Uutiset

Työkoneet

Rambooms Oy ja Marakon Oy yrityskaupassa Normetille

Normet on sopinut ostavansa rikotuspuomeja valmistavan ja toimittavan Rambooms Oy:n sekä hydraulivasaroita ja hydraulisia lisälaitteita maanrakennus-, murskain- ja kaivosteollisuudelle toimittavan Marakon Oy:n.

Ramboomsin ja Marakonin liiketoiminnot muodostavat Marakon-konsernin, jolla on tuotantolaitos Lahdessa. Konsernilla on laaja asiakaskunta, ja sen tuotteita löytyy useimmilta kaivosmarkkinoilta ja maanrakennusteollisuudesta. Marakon-konsernin palveluksessa on 35 henkilöä, ja sen liikevaihto vuonna 2022 oli 26 miljoonaa euroa.

”Rambooms ja Marakon tunnetaan korkealaatuisista tuotteista”, sanoo Normetin toimitusjohtaja Ed Santamaria.

”Yritysoston myötä Normet vahvistaa asemaansa rusnaus- ja murskaustuotteissa sekä tukee kaivosalan ja rakennusteollisuuden automaation ja sähköistymisen edistämistä. Toivotamme Marakon-konsernin henkilöstön lämpimästi tervetulleeksi Normetille ja tuemme heidän kasvuaan ja kehitystään.”

”Viimeisten 40 vuoden aikana Marakon ja Rambooms ovat kasvaneet yhdessä liikekumppaneidemme ja henkilöstömme kanssa. Luotamme, että tämä yritysosto mahdollistaa näiden yhteisten menestystarinoiden jatkumisen. Koska tämä virstanpylväs on askel kohti uusia mahdollisuuksia edistyä ja menestyä, olemme innoissamme voidessamme seurata molempien yhtiöiden saavutuksia tulevaisuudessa”, kommentoi MRB-Holding Oy:n hallituksen puheenjohtaja Tomi Veijalainen.

Yrityskaupan odotetaan toteutuvan vuoden 2023 ensimmäisellä neljänneksellä edellyttäen, että tavanomaiset kaupan toteutumisen edellytykset täyttyvät. Osapuolet ovat sopineet, että kauppaan liittyviä taloudellisia yksityiskohtia ei julkisteta. 


Normet on nopeasti kasvava ja innovatiivinen teknologiayritys, joka tarjoaa jatkuvia parannuksia maanalaisiin rakentamis- ja kaivosprosesseihin lisäämällä tällä tavoin turvallisuutta, tuottavuutta ja kannattavuutta. Kokonaisvaltaiset tekniset ratkaisut luovat lisäarvoa alentamalla kustannuksia ja lyhentämällä prosessien kiertoaikoja ja niiden kehittäminen lähtee ihmisten hyvinvoinnista ja ympäristöstä huolehtimisesta. Normetilla on laaja tuotetarjoama maanalaiseen tunneli- ja kaivostoimintaan: laitteet, rakennuskemikaalit, kallion lujitetuotteet sekä palvelut. Normet työllistää yli 1 600 ammattilaista ja sen liikevaihto vuonna 2021 oli 359 miljoonaa euroa. Normet on kotimainen globaalisti toimiva yhtiö, jolla on yli 50 toimipistettä 30 eri maassa.


Lue seuraavaksi