Uutiset

Työkoneet

Kone Heikkilä: maarakennusvoimaa Myrkystä: Arjes Impaktor 250 EVO takaa murskauksen tehon

Kone Heikkilä on Etelä-Pohjanmaalta Myrkyn kylästä käsin toimiva yritys, jonka monipuolisiin palveluihin kuuluvat maarakennustyöt, kuljetustehtävät sekä murskaustoiminta. Kierrätysmurskaus onkin ollut yrityksessä viime aikoina kovassa kasvussa ja tämän vuoden aikana Kone Heikkilälle valmistuu uusi hehtaarin kokoinen oma kierrätyskenttä, joka tehostaa ja monipuolistaa toimintaa entisestään. Kone Heikkilä on panostanut luonnollisesti myös kierrätysalan konekantaan, ja Kivisampo Oy:ltä viime syksynä hankittu Arjes Impaktor 250 EVO -kierrätysmurskain on osoittautunut onnistuneeksi investoinniksi.

Arjes Impaktor 250 EVO on kokoonsa nähden hyvin tehokas ja suoriutuu mainiosti myös betonin käsittelystä. Kone Heikkilä tehosti työskentelytehoa lisäämällä syöttösuppiloon lisälaidat.

Marko Heikkilän vuonna 1995 perustama Kone Heikkilä on vuosien mittaan kasvanut luotettavaksi ja monipuoliseksi urakointiyritykseksi, jonka asiakaskuntaan kuuluvat niin konsernitason metsäalan yritykset, pk-yritykset kuin yksityistaloudet. Toiminnan kasvu on ollut tasaisen varmaa, ja Markon lisäksi yritys työllistää viisi henkilöä. Konekantaan kuuluu kaivukoneita, kuorma-autoja, pyöräkuormaimia ja nyt paletti on täydentynyt oman kierrätysmurskaimen kautta.

Tehoa kompaktissa kokoluokassa

Kone Heikkilän toiminta-alueella erityisesti puu- ja metsätalouden sivuvirtojen käsittelylle ilmeni lisätarvetta ja Marko Heikkilä päättikin viime vuonna selvittää murskainten markkinatilannetta.

”Vierailimme Kivisammon järjestämässä Arjes-murskaimen demonäytöksessä, ja esitys oli sen verran vakuuttava, että koitin saada demokoneen saman tien mukaani. Se ei sentään onnistunut, mutta Kivisammon Petri Ihaisen asiantuntevan palvelun ansiosta Arjes Impaktor saapui Myrkkyyn reippaalla aikataululla”, kertoo Marko Heikkilä.

Arjes saa säädettävyyden ja käytön helppouden lisäksi kiitosta huoltotoimien helppoudesta. Tärkeimmät kohteet ovat helposti saavutettavissa, mikä takaa oikeaoppiset huoltotoimenpiteet.

”Arjes soveltuu monipuoliseen toimintaamme mainiosti, sillä kaksiakselinen, repijäperiaatteella toimiva murskain suoriutuu monenlaisesta materiaalista tukkeutumatta ja kokoonsa nähden hyvällä kapasiteetilla. Mitään lastentauteja ei ole 400 käyttötunnin aikana ilmennyt, ja kun pienen etsimisen jälkeen löysimme murskaimeen oikeat, tehtäviimme sopivat terät, sekä asensimme syöttösuppiloon lisälaidat, on urakointi sujunut ongelmitta”, lisää Heikkilä.

Helppo käytettävyys

Kone Heikkilä edustaa monessa mielessä suomalaista perheyhtiötä ja onkin luonnollista, että hyvin usein Arjes-murskaimen toiminnasta vastaa Markon onnistuneen kasvatustyön tulos, toisen polven urakoitsija Iina Heikkilä.

Arjes-murskaimen avulla Kone Heikkilän urakointi on monipuolista, laadukasta ja nopeaa. Lunawoodin Kaskisen toimipisteen tuotannon esimies Petri Harju (kesk.) on hyvin tyytyväinen Kone Heikkilän Marko ja Iina Heikkilän tarjoamaan murskauspalveluun.

”Arjes on miellyttävän kokoinen ja kauko-ohjauksen sekä jämerän telaston avulla koneen saa helposti juuri oikeaan paikkaan. Syöttämisen parhaan tekniikan oppii nopeasti, säädettävyys on helppoa ja lopputuotteen laatu on vastannut asiakaskuntamme korkeaa vaatimustasoa. Esimerkiksi tässä kohteessa käsittelemme lämpöpuutehtaan lisävirtoja ja palaute on ollut hyvin positiivista.”

”Tarvittaessa Arjes taipuu hyvin myös betonin murskaukseen ja magneetti kerää raudan tehokkaasti pois lopputuotteesta. Voimanlähteenä toimiva 129 kilowatin tehoinen Volvo Penta on puolestaan äänistasoltaan mukavan hiljainen, käyttöön riittävät kohtuullisen matalat kierrokset ja se on myös kulutukseltaan maltillinen”, jatkaa Iina Heikkilä.

Arjes liikkuu tarkasti kauko-ohjauksen mukaan ja säädöt on helppo laittaa kerralla kohdalleen.

Palvelutaso säilyy

Myös asiakkaan puolelta Arjes on saanut varauksettoman hyväksynnän.

”Meidän toimintamme mittakaavassa on olennaisen tärkeää, että alihankkijan työskentelyyn voi luottaa. Kone Heikkilä urakoi meille lämpöpuutuotannon sivuvirtoja ja työn laatu sekä nopeus ovat olleet moitteettomia. Sivuvirtamme ovat puuperäisiä sivutuotteita, mutta Arjeksen jälkeen ne ovat valmiita tuottamaan energiaa lämpökattilassamme”, kertoo Lunawoodin Kaskisen toimipisteen tuotannon esimies Petri Harju.

Arjes-murskaimen tehokas magneetti kerää raudan pois tehokkaasti. Kone Heikkilä on asentanut koneen kylkeen ketjukiinnityksellä rautasäiliön, jolloin se kulkee urakoinnissa mukana, mutta on tarvittaessa myös näppärästi irrotettavissa.

Kone Heikkilälle hyvä maine asiakaskunnan keskuudessa onkin ensiarvoisen tärkeää.

”Toimimme vastuullisesti sekä luotettavasti, ja Arjes-murskain takaa laadukkuuden säilymisen myös kierrätystehtävissä. Kompakti koko helpottaa murskaimen nopeaa siirtämistä niin kohteissa kuin kohteiden välillä. Tärkeä ominaisuus on myös raportoinnin helppous, ja asiakas saa halutessaan tarkat tiedot murskauksen määrästä omaa käyttöään varten. Kaiken kaikkiaan investointi Arjes-murskaimeen oli meille tietysti iso sijoitus, mutta jo nyt se on osoittautunut onnistuneeksi ratkaisuksi ja uuden kierrätyskentän käyttöönoton myötä murskaimen merkitys vain korostuu”, päättää Marko Heikkilä.


Lue seuraavaksi