Uutiset

Työkoneet

Risto Hänninen Kuopio – Bobcatilla mennään

”Yrittäjänäkään en ole nyt ensimmäistä kertaa. Myin edellisestä yrityksestä osani yhtiökumppanille ja jatkan nyt yksin omassa yrityksessä. Työtilanne on varsin hyvä. Ensi kesäksikin on jo kohtuullisesti töitä  ja talvikin ollaan tiiviisti liikkeellä. Lumihommiakin Ristolla on tiedossa ja varsinkin sitten, jos rakentamiseen tulee pakollinen pakkastauko. Paikoitellen ja varsinkin tallatuista kohdista maa on jo täällä reilusti jäässä”, toteaa Risto puhelimessa NCC:n kerrostalotyömaalla Kuopion satamassa.

”Varusteina uudessa koneessa on kauhat, trukkipiikit, aurat sekä harjalaite. Monipuolinen varustevalikoima takaa laadun ja tehokkuuden. Nykyisin pienille koneille tuntuu löytyvän helpommin töitä kuin isoille. Työmailla on vähän tilaa ja ketteryys ja koneen koko merkitsevät paljon”, lisää Hänninen.

”Usein tehdään töitä ylisuurella kalustolla. Mielestäni tilaajan kannattaisi yhdessä koneurakoitsijan kanssa miettiä tarkkaan työhön tilattavan koneen kokoluokka ja vaadittavat varusteet. Tällainen yhteistyö tuottaisi parhaan lopputuloksen. Työlle kertyvä hinta riippuu paljon konekuskin tehokkuudesta ja ammattitaidosta”, jatkaa Risto.

”Bobcat on nykyisin aivan eri kone kuin 80 –luvulla. Tuon ajan koneet olivat aika kolhoja ja kaikki toimi raskailla mekaanisilla vivuilla. Nykyisin käyttö on kevyttä, ohjaamot ergonomisia, ilmastointilaitteella varustettuja ja kaiken kaikkiaan kuljettajaystävällisempiä.”

”Kone kulkee 20 kilometriä tunnissa, joten kaupungissa ajan koneen työmaalta toiselle. Pidempiä siirtoja varten tilaan kuljetuksen”, lopettaa Hänninen. Palkitsevinta omassa työssä on Hännisen mukaan se, kun työpäivän päätteeksi näkee oman työnsä jäljen.

Bobcat S650

Bobcat S650 on varustettu De Luxe –ohjaamolla, jossa on valmistajan mukaan 30 prosenttia parantunut näkyväisyys. Kokonaispaino on 3800 ja kaatokuorma 2440 kiloa. Kaksinopeuksinen hydrostaattinen voimansiirto antaa siis maksimissaan noin 20 kilometrin tuntinopeuden. Moottorina on Kubotan turboahdettu diesel, jolle ilmoitetaan 55,4 kilowatin teho. Puomisto on vertikaalimallia ja kauhan asennon vakaaja on vakiona. Työlaitteet kiinnitetään hydrauliseen Power Bob-Tach –pikaliittimeen. Työhydrauliikka on High Flow suurteho versio ja tuotto on tällöin 115 litraa minuutissa.

Lue seuraavaksi