Uutiset

Työkoneet

Hitachin 7-sarja on päivitys Stage V -vaiheeseen

Hitachi aloittaa uuden sukupolven kaivukoneidensa esittelyn malleista ZX250LC(LCN)-7 (26,4-28,3 t/140 kW), ZX300LC(LCN)-7 (30,4-32,2 t/197 kW) ja ZX350LC(LCN)-7 (35,2-37,5 t/210 kW). Kyseessä on Stage V -päästöluokkaan päivitetyt koneet, joissa kaikissa moottorina on Isuzu. Kahdessa pienemmässä mallissa se on neljäsylinterinen 4HK1X ja suurimmassa 6HK1X, jossa on kuusi sylinteriä.

Isuzu hoitaa päästöasiat kuntoon yhdistämällä pakokaasujen kuritukseen hapetuskatalysaattorin (DOC), passiivisen hiukkassuodattimen (CSF) sekä katalysaattorin (SCR). Tällä kertaa Hitachi lupaa 7-sarjalle 10 prosenttia pienempää polttoaineen kulutusta kuin aiemmissa malleissa.

Polttoaineen kulutuksen tarkkailua edesauttaa uuteen kahdeksan tuuman näyttöön upotettu, taloudellisesta ajosta kertova ECO-mittari. Hitachilta muistutetaan, että polttoaineen kulutuksen pienentäminen on aina myös ympäristön kannalta hyödyllinen asia.

Hydrauliikkajärjestelmä kantaa nimeä TRIAS III. Kolme muuttuvatilavuuksista aksiaalimäntäpumppua tuottavat öljyä kiertoon.

Työlaitteille luvataan entistä sujuvampaa vaihtoa. Uudelta, korkearesoluutioiselta kahdeksan tuuman näyttöruudulta voidaan hallita vaadittavia parametreja, kuten virtausta ja painetta, entistä helpommin. Kuljettajakohtaisia säätöjä voi muutenkin nyt tehdä enemmän kuin ennen.

Ohjaamo on uusi ja Hitachin mukaan etenkin tärinää on pystytty vähentämään jopa 20 prosenttia. Hitachi kehaisee myös melutason olevan markkinoiden alhaisimpia parannetun melueristyksen ansiosta. Istuin ja vipukonsolit liikkuvat yhdessä. Konsoleita voidaan säätää kolmeen eri asentoon.

Monipuolinen kamerajärjestelmä

Kamerajärjestelmä tarjoaa 270 asteen lintuperspektiivin kuvaa ympäristöstä. Valittavina on myös kuusi erilaista kuvakulmaa koneen ympäriltä. Näkyvyyttä pimeällä parantavat uudet led-valot. Tuulilasin pyyhkimen pyyhkäisyala on laajempi kuin ennen.

Ohjaamon toteutukseen, kuljettajan työn sujuvuuteen ja viihtyvyyteen on kiinnitetty erikoishuomiota. Ilmastointia sekä radiota ohjataan lcd-näytöltä. Usb-liitin löytyy sekä tietenkin myös Bluetooth-yhteys. Radio on DAB+. Mukinpidike on irrotettava ja näin ollen helposti puhtaana pidettävä. Myös koukut löytyvät vaatteille .

Koneissa on tietenkin valmius Hitachin etäohjausjärjestelmille Owner’s Site ja ConSite. Molemmat järjestelmät välittävät GPRS- tai satelliittiyhteyksillä dataa päivittäin Hitachin palvelimille (Global e-Service). ConSite kerää tiedon yhteen ja lähettää kerran kuussa sähköpostilla raportin koneen omistajalle.

Edelleen älypuhelimeen ladattava sovellus, ConSite Pocket app antaa reaaliaikaisia hälytyksiä, jos häiriö kurittaa koneen tekniikkaa.

Hitachin reaaliaikainen hydrauliikkaöljyn tarkkailu on melko uusi keksintö. Siinä koneen anturit lähettävät tiedot öljystä Hitachille. Mikäli öljyn laadussa syntyy poikkeamaa, tulee hälytys. Koneen omistajalle ominaisuus antaa tietynlaista mielenrauhaa ja vähentää mahdollisia rikkoja ja seisonta-aikaa.

”Olemme ylpeitä saadessamme esitellä Hitachin uusimmat kaivukonemallit Euroopassa”, sanoo Hitachi Construction Machinery (Europe) NV:n johtaja Makoto Yamazawa.

Wilbert Bloom esittelee uudet 7-sarjan Hitachit.


Lue myös: Rotator Lieto varustelee alle yhdeksäntonnisia

Lue seuraavaksi