Uutiset

Työkoneet

Norjalainen urakoitsija parantaa tuottavuutta ConSite-järjestelmän avulla

Norjalainen H&K Sandnes hyödyntää Hitachi-kaivukoneissaan laajasti etäseurantajärjestelmää. Etelä-Norjassa, Larvikissa toimivan maarakennusurakoitsijan kaikki Zaxis-koneet ovat huoltosopimuksen piirissä ja niissä on pidennetyt takuuajat. Palvelusta vastaa Norjan valtuutettu Hitachi-jälleenmyyjä Nasta.

Yhteistyön myötä H&K Sandnes pääsee hyödyntämään Hitachin lukuisia jälkimarkkinointipalveluita, kuten esimerkiksi Owner´s Site- ja ConSite-järjestelmiä. Ne lähettävät päivittäin tietoa kaivukoneen toiminnoista dataverkon kautta palvelimelle (www.globalservice.com). ConSite on järjestelmä, joka tekee kuukausittain automaattisesti raportin koneen toiminnoista perustuen Global e-Servicen keräämään dataan. Raportti tulee käyttäjälle sähköpostilla.

Lisäksi ConSite Pocket App -älypuhelinsovellus hälyttää reaaliajassa koneessa ilmenevistä ongelmista. Sovellus neuvoo, mitä toimenpiteitä tulee suorittaa ja missä järjestyksessä, kun vikoja ilmaantuu. Sovelluksen avulla H&K Sandnes pystyy näkemään myös koneiden sijainnin.

Polttoaineenkulutus laskenut

”Huoltosopimusten ja pidennettyjen takuuaikojen myötä pystymme pitämään kutakin Hitachi-konetta viidestä seitsemään vuotta”, sanoo urakoitsija Rune Sandnes. ”Kulut ovat kiinteät. Näin pystymme tekemään tarkkoja etukäteissuunnitelmia”.

”Olemme saaneet ConSite-raportin kuukausittain viimeisen kahden vuoden ajan. Se on erinomainen väline seurata polttoainekuluja, päästöjä sekä muita tapahtumia. Tulemme lisäämään tämän työkalun käyttöä jatkossa, esimerkiksi miten koneiden ominaisuuksia voidaan hyödyntää entistä tehokkaammin”, Sandnes jatkaa. ”Olemme mukana hallituksen projektissa, jossa seurataan CO₂-päästöjä. Toiminta tapahtuu yhteistyössä kuljettajien kanssa, jolloin he voivat ryhtyä nopeasti toimenpiteisiin niin tarvittaessa. Lisäksi ConSite tarjoaa meille mahdollisuuden seurata kuljettaja- ja konekohtaista tuottavuutta hyvinkin erilaisissa työkohteissa.”

”Raportit ovat hyviä, kun haetaan keinoja polttoaineen säästöön. Raportista selvisi muun muassa, että ZX225USLC-6-kaivukoneen kulutus on jopa kolmanneksen pienempi ZX225USL-3-malliin verrattuna. Uusi kone on kaiken kaikkiaan erinomainen. Osansa siihen on Trias II -hydrauliikkajärjestelmällä. Se on loppupeleissä tärkeä seikka.”

Vahvaa yhteistyötä

Nasta toimitti H&K Sandnesille yrityksen ensimmäiset uudet Hitachi-kaivukoneet, UH063 ja UH083, 1980-luvun puolessa välissä. Reilut 30 vuotta myöhemmin Hitachi-koneiden laivue on varsin kattava; ZW65-pyöräkuormaaja, ZX65USB-5-minikaivukone, kolme pyöräalustaista kaivukonetta (ZX140W-5, ZX145W-6 ja ZX170W-5) ja kahdeksan keskikokoista kaivukonetta (ZX85US-5, ZX135US-3, ZX135US-5, ZX225US-3, ZX225USLC-5, 2 kpl ZX225USLC-6 ja ZX290LC-5).

”Olipa koneissa sitten mitä tahansa ongelmia, Nastan huoltomiehet tarttuvat asioihin nopeasti”, sanoo Rune Sandnes. ”He vastaavat tarpeisiimme ahkerasti. Meillä on myös mahdollisuus saada toinen kone lainaksi. Nasta hoitaa asioita meidän eduksemme. Olemme siitä erittäin tyytyväisiä. Yhteistyömme on jo pitkäaikainen. Meidän kuljettajien ja Nastan huoltomiesten välillä ”synkkaa” hyvin. Se on tärkeä seikka.”Lue myös: Hitachin 7-sarja on päivitys Stage V -vaiheeseen

Lue seuraavaksi