Uutiset

Työkoneet

Peab Asfalt siirtyy biopolttoaineen käyttöön pääkaupunkiseudulla

Kauden alkaessa Peab Asfalt otti pääkaupunkiseudulla kiviurakoinnin raskaissa koneissa käyttöön uusiutuvan biopolttoaineen fossiilisen polttoaineen sijaan. Tavoitteena on hiilidioksidipäästöjen vähentäminen peräti 90 prosentilla. Polttoaineen vaihto on osa Peabin vahvaa panostusta kestävään kehitykseen.

Päällystyskauden käynnistyessä Peab Asfaltin kiviurakointiyksikössä siirryttiin käyttämään työkoneissa jäterasvoista ja teollisuuden prosessitähteistä valmistettua uusiutuvaa biodieseliä ja biopolttoöljyä, jotka korvaavat aiemmat fossiiliset polttoaineet.

Kemialliselta koostumukseltaan biopolttoaine vastaa fossiilista polttoainetta, mutta palaa puhtaasti ja kuormittaa siten vähemmän moottoria ja ilmastoa. Käytettäessä uusiutuvaa biopolttoainetta kasvihuonepäästöt vähenevät jopa 90 prosenttia. Päästövähennyksen laskennassa on otettu huomioon polttoaineen koko elinkaaren aikaiset kasvihuonekaasupäästöt valmistuksesta käyttöön.

Peab Asfalt uskoo vahvasti kestävään ja ympäristöystävälliseen tulevaisuuteen ja on nyt lanseerannut ECO-Asfaltin Suomeen aloittaen Lahden ja Raahen asfalttiasemiltaan. Yhtiö on pitkään ollut edelläkävijä myös kierrätysasfaltin käytössä sekä jatkuvasti kehittänyt energiatehokkuutta toiminnassaan Suomessa. Tänä vuonna Peab Asfalt on myös siirtynyt vihreään sähköön koko Suomen toiminnassaan.

”Meillä on vahva tahtotila vähentää päästöjä ja muuttaa toimintamme mahdollisimman ekologiseksi. Biopolttoaineiden käytöllä pystymme varmistamaan kalustomme päästövähennyksen tehokkaasti ja taloudellisesti verrattuna kaluston ennenaikaiseen päivittämiseen. Olemalla asian suhteen proaktiivinen, uskon myös tilaajien nopeuttavan vaatimuksia biopolttoaineiden käytöstä heidän urakoissansa. Tällä tavoin vaikutukset leviävät laajasti ja pakottavat koko alan mukaan päästötalkoisiin. Tämän asian suhteen on hienoa olla suunnannäyttäjä”, kertoo Antti Kuula Peab Asfaltilta.


Lue seuraavaksi