Uutiset

Työkoneet

Nostot vaativassa maastossa ratkaisee X-Country

Vuodesta 1982 Ikaalisissa toiminut MeramaTec Oy esittelee uuden ratkaisun nostotöihin vaativissa maasto-olosuhteissa. Uusi X-Country tuotelinja on kehitetty nostoihin vaikeakulkuisissa maastoissa ja poikkeuksellisissa kohteissa, joihin on ollut vaikeaa löytää ratkaisua aikaisemmin. MeramaTec Oy on tunnettu aikaisemmin mm. X-Lift nostopalkeista ja X-Trailer nosturiperävaunuista, jotka ovat menestyneet markkinoilla erinomaisesti.

Ensimmäisen X-Countryn ostaja Juha Kulju vastaanottokoulutuksessa.

Nostotöissä on monesti haasteita, joihin on vaikeaa, ellei mahdotonta löytää hyvin soveltuvaa kalustoa. Suurimpia haasteita ovat muun muassa vaikeakulkuisessa maastossa sijaitsevat työkohteet, ahtaat nostotilat sekä tiukat aikataulut. ”Esimerkkinä tällaisista työkohteista ovat teollisuus, infra, linjarakennus sekä rakennustyömaat maastossa esimerkiksi tukiasemat, voimalaitokset ja mökkityömaat. Silta- sekä talorakennuspuolella kasvava tarve muodostuu esimerkiksi rakennusmääräysten tiukentumisen seurauksena lisääntyvästä suojapeitteen alla rakentamisesta. Peitteen alla on paljon kohteita, joissa tarvitaan nosturia, mutta markkinoilla ei ole ollut tuotetta joka palvelee tätä käyttökohdetta. Näiden tarpeiden pohjalta kehitettiin uusin tuotelinja nimeltä X-Country”, sanoo MeramaTec Oy:n toimitusjohtaja Jaakko Mäkinen.

Uuden X-Country malliston lippulaiva rakentuu Yanmarinin moottorista, Fassi F90 nosturista, sekä MeramaTec Oy:n rakenneratkaisuista, unohtamatta kustannustehokkuutta ja työturvallisuutta. X-Countryn liikuttaminen tapahtuu kumiteloilla, jotka mahdollistavat liikkumisen haastavissa maastokohteissa, sekä ahtaissa teollisuusolosuhteissa. Laitteen pieni koko, sekä uskomaton ketteryys kääntösäteen ollessa 0 ° ovat todella tärkeitä ominaisuuksia.  X-Countrysta löytyy myös puskulevy, sekä vinssi jotka lisäävät sen haalaus- ja maastokelpoisuutta. Tela-alustan tehokkuudesta kertoo todella jyrkkä 35 asteen maksimi nousukulma, tämän ansiosta tuote palvelee myös esimerkiksi laskettelukeskuksia. Vain 1,7 metriä kapeana X-Countryn pystyy ajamaan sisään esimerkiksi teollisuushissin ovista. Suurissa teollisuus ja rakennusprojekteissa kerrosten välinen siirto on mahdollista pienen koon ja keveyden ansiosta, joka muodostuu vastapainoratkaisun myötä. Moottori ja kaikki muu tekniikka on integroitu vastapainoksi pääpuomiin. Tämä mahdollistaa jopa taakkojen kantamisen X-Countrylla työkohteissa. 

Kolme eri mallia

X-Country tuotelinjan muodostavat X-Country F40, joka on varustettu 4 tonnimetrisellä nosturilla ja tela-alustalla.  Malli on tarkoitettu jokamiesluokan nosturiksi. Pienen omamassan ansiosta siirrettävyys on mahdollista henkilöauton perävaunulla. 

X-Country F85 priimus kehitettiin jo vuosi sitten todella haastaviin teollisuusolosuhteisiin. Sen innovatiivinen rakenne mahdollisti nosturin ja rungon käännön, jonka ansiosta laite saatiin mahtumaan teollisuushissiin. 

X-Coutry  todella kompakti laitekokonaisuus.

Nyt valmistuva X-Country F90 asettuu kokoluokaltaan tuotelinjan puoliväliin. Tulevaisuudessa linjalle tullaan lanseeraamaan suuremmilla nostureilla varustettuja malleja, jotka vastaavat eritoten todella haastavissa teollisuus- ja maasto-olosuhteissa toimivien tarpeita. X-Country F90:lle on haettu patenttia.

Tuotelinjan lanseeraus tapahtuu tulevan vuoden konenäyttelyissä ja eri alojen messuilla. Esittelykiertueen aikataulut ilmoitetaan myöhempänä ajankohtana. Lisää tietoa tuotteista löytyy tulevista toimialan julkaisuista, sekä tietysti yrityksen internet sivuilta www.meramatec.com. Ensimmäinen laite toimitettiin suoraan tuotantolinjalta loppukäyttäjälle, mutta seuraavat mallit ovat jo valmistumassa. 

MeramaTec Oy:n toimitusjohtaja Jaakko Mäkinen on tyytyväinen tuotekehitysprojektiin. ”Haluan kiittää eri komponenttien toimittajia joustavuudesta sekä avusta. Erityiskiitoksen ansaitsee MeramaTec Oy:n henkilökunta, sekä loistavat alihankkijat, jotka osoittivat todellista venymistä jälleen kerran. Kiitoksen ansaitsee myös ensimmäisen X-Country F90 laitteen tilaaja Kuopion asennuspalvelu Juha Kulju, joka osoitti todellista luottamusta ostaessaan jo toisen Meramatec Oy:n nosturilaitteen. Kulju hankki jo vuosi sitten käyttöönsä X-Trailer F40. Toimintamme laatu on varmasti herättänyt luottamuksen, sillä Kulju hankki uuden X-Country F90 näkemättä valmista tuotetta ja mahdollisti näin tuotekehityksen”, toteaa Mäkinen. 
 

Lue seuraavaksi