Uutiset

Työkoneet

Rahansäästöä koneohjausjärjestelmällä

Aki Laakkiolla on pitkä kokemus koneohjausjärjestelmien käytöstä. Nyt hän on valinnut käyttöönsä uuden, monipuolisen Leica iCON Site Excavate -koneohjausjärjestelmän, jonka avulla hän säästää paljon rahaa. Uuden järjestelmän myötä mittalaitteen käyttö on tehokkaampaa ja kohteista voi suoraan luoda omat mallit tarpeen mukaan.

“Metsäpohjan raivaamista”, valottaa Aki Laakkio, joka on juuri rakentamassa ulkoilureittejä Porvoon seudulla. Mukana maastossa on tietenkin Leica iCON Site Excavate -koneohjausjärjestelmä, josta on tullut Laakkiolle korvaamaton työkaveri jokaisella työmaalla.

“Ero on huomattava”, sanoo Laakkio. “Työskentely ennen koneohjausjärjestelmän hyödyntämistä oli merkittävästi hitaampaa, kun mittamiestä jouduttiin käyttämään työmailla todella usein. Nyt pärjään jo aika pitkälle itsenäisesti koneohjauksen avulla.”

Vaikka yrittäjyys on ollut Laakkiolla jo kauan verissä, itse työ on Leican älykkäiden järjestelmien myötä muuttunut kertaheitolla.
“Uudella näytöllä pystyy liikkumaan mallien mukaisesti. Työt tuleekin tehtyä useasti kerralla valmiiksi ”, kertoo Laakkio.

Yksityisyrittäjän elinehto

Monitoiminen 3D-koneohjausratkaisu mahdollistaa Laakkiolle itsenäisemmän työskentelyn, mikä on yhden ihmisen yritykselle elinehto. Kun Laakkio saa toimeksiannon, tilaaja siirtää toteutusmallit ja työmaakartat suoraan Laakkion koneelle Leican ConX -pilvipalvelua hyödyntämällä. Uudella koneohjauksen näyttönä toimivalla tabletilla voi hoitaa myös muita työasioita.

“Tarvittaessa voin sekä siirtää malleja koneohjaukseen suoraan sähköpostista että tehdä niitä myös jossain määrin itse”, toteaa Laakkio tyytyväisenä.

Uudellamaalla yksityisyrittäjänä toimivalle Aki Laakkiolle Leica iCON Site Excavate -koneohjausjärjestelmä on korvaamaton apu. Valmista tulee usein kerralla ja rahaakin säästyy.


Automaattiset päivitykset pitävät laitteet ajan tasalla

Leican ohjelmistot kehittyvät ja uusia versiota tulee jatkuvasti, minkä myötä myös Laakkio päivittää ohjelmistojaan säännöllisesti.
“Nyt tämäkin on tehty huolettomaksi, kun kone ilmoittaa päivityksistä automaattisesti ja ne voi itsekin ladata tabletin avulla”, kertoo Laakkio Windows-pohjaisesta laitteestaan.

Rahaa säästyy kuin huomaamatta

Yksityisyrittäjänä Laakkion on oltava tarkka taloudestaan. Onneksi Leican kustannustehokas järjestelmä on auttanut myös kulujen karsinnassa.

“Kun teen esimerkiksi putkilinjaa, voin katsoa näytöllä liikkuen kaivojen numeroita ajamatta niiden luokse. Näin säästyy ajokilometrejä. Ja mikä parasta, Leican tarjoama tuki- ja huoltopalvelut jatkuvat edelleen täysin toiveideni mukaisesti toteutetun asennuksen ja opastuksen jälkeenkin. Leica on aina toiminut hyvin”, kiittää Laakkio lopuksi. “Ja toimii edelleen!”


Lue seuraavaksi