävillä World of Concrete -messuilla (”Betonimessuilla”).

”Doosanin DL-7-sarjan koneissa kiteytyy yli vuosikymmenen ajan asiakkailta saatu palaute”, sanoo paikallinen Doosan-jälleenmyyjä Aaron Kleingartner. ”Odotamme innolla millaista kiinnostusta uusi DL380-7 herättää messuilla. DL-7-sarjan esittely on merkkipaalu Doosanin tarinassa.”

Ulkokuori on saanut uuden muodon ja ohjaamo on suunniteltu kokonaan uudestaan. Tarjolla on mukavampia oloja kuljettajalle, suurentuneita kauhatilavuuksia ja polttoaineensäästöä. Nämä kaikki seikat toteutuvat Doosanin seuraavan sukupolven pyöräkuormaajissa. Jokainen DL-5-sarjan kuormaaja tulee päivittymään DL-7-sarjalaiseksi, DL200-7:stä aina DL580-7:ään.

DL380-7 korvaa mallin DL350-5. Akselipäivityksen myötä koneella voi kantaa ja lastata aikaisempaa suurempia kuormia. Vakiokauhan koko on kasvanut seitsemällä prosentilla aikaisempaan verrattuna. Näin valmista syntyy nopeammin.

”Doosanin DL-7-sarjan pyöräkuormaajat on suunniteltu vaativiin töihin”, sanoo Kleingartner. ”Ne on tehty kestämään. Runkorakenne on suunniteltu kovaan käyttöön. Rakenteissa on käytetty lujempaa terästä. Näin kone on pysynyt tasapainoisena, vaikka nostokapasiteetti on kasvanut.

Myös kaivukoneita näytillä

Messuilla on esillä myös Doosan DX140LC-5 -kaivukone (80 kW/14 t). Tämä 14-tonninen kone on yksi Doosanin kaivukonemalliston pienemmän pään suosituimmista malleista. Kokoluokka sopii hyvin käyttäjille, jotka tarvitsevat hieman minikaivukonetta suurempaa konetta, joka on kuitenkin kompaktin kokoinen ja monikäyttöinen.

”DX140LC-5 ja lyhytperäinen malli DX140LCR-5 kuuluvat myydyimpiin malleihimme”, jatkaa Kleingartner. ”Nämä 14-tonniset mallit tarjoavat suurempaa ulottuvuutta minikaivukoneisiin verrattuna. Rautatelat parantavat vetokykyä ja tasapainottavat konetta nostoissa.”

DX140LC-5:n maksimi kaivusyvyys on 6 135 millimetriä ja ulottuvuus 8 665. Takakamera on vakiovaruste, sivukameran saa lisävarusteena. Molempien kameroiden kuvaa saadaan samaan näyttöön jaettuna.

World of Concrete on rakennusteollisuuden suurin vuosittainen tapahtuma betoni- ja kivialan ammattilaisille.


Doosan-pyöräkuormaajat tuo maahan ja jälleenmyy RealMachinery.


Lue seuraavaksi