Uutiset

Työkoneet

Ovakon uusi kulutusteräs WR-Steel

Ovako WR-Steel

Ovako tarjoaa tuotemerkin WR-Steel alla joukon todistetusti erittäin kulumiskestäviä teräksiä, jotka yhdistettynä Ovakon laajaan tuoteohjelmaan tarjoavat asiakkaiden suunnittelijoille monia etuja ja lämpökäsittelymahdollisuuksia.

Ovakon WR-teräksiä on saatavana kuumavalssattuina pyörö- tai lattatankoina, erikoisprofiileina ja putkina sekä jauhinkuulina ja -tankoina. Näiden tuotteiden etuna on laaja valikoima eri kovuuksia (350–650 HV), mittoja ja teräslajeja. Iso osa WR-valikoimaa on booriteräksiä, mutta mukana on myös jauhinkuulia ja -tankoja sekä muita kaivosteollisuuden ratkaisuja. Tuotteiden valttina on erinomainen kovuus ja johdonmukainen kemiallinen koostumus ja sen myötä optimisuorituskyky vaativissa sovelluksissa.

”Ovako kehitti ensimmäiset booriteräkset 1960-luvulla. WR-terästen suorituskyky osoittaa, että olemme yhä markkinajohtaja”, toteaa Ovakon markkinointi- ja teknologiajohtaja Göran Nyström.

”Meille on selvää, että asiakkaidemme valmistusprosessit edellyttävät teräkseltä hyvää muovattavuutta ja hitsattavuutta. WR-teräkset vastaavat juuri näihin tarpeisiin. Lisäksi ne voidaan lämpökäsitellä nuorruttamalla, jolloin kulumiskestävyys saadaan optimitasolle. Teräs on käytössä tehokkaampi hankaavaa kulutusta pidempään kestävän pintansa ansiosta. Pitkä käyttöikä tietenkin merkitsee vähempiä osavaihtoja ja viime kädessä alhaisempia kustannuksia.”

WR-terästen seostus on optimoitavissa kuhunkin eri käyttötarkoitukseen. Näillä teräksillä valmistajat voivat säästää kustannuksia, lyhentää tuotantoaikaa ja saavuttaa paremman kulumiskestävyyden.

Koska teräksen koko tuotantoprosessi sulatuksesta lopulliseen valssaukseen on Ovakon hallinnassa, voidaan esimerkiksi erikoisprofiilit valssata tarkasti lähelle tuotteen lopullisia mittoja. Tämän ansiosta WR-teräksistä valmistetut erikoisprofiilit voivat avata aivan uusia tuotantoteknisiä mahdollisuuksia esimerkiksi eri tavoin viistettyjen lananterien, telakenkien, kyntöaurojen ja maansiirtokoneiden kauhojen valmistuksessa.

WR-teräkset ovat yksi Ovakon uusista brändituotteista, jotka kaikki on suunniteltu tarjoamaan valmistajille merkittäviä etuja.

Lue seuraavaksi