Uutiset

Työkoneet

Rudus Oy:n luottokoneena Kivisammon rakentama Nordberg C150 -murskausvaunukokonaisuus

Viime toukokuun Maxpo-näyttelyn eräänä keskipisteenä ja yleisön kerääjänä toimi Kivisampo Oy:n osastolla esitelty Nordberg C150 -murskausvaunu. Jättiläisen luo johti jatkuva jono ja Kivisammon henkilökunta saikin kertoa koneen taustoista sekä teknisistä ominaisuuksista kiinnostuneille messuvieraille lukemattomia kertoja. Murskausvaunu siirtyi messuilta suoraan tositoimiin ja Konepörssi vieraili Rudus Oy:n Espoon Kulmakorven toimipisteessä kyselemässä Nordbergin käyttökokemuksista.

Rudus Oy:n Espoon Kulmakorven toimipiste sijaitsee logistisesti loistavien yhteyksien varrella Ykköstien tuntumassa alle kymmenen kilometriä Kehä III:lta. Kulmakorven alue on Espoon kaupungin omistuksessa ja murskausurakoinnin hoitava Rudus vastaa myös kiviaineksen eteenpäin myynnistä yrityksille ja yksityisille asiakkaille. Hyvälaatuisesta ja kaikentyyppiseen rakentamiseen soveltuvasta kiviaineksesta tunnettu Kulmakorven alue kannattaa hyödyntää optimaalisesti ja uusi Nordberg C150 -murskain täydentääkin Ruduksen nelivaihemurskaa tehokkaalla tavalla.

Nordberg tuo lisäkapasiteettia

Rudus Oy:n Kimmo Leppikangas ja Juha Pukarinen ovat olleet hyvin tyytyväisiä Nordberg C150 -murskausvaunun suoriutumiseen Espoon Kulmakorvessa sekä työn tehokkuuden että laadukkuuden puolesta.

Rudus Oy:llä oli jo aikaisemmin runsaasti käyttökokemusta Nordberg C125 -murskausvaunuista, joten siirtyminen C150:n käyttöön oli luonnollinen askel.

”Meille oleellisia ominaisuuksia ovat liikuteltavuus ja päivittäisten sekä vähän suurempienkin huoltojen suorittaminen vaivatta ja turvallisesti, ja nämä ominaisuudet ovat olleet jo aikaisemmissa C125-vaunuissamme kunnossa. Käyttämämme C125:t ovat muutenkin olleet erittäin luotettavia ja tehokkaita, joten C150:n hankinnan tultua mahdolliseksi oli ostopäätös Metsolta helppo suorittaa” kertoo Ruduksen työpäällikkö Kimmo Leppikangas.

”Toimitimme C150:n Kivisammolle, joka rakensi kokonaisuuden reippaalla tahdilla valmiiksi toiveidemme mukaisesti. Kivisampo toimitti myös 60 kuution lisäsyöttimen, minkä ansiosta kiviauton kuorman pystyy kippaamaan syöttimeen ilman odottelua.

Murskaimessa on 200 kilowatin sähkömoottori, McQuaid-iskuvasara ja 1 600 millimetrin kuljetinhihna. Kokonaistyöpaino koneella on enimmillään 145 tonnia. Lisäksi C150:n siirtäminen kohteesta toiseen onnistuu vain kahdessa osassa, mikä on taloudellisesti hyvin järkevää”, Leppikangas lisää.

Vastannut odotuksiin

C150-murskausvaunu otettiin Kulmakorvessa käyttöön toukokuussa ja jättiläinen on hoitanut hommansa odotetun tyylikkäästi.

Rudus Oy:n Kulmakorven toimipiste tuottaa laadukasta ja monipuolista kiviainesta pääkaupunkiseudun materiaalitarpeet huomioiden logistisesti erinomaisesta sijainnista.

”Kivisampo oli hoitanut kokonaisuuden kerralla kuntoon ja esimerkiksi usein aikaa vievät sähköasennukset olivat täysin käyttövalmiita. Oikeiden säätöjen kohdalleen saaminen sujui helposti ja erityiskiitosta käyttäjiltä on saanut looginen ohjausjärjestelmä, jota käytetään yleensä kannettavalla tietokoneella. Olemme luonnollisesti seuranneet uutuuskoneen käyttäytymistä tarkoin ja mitään hälyttävää ei esimerkiksi taloudellisuudessa tai kulutusosien tarpeessa ole ilmennyt”, kertoo Ruduksen Kulmakorven työmaapäällikkö Juha Pukarinen.

”Kaikessa huomaa Kivisammon kokemuksen isojen kokonaisuuksien valmistamisessa, sillä yrityksessä selvästi tiedetään, miten murskain tulee varustella juuri meidän käyttötarpeemme huomioiden”, jatkaa Pukarinen.

Pitkä elinkaari tiedossa

Nordberg C150 -murskausvaunu on taloudellisesti merkittävä investointi, joten on luonnollista, että murskaimelle on luvassa vuosien ja valtavien kiviainestonnimäärien urakointi.

”Olemme kaavailleet C150:lle jopa noin 20 vuoden käyttöaikaa, mikä on laatutuotteen ja Kivisammon hyvien jälkimarkkinointipalvelujen ansiosta hyvinkin realistinen tavoite. C150 on jo nyt osoittautunut kokoluokan ja tehokkuuden suhteen hyvin kustannustehokkaaksi yksiköksi, mikä on tämänhetkiset alan merkittävät kustannusten nousut huomioon ottaen hyvin tärkeää. Haasteellisesta tilanteesta huolimatta Rudus on investoinut kiviainestuotannon kasvuun hyvin voimakkaasti esimerkiksi TerraWisen kiviainesliiketoiminnan ostamisen kautta. Onkin luonnollista, että myös tuotannon konekantaan tullaan panostamaan ja hyvä yhteistyö Kivisammon kanssa tulee varmasti jatkumaan useiden uusien projektien myötä”, Leppikangas päättää.

Lue seuraavaksi