Uutiset

Työkoneet

Perinteiset Sandvikin Kivipäivät Mörinöiden tapahtumapaikkana

Kivipäivät tarjosivat monipuolista nähtävää. Päivän aikana oli mahdollisuus testata porarintaitojaan SimDriller –poraussimulaattorilla. Sandvikin jälkimarkkinasta esittäytyivät Sandvikin huolto- ja varaosapalvelut, kulutusosapalvelu sekä kuljetinkomponenttimyynti ja –huolto. Sandvikin yhteistyökumppaneista mukana päivillä olivat Marakon, Nordea, OKO ja ja Dynaset.

Päivien viihdepuolesta vastasi Kummelit ja duo Done & Done suomipopin ja –rockin klassikoin. Tapahtuman juontajana toimi Miss Suomi vuodelta 2007 Noora Hautakangas. Kävijöillä oli mahdollisuus kokeilla ajotaitojaan ”Kivimiesten Grand Prix” –kisassa ja nopeimmat ajat palkittiin. Tapahtuma keräsi Sandvikin asiakkaita ympäri Suomen.

DX780 uusin kattein

Uutuutena Kivipäivillä oli DX780-poravaunu uusilla katteilla. Ulkonäöllisesti merkittävin muutos on entistä korkeampi peräosa. Uudistunutta ulkonäköä tärkeämpi seikka on uusien katteiden parantama huollettavuus. ”Huolto-ovi on nyt kahdessa osassa ja lauhduttimet ovat erillään, mikä lisää jäähdytystehoa”, kertoo Markku Saikkonen tehdyistä uudistuksista. ”Huollettavuus on parantunut olennaisesti myös suodattimien uudella sijoittamisella huoltoystävällisiin paikkoihin. Poralaite on varustettu HF-vasaralla ja valmiudella melukotelolle. Tämä vaunu menee Lemminkäiselle ja heillä on jo olemassa melukotelo. Valmiuden ansiosta melukoteloa voidaan käyttää siinä vaunussa, jossa se kulloinkin on tarpeellista, sillä asennus on nopea ja helppo toimenpide.”

Tunnelijumbo SK-Kaivimelle

Kivipäivillä luovutettiin ja kastettiin SK-Kaivin Oy:lle DT1130i-tunnelijumbo, joka on kolmas Suomeen myyty uuden i-sarjan laite. Nimekseen se sai Ninni SK-Kaivimen toimitusjohtaja Sulo Koivuniemen vanhimman tyttären mukaan. Samalla Suomi sai uuden tunneliporausurakoitsijan, sillä SK-Kaivimella ei aikaisemmin ole ollut tunnelijumboa. Kokemusta yrityksellä tosin on Sandvikin tunnelijumbosta useiden vuosien ajalta, sillä se on operoinut Posivan omistamalla laitteella ydinjätteen loppusijoituspaikan, ONKALOn työmaalla.

Juha Kuusjärvi

Lue seuraavaksi