Uutiset

Työkoneet

Rototilt lukitsee Baumassa

Kauhanpyörittäjät yleistyvät hitaasti mutta varmasti myös Skandinavian ulkopuolella. Ruotsalainen Indexator lyö löylyä kiukaalle esittelemällä perinteisen linjansa rinnalle kokonaan uuden Rototilt-perheen nimeltään Advanced Line. Vanha tuoteperhe on kastettu nimellä Classic Line. Valmistaja kertoo keränneensä tuoreeseen pyörittäjäperheeseen useita uusia teknisiä ratkaisuja.

Kuvan turvalukitus työlaitteelle on yksi uusista innovaatioista.

Advanced-mallistossa on uusi turvalukitus työlaitteelle, uusi ohjausjärjestelmä, muutoksia hydrauliiakssa sekä suuren läpivirtauksen sallima läpivienti.

Lukitusjärjestelmän (SecureLock) tekniset ratkaisut on tukittava Baumassa, sillä valmistaja kertoo tässä vaiheessa sen sisältävän hydrauliikkaa, mekaniikkaa ja elektroniikkaa. Kuljettaja saa ohjaamon hälytyksen, jos työlaite ei ole oikein paikoillaan.

Jopa 200 litran läpivirtaus antaa kuljettajalle uusia mahdollisuuksia käyttää hydraulisia työlaitteita, kuten harjaa, tärylevyä ym. Uuden rakenteen luvataan myös minimoivan letkuston. Venttiilipaketti on suojattu lialta ja iskuilta maalatulla, vankalla suojalevyllä.

Ohjausjärjestelmänä esitellään ICS (Indexator Control System). Se antaa valmistajan mukaan uusia mahdollisuuksia työlaitteiden ohjaamiseen. Järjestelmän integroinnin markkinoilla oleviin kaivu- ja mittausjärjestelmiin luvataan olevan aiempaa helpompaa.

Indexator Lubrication System on saatavana lisävarusteena ja mahdollistaa kauhanpyörittäjään keskusvoitelun. Se toimii kaikissa markkinoilla olevissa keskusvoitelujärjestelmissä. ILS-paketti sisältää tukevan lohkon ja letkut, jotka kytketään kauhanpyörittäjän voitelukohtiin. Annostelusta huolehtiva lohko kytketään peruskoneen voitelujärjestelmään.

Neljä uutta kouramallia saa myös ensisesittelyn messuilla. Kourat MG40, MG60,SG40 ja SG60 soveltuvat 10-24 tonnin kaivukoneisiin.

Lue seuraavaksi