Uutiset

Työkoneet

Paaluttajat yhdistivät voimansa

Suomen Teräspaalutus Oy ja Kantolan Paalutus Oy siirtyivät 25.1.2018 toteutetuilla yrityskaupoilla uudelle omistajalle, NordPile Oy:lle.


NordPile Oy:n pääomistajat ovat Aboa Venture Management Oy:n hallinnoima rahasto ja yhtiöiden toimiva johto. Myyjistä Lasse Kantola luopuu paalutusliiketoiminnasta ja jatkaa muiden yhtiöidensä johtotehtävissä.
Tehdyillä kaupoilla varmistetaan yhtiöiden kehittyminen ja otetaan samalla merkittävä kasvuharppaus. Yhdessä yhtiöt pystyvät palvelemaan asiakkaitaan paremmin koko Suomen alueella. Yhdistyminen antaa mahdollisuuden laajentaa toimintaa entistä suurempien urakkakokonaisuuksien tarjoajana ja se mahdollistaa paalutustöiden tarjoamisen myös ulkomaille.

Suomen Teräspaalutus Oy on erikoistunut nimensä mukaisesti teräspaalutukseen, ja erityisesti porapaalutuksen saralla yhtiö on Suomen johtavia toimijoita alallaan. Erikoisosaamista yhtiöllä on ahtaissa tiloissa tehtävistä paalutuksista ja muun muassa korjausrakentamiseen liittyvistä perustusten vahvistuksista. Yhtiön liikevaihto 2017 oli noin 10 miljoonaa euroa ja kannattavuus hyvä. Markkinatilanne toimialalla on parantunut, ja yhtiön johto on hakenut toimivaa ratkaisua yrityskoon kasvattamiseen.
”Kantolan Paalutus Oy:n mittava ja laadukas konekanta sekä osaava henkilöstö ovat toimiva keino toiminnan kasvattamiseen nopeasti ja tehokkaasti”, toteaa Ossi Hakanen, Suomen Teräspaalutus Oy:n toimitusjohtaja.
”Olen vakuuttunut, että tämän uuden kokonaisuuden myötä pystymme entistäkin paremmin palvelemaan asiakkaitamme – nyt myös teräsbetonipaalutusten ja suurpaalutusten osalta”, Hakanen lisää.

Suomen Teräspaalutus Oy:n ja Kantolan Paalutus Oy:n yhteenlaskettu liikevaihto on noin 20 miljoonaa euroa, ja nyt syntyvä kokonaisuus on markkinajohtaja paalutusurakoinnin alalla Suomessa.
”Uudella yhtiöllä on hyvät kasvunäkymät ja kyvykäs johto. Näen, että tässä syntyy pohjarakentamisen alalle kiinnostava kasvuyhtiö, joka menestyy jatkossa kotimaan lisäksi myös ulkomailla tehtävissä urakoissa”, arvioi NordPile Oy:n hallituksen puheenjohtaja, Mika Ali-Rantala.

Lue tästä myös artikkelimme Konepörssissä keväällä 2016 – Suomen Teräspaalutus Oy.

Lue seuraavaksi