Uutiset

Työkoneet

Rautajärven on myös poralaitteiden asiantuntija

Saman Rautajärven-nimen alla toimivat Rautajärven Konehuolto Oy sekä Rautajärven Varaosa Oy ovat tuttuja nimiä maamme raskaan konekaluston ammattilaisille. Kangasalla ja Tuusulassa toimivat yritykset ovat tunnettuja laadukkaasta ja nopeasta palvelusta maarakennus- ja rakennuskoneiden, kuljetuskaluston sekä nostolaitteiden ja henkilönostinten huolto-, korjaus- ja tarkastustöiden parissa. Kolmen vuoden ajan Rautajärven Korjaamot ovat edustaneet myös ruotsalaisen SPD-poralaiteperheen tuotteita, edustukseen kuuluvat uusien laitteiden myynti sekä huolto- ja varaosatoiminnot.

Ruotsalainen Scandinavian Pile Driving Ab eli SPD on pora- ja paalutuslaitteiden asiantuntija, joka on aina panostanut tuotekehityksen edistyksellisyyteen ja asiakastoiveiden kunnioittamiseen. Yli 40 henkilöä työllistävä yritys valmistaa vuodessa noin 25 isoa, yli 30 tonnin poralaitetta ja lokakuun Bauma-näyttelyssä SPD julkistaa uudistetun tuotelinjansa.

Kokemus tuo varmuutta

Kolmen vuoden yhteistyö Rautajärven ja SPD:n välillä on kehittynyt jatkuvasti ja oppimisprosessien kautta kanssakäymistä voi nykyään kuvata erittäin saumattomaksi. SPD tuntee Suomen markkinoiden tarpeet ja Rautajärven suorat kontaktit juuri oikeiden SPD:n asiantuntijoiden kanssa tekevät yhteistyöstä esimerkiksi asiakastoiveiden parissa todella ripeää.

Rautajärven Varaosa Oy:n Heikki Niemelä esittelemässä tehokasta SPD-poralaitteen ja Vahva-kahmarin yhdistelmää. Yrityksellä on myös SPD-poralaitteiden erittäin kattava kulutus- ja varaosavalikoima, josta löytyvät kaikki yleisimmin tarvittavat osat suoraan hyllystä.

”Olemme yhteistyövuosien aikana oppineet tuntemaan SPD:n tuotteet jokaista mutteria myöten ja osaamme toimia tilanteiden vaatimalla tavalla. Ennakkohuollon ja ylläpidon merkitystä ei voi liikaa korostaa, sillä niiden kautta vältytään monelta harmilta poralaitteiden erittäin raskaissa työtehtävissä. Turhien työtaukojen poistumisen lisäksi myös asiakkaan lompakko kiittää, kun hyvin huollettu kone välttyy työn seisauttavilta laiterikoilta. Varaosavalikoimamme on myös erittäin kattava ja suoraan hyllystä ovat saatavilla esimerkiksi vaijerit, liukupalat, vaijeripyörät, leuka- ja tiivistesarjat, paineanturit sekä väylätekniikan ja kaukosäätimien osat. Myös kaikkien isoimmatkin osat saadaan käytännössä seuraavaksi päiväksi paikalle”, kertoo Rautajärven Varaosa Oy:n toimitusjohtaja ja osakas Heikki Niemelä.

Palveluasenne kunnossa

”Huoltohenkilökuntamme on hyvin ammattitaitoista ja asiakaspalvelussamme tunnemme hyvin asiakaskunnan kiireen vaativassa yritystoiminnassa. Suurimmat toimenpiteet suoritetaan korjaamoillamme, mutta usein huoltoautomme saapuvat asiakkaan luo toimenpiteitä varten. Ymmärrämme myös hyvin kokonaisuuksien päälle ja poralaitteen lisäksi meiltä saa samalla vaikka pyörittäjien osat ja huollot, mikä lisää palvelun tehokkuutta entisestään. Luonnollisesti kannattaa myös huomioida, että hyvin ylläpidetty poralaite siirtyy helposti seuraavaan peruskoneeseen vaihdon tullessa ajankohtaiseksi”, lisää Rautajärven Konehuolto Oy:n osakas Janne Sipilä.

Rautajärven edustukset tulevat toisiaan

Kulunut vuosi on ollut Rautajärven-yritysryppäälle erittäin kiireinen ja vuoden aikana on tehty useita onnistuneita rekrytointeja, saatu uusia asiakkuuksia, sekä vahvistettu vanhoja asiakassuhteita ja edustuskumppanuuksia.

”Toimintamme monipuolisuus, luotettavuus ja laadukkuus ovat tulleet yhä tunnetummaksi alamme asiakaskunnan parissa, ja hyvien kokemusten kautta niin uusien kuin vanhojen asiakkaiden tyytyväisyys palveluumme on kasvussa. Panostamme edelleen myös tekniseen osaamiseemme ja nopeasti kehittyvällä alalla tietotaidon määrää ei ole koskaan liikaa. Edustuksemme keskittyvät nostimiin ja poralaitteisiin, joissa toimintaperiaatteet ovat hyvin samankaltaisia. Samankaltaisuus tehostaa kouluttautumista, vianhakua ja korjauksia kaikkien edustuksien osalta. Näin saamme lisää näkemystä ja ongelmanratkaisukykyä jokaiselle asiakaskäynnille”, tiivistää Rautajärven perustaja ja omistaja Matti Tuokko.

Lue seuraavaksi