Uutiset

Työkoneet

RealMachinelle uusi myymälätila – ja panostusta huoltotoimintaan

Vuoden aikana Nokialle on kasvanut täysverinen koneliike. RealMachine syntyi, kun konemyynnin konkari Kalle Huunonen yhdessä toisen maarakennuksen ammattilaisen kanssa näkivät selvän kysynnän Euroopasta tuotaville uusille ja vähän käytetyille koneille. Ensimmäisenä vuonna liikevaihtoa kertyi 1,5 miljoonaa euroa ja myydyksi tuli 20 uutta ja 35 käytettyä konetta.

Koneita tuodaan sekä perinteisen konekaupan kaavalla että asiakkaiden toimeksiantoina. Perinteiseen tapaan RealMachine ostaa, tuo maahan, varustelee ja myy koneita asiakkaille. Asiakastoimeksiannot ovat joko asiakkaan tarpeiden mukaan etsittäviä koneita tai asiakkaan jo löytämän koneen maahantuontia. Molemmissa tapauksessa koneet varustellaan RealMachinella ja myös rahoitus järjestetään kaupalle. Varustelut tehdään CE-hyväksyntöjen puitteissa tarvittavalla ammattitaidolla, jolloin hyväksyntäasioiden kanssa ei tule ongelmia viranomaisten kanssa. Uudet koneet ovat tunnettuja, Suomessa laajalti käytössä olevia konemerkkejä: Hitachi, Doosan, New Holland, Caterpillar ja Volvo.

Huoltokorjaamo

Koska varustelut ovat keskeinen osa maahantuontia, on RealMachine panostanut omaan huoltokorjaamoon. Varustelujen lisäksi korjaamolla on mahdollista tehdä laajastikin erilaisia remontteja. Huunonen kertoo, että omat varustelussa olevat koneet tuovat peruskuorman korjaamolle. ”Kun meille tulee jokin äkillinen remonttipyyntö, voimme keskeyttää varustelutyön ja auttaa asiakasta pääsemään takaisin työhön mahdollisimman nopeasti.”

Korjaamolla on valtuudet esimerkiksi lämmittimien (Webasto ja Eberspächer), rasvareiden (Safematic ja Lincoln) ja rototilttien (engcon) asennuksiin ja huoltoon. Näihin on saatavana luonnollisesti myös varaosat.

Huoltokorjaamo työllistää vakituisesti kaksi asentajaa.

Avajaiset

Ripeästi kasvanut yritys työllistää Kalle Huunosen lisäksi sihteerin. ”Tarve on jo saada myös lisää myyntivoimaa. Haussa onkin ammattitaitoinen konemyyjä”, vinkkaa Huunonen. Nyt yrityksen omistamaan halliin on valmistunut uusi myymälä, jonka avajaisia siis vietetään 26.-27.3. Kalle Huunonen lupaa kävijöille tutustumisen lomassa myös makkaraa ja kahvia.

Juha Kuusjärvi

Lue seuraavaksi