Uutiset

Työkoneet

Peab Asfalt julkaisi asfalttikäsikirjan

Peab Asfaltin vankan päällystysosaamisen taustalla on vuosikymmenien kokemus ja pitkäjänteinen tuotekehitystyö. Tämä osaaminen on nyt koottu päivitettyyn Asfalttirakenteiden suunnittelun käsikirjaan.

Kattava 168-sivuinen opas tarjoaa suunnittelijoille ja tilaajille tietoa päällysteiden suunnittelusta ja rakenneratkaisuista sekä auttaa valitsemaan parhaan päällysteratkaisun kuhunkin kohteeseen.

”Uusi asfalttikäsikirjamme on rautainen paketti alan ammattilaisille. Se antaa suunnittelijoille itsevarmuutta siihen, mitä kohteiden suunnittelussa pitää ottaa huomioon”, Peab Asfaltin tutkimus- ja tuotekehitysjohtaja Leo Kaariniemi sanoo.

Asfalttikäsikirjassa on hyödynnetty Peabin päällystysosaamista ja -näkemystä, joiden taustalla on useiden vuosikymmenien pitkäjänteinen tuotekehitystyö. Käsikirjan kokoamisesta on vastannut paving fellow Lars Forstén, jonka johdolla ovat syntyneet myös aiemmat versiot. Edellinen versio julkaistiin vuonna 2018.

”Meillä Peabilla on maan laajin tuotevalikoima sekä erittäin vahva asfalttiosaaminen. Haluamme asfalttikäsikirjan kautta viestiä tätä alan ammattilaisille. Yleinen asfalttiosaaminen keskittyy lähinnä katuihin ja teihin. Tämän oppaan erityisyys on siinä, että se antaa suunnittelijoille ja tilaajille arvokasta tietoa myös erikoiskohteista ja niihin liittyvistä päällystysrakenneratkaisuista”, Lars Forstén kertoo.

Asfalttikäsikirja paneutuu kattavasti Peabin tarjoamiin päällystystuotteisiin ja -palveluihin. Pääpaino on katu- ja tierakenteissa. Peabin valikoimissa on korkeatasoisia erikoispäällysteitä myös väylille ja alueille, joilla on erityisvaatimuksia. Suomen suurimman asfaltoijan erikoisosaamista ovat haastavien kohteiden päällystystyöt, kuten vaativat siltarakenteet ja suojausrakenteet.

Peab Asfaltille tärkeä kestävä kehitys on vahvasti mukana myös asfalttikäsikirjan päivitetyssä versiossa.  Esimerkkejä kestävän kehityksen työstä ovat muun muassa ECO-Asfaltin kehittäminen ja käyttöönotto sekä asfaltin uusiokäyttö.
Lue seuraavaksi