Uutiset

Työkoneet

Raskaan konekaluston korjaus- ja huoltopalvelua – US-Tuonti

Lohjalla toimiva US-Tuonti Oy on aloitti viime vuonna urakointikoneiden ja muiden työkoneiden korjauspalvelun. Yritys huoltaa ja korjaa koneita merkistä riippumatta. Toiminta on kokonaisvaltaista sisältäen korjauksissa tarvittavien varaosien ja tarvikkeiden hankinnan. Yleisten huolto- ja korjaustoimenpiteiden lisäksi tehdään myös hydrauliikkapumppujen, -moottorien ja muiden hydrauliikan komponenttien peruskunnostusta.

US-Tuonti on aloittanut maarakennus- ja muiden työkoneiden huolto- ja korjauspalvelun. Toiminta on merkkiriippumatonta.

Saku Rautiainen perusti US-Tuonnin vuosituhannen alussa operoiden tuolloin auto-, moottoripyörä- ja mönkijäkaupan parissa. Viime vuosikymmenen lopulla hän aloitti myös raskaan kaluston varaosien myynnin. Rautiaisen kaksi veljeä toimivat maarakennusalalla ja tekniikasta aina kiinnostunut mies alkoi hommata veljilleen varaosia ja muita varusteita kaivukoneisiin. Samassa yhteydessä heräsi myös ajatus tiettyjen osien niin sanotusta ”henkiinherättämisestä”. Hydrauliikan komponentit ovat arvokkaita tarvikeosinakin hankittuna, joten peruskunnostus on usein perusteltua. Hydrauliikkapumpun kunnostus voi olla jopa puolet halvempaa alkuperäisvaraosan hankintaan verrattuna. Hintaetua tulee, kun US-Tuonti käyttää tuttuja ja edulliseksi koettuja ostokanavia. Rautiainen korostaa, että kunnostuksissa käytetään alkuperäisosia, joita US-Tuonti hankkii alan tunnetuilta toimijoilta. Lisäksi peruskunnostetuille osille annetaan aina yhden vuoden takuu.

US-Tuonti myös peruskunnostaa hydrauliikan komponentteja. Tässä käynnissä kääntömoottorin purku kunnostusta varten.

Nopeaa palvelua
Pienenä toimijana Rautiainen lupaa nopeaa reagointia asiakkaiden tarpeisiin. Palvelussa pyritään myös yksilöllisyyteen, jolloin asiakkaan mahdolliset lisävarustelutarpeet voidaan suorittaa samalla. Huollot ja korjaukset tehdään yrityksen toimipisteessä Lohjalla. Koneet saadaan sisätiloihin toimenpiteitä varten. Yritys noutaa ja palauttaa tarvittaessa itse alle kolmen tonnin koneet Lohjan pajalle. Isommat koneet saadaan verstaalle sopimuskuljetuksena. Asiakkaan ei siis tarvitse rahdeista murehtia, jos laitteen vika edellyttää korjaamokäyntiä. Verstaalla onnistuvat lämpimissä oloissa kaikki huoltotyöt, sorvaukset sekä hitsaukset. Huoltoasentajalla on viidentoista vuoden korjaamokokemus työkoneiden huolloista ja korjauksista. ”Lisävoiman hankinta verstaan puolelle on myös harkinnassa”, sanoo Rautiainen. Yrityksellä on myös huoltoauto, joka tulee operoimaan reilun sadan kilometrin säteellä Lohjalta. Asiakkaan luokse mennään vaikka murskausasemalle niin sovittaessa.

Testerit tulossa
Työkoneiden siirtyessä pikkuhiljaa CAN-väyläisiin järjestelmiin, asettaa se myös huoltotoiminnalle omat vaatimuksensa. Vianetsintä, asetusten tekeminen ja muu diagnosointi edellyttää testerilaitteistoa. Sellaisia on Rautiaisen mukaan tulossa tunnettuihin konemerkkeihin.

Myös kauhoja korjataan.

Palvelun nopeuttamiseksi Rautiainen neuvoo asiakkaita aina ottamaan korjattavan tai huollettavan koneen tyyppikilvestä kuvan ja lähettämään sen hänelle. Näin tarvittavien osien ja muiden varusteiden hankinta selkeytyy ja nopeutuu oleellisesti, kun osia päästään metsästämään tarkan valmistenumeron kanssa. Pelkkä konemalli ja valmistusvuosi eivät aina riitä, kun valmistussarjat ovat saattaneet muuttua kesken kalenterivuoden. Valmistenumero, tai sarjanumerostakin puhutaan, kertoo parhaalla mahdollisella tavalla, mistä osista kyseinen kone on rakennettu. Rautiaisella on jo monen vuoden kokemus osien jäljittämisestä. Kerralla oikein hankittu osa nopeuttaa koko korjausprojektin aikataulua oleellisesti. Lopuksi Rautiainen kertaa vielä toimintoja. Kaivukoneiden ja pyöräkuormaajien hydrauliikkapumppujen, -moottoreiden, -sylintereiden, vetonapojen ja kääntömoottoreiden peruskunnostus tulee olemaan iso osa verstaan toiminnasta. Sitä tehdään jo nyt melkoisesti.
”Olemme villi ja vapaa toimija, joten meitä on helppo lähestyä asiassa kuin asiassa. Pienenä talona pystymme nopeaan toimintaan”, päättää hän.

 

 

Lue seuraavaksi