Uutiset

Työkoneet

Poralaitteita Doosaneihin

Italialainen, Montefanossa toimiva Geax on käyttänyt porauslaitteidensa peruskoneina Doosaneita vuodesta 2020 lähtien. Yritys on perustettu vuonna 2006 ja perusajatus on suunnitella ja rakentaa tehokkaita porauslaitteita, jotka soveltuvat ahtaisiin paikkoihin ja ovat helppoja kuljettaa työmaalta toiselle.

Doosanilta käytössä on kokoluokat 6-24 tonnia eli mallit DX63, DX140LC, DX180LC, DX210LC ja DX225LC. Koska yrityksen markkina-alueena on koko maailma, toimittaa Doosan peruskoneita eri päästöluokkien moottoreilla. Euroopassa myydään tietenkin viimeisintä Stage V- vaihetta.

Dosan toimittaa peruskoneet Geaxille ilman puomeja. Italiassa ne varustetaan erikoispuomeilla ja poralla. Parhaimmillaan päästään jopa 30 metrin poraussyvyyteen ja 1,5 metrin läpimittaan.

”Tarvitsimme konetoimittajan, joka tunnetaan kaikkialla maailmassa luotettavuudestaan ja kattavista huolto- ja jälkimarkkinointipalveluistaan. Toteutimme vuonna 2019 kyselyn asiakkaidemme keskuudessa ja päädyimme sitten Doosaniin”, sanoo Geaxin myyntipäällikkö Alessandro Baldazzi.

Alessandro Baldazzi vas. (myyntipäällikkä Geax) ja Christian Randi (Eteläisen Euroopan jälkimarkkinoinnin johtaja Doosan Infracore).

Geaxin mukaan Doosanit täyttävät kaikki poralaitteiden edellyttämät vaatimukset moottorin, ohjaamon, alavaunun ja hydraulijärjestelmän suhteen.

Doosan/Geax -yhdistelmän yhdeksi eduksi mainitaan niiden helppo kuljetettavuus ilman erikoiskuljetuslupia. Niillä pystyy työskentelemään muun muassa rinteissä, rakennusten sisällä ja myös lähellä voimalinjoja. Vaativia työmaita on ollut ahtaissa urbaaneissa ympäristöissä muun muassa sellaisissa metropoleissa kuin Los Angeles, Sydney ja Seattle.

Geaxilta kerrotaan, että suurimmat markkina-alueet ovat Italia, Pohjois-Amerikka, Australia, Englanti, Ranska, Saksa sekä Lähi- ja Kauko-Itä.

Yhteistyö Doosanin ja Geaxin välillä alkoi siis vuonna 2020 ja ensimmäiset koneet myytiin vuonna 2021. Nyt jo yli 60 Doosanin peruskoneisiin asennettua porauslaitetta on toimitettu ympäri maailmaa. Tällä hetkellä Geax käyttää 80 prosenttisesti tuotannossa jo Doosanin toimittamia kaivukoneita.

Lue seuraavaksi