Uutiset

Kuljetuskalusto

Porissa koneet ja autot saman katon alla

Uudessa Volvo Truck Center Porissa on kuorma-autoille viisi läpiajettavaa paikkaa, joihin mahtuu yhteensä kymmenen autoa kerrallaan sisään. Kuorma-autojen ohella tilaa on myös neljälle maansiirtokoneelle.Ajanmukaiset tilat sisältävät kaikki uusimmat laitteet ja välineet sekä lattialämmityksen, joka tekee auton alla työskentelevien mekaanikkojen työstä miellyttävämpää. Lattialämmitys on otettu aiemmin käyttöön Volvon Tampereen ja Forssan korjaamoilla, joissa se on todettu hyväksi ratkaisuksi.

Kokonaisvaltaista palvelua

Uudessa toimipisteessä myös kylmälaitteiden, Focolift-takalaitanostimien ja perävaunujen huolto ovat autojen huollon kanssa saman katon alla. Tehokkuus edellyttää nykyään kaluston kokonaisvaltaista huolenpitoa, joten huoltoliikkeiden on pystyttävä huolehtimaan auton ja sen varusteiden ohella myös päällirakenteiden huoltamisesta. Keski-Euroopassa asiakkaat ovat vaatineet erilaisia palvelupaketteja jo pitkään ja samaan suuntaan mennään Suomessakin.

– Uudessa Truck Centerissä pystymme tarjoamaan kokonaispalvelua Porin alueen asiakkaille. Nyt kaikki työt hoituvat yhdellä pysähdyksellä kun aiemmin tarvittiin monta käyntiä eri paikoissa, jälkimarkkinointipäällikkö Kalle Salonen Volvolta toteaa. Monet asiakkaat haluavat ulkoistaa kaikki kuorma-autojen huoltoon ja kunnossapitoon liittyvät asiat.

Vastaukseksi tähän kysyntään Volvo Trucksin tavoitteena on, että sen verkosto pystyy tarjoamaan palveluja, joiden ansiosta asiakkaat voivat keskittyä hyödyntämään omaa kuljettamiseen ja logistiikkaan laajemminkin liittyvää osaamistaan. Käytännössä tämä tarkoittaa valmiita kuljetusratkaisuja, huoltosopimuksia, rahoitusratkaisuja, IT-järjestelmiä ja kuljettajakoulutusta asiakkaalle kulloinkin parhaiten sopivaksi paketiksi räätälöitynä.

Käyttäjien mielipiteet huomioitu

Truck Centerin kapasiteetin kasvu tuo myös uusia työpaikkoja. Esimerkiksi kuorma-automekaanikkojen määrä Porin uudella korjaamolla kasvaa aiemmasta 8-9 asentajasta kahteentoista.

Uuden Volvo Truck Centerin kehittämisessä on huomioitu myös paikallinen asiakasnäkökulma. Porilaisten toiveita kuunneltiin asiakasillassa, jossa kyseltiin minkä tyylisiä palveluita he kaipaavat. Volvon uudet toimitilat sijaitsevat Porissa Tiiliruukin teollisuusalueella osoitteessa Korjaamokatu 1.

Lue seuraavaksi