Uutiset

Työkoneet

No-Dig lokakuussa 2022 Suomessa

Kansainvälinen No-Dig 2022 -konferenssi kokoaa ensimmäistä kertaa Suomeen kaivamattomien tekniikoiden osaajat ympäri maailmaa. Messukeskuksessa 3.-5. lokakuuta 2022 järjestettävää tapahtumaa isännöi Suomen kaivamattoman tekniikan yhdistys.

Kaivamattomilla eli no-dig-tekniikoilla tarkoitetaan maanalaisten putkistojen rakentamista ja uusimista mahdollisimman vähin kaivutoimenpitein. Putkistojen rakentaminen ja saneeraus kaivamattomilla tekniikoilla on kustannustehokasta ja ympäristövaikutuksiltaan vastuullisempaa kuin perinteinen auki kaivuu.

Tapahtuman areenaksi on valittu Messukeskus Helsinki, ja käytännön konferenssijärjestelyistä vastaa brittiläinen Westgrade Group Ltd, joka on vastannut alan konferenssijärjestelyistä eri maissa jo yli 30 vuoden ajan.

”Suomen kaivamattoman tekniikan yhdistys (FiSTT) on tehnyt pitkään töitä saadakseen tämän konferenssin Suomeen. Alan edellisestä pohjoismaisesta konferenssista on aikaa peräti kaksikymmentä vuotta. Suomella on myös paljon annettavaa, sillä olemme globaalistikin no-dig-tekniikan kärkiosaajia”, sanoo asiantuntija Jari Kaukonen Kaukotek Oy:stä.

Jari Kaukosen (keskellä) valinta alan kansainvälisen kattojärjestön ISTT:n hallituksen puheenjohtajaksi pari vuotta sitten vauhditti No-Dig 2022 -konferenssin kotiuttamista Suomeen.

Kaukonen on vaikuttanut pitkään infra- ja ympäristöalan luottamustehtävissä, ja hänen valintansa alan kansainvälisen kattojärjestön ISTT:n hallituksen puheenjohtajaksi pari vuotta sitten vauhditti konferenssin kotiuttamista Suomeen.

SAMSUNG CSC

”Olemme todella kiitollisia Jari Kaukosen aktiivisesta toiminnasta alansa kansainvälisessä järjestössä. Hänen työpanoksensa ei tuo ainoastaan liiketoimintaa koronan kurittamalle tapahtuma-alallemme vaan luo myös aivan uusia mahdollisuuksia kaivamaton tekniikan suomalaisosaajille”, sanoo kongressipäällikkö Paula Blomster Messukeskuksesta.

No-Dig-konferenssi on suunnattu alalla työskenteleville insinööreille, suunnittelijoille, urakoitsijoille ja operaattoreille sekä alaa seuraaville päättäjille ja viranomaisille. Konferenssissa näkee uusimmat tekniikat ja innovaatiot ja pääsee verkostoitumaan kansainvälisesti.

Näyttelyssä voi tutustua muun muassa suuntaporaus- ja junttauslaitteistoihin, putkileikkureihin, kuvauslaitteistoihin, putkiin ja sujutusmateriaaleihin, puhdistuslaitteistoihin ja alan konsultointipalveluihin. Ohjelmaan kuuluu myös työmaavierailuja työnäytöksin. Opiskelijoille tarjotaan Masterclass-kursseja keskeisistä tekniikoista, kuntotutkimuksista ja ympäristövaikutusten arvioinnista.

Edellisen kerran konferenssi kokosi useita satoja osallistujia noin 30 maasta. Näyttelyssä on esittäytynyt parhaimmillaan yli 100 yritystä ja toimijaa. Kaukonen pitääkin konferenssia merkittävänä myyntimahdollisuutena suomalaisille alan yrityksille. Osallistujia saapuu kaikkialta maailmasta, ja kaivamattomilla tekniikoilla on valtavasti markkinapotentiaalia jo pelkästään lähialueilla Tukholmassa, Tallinnassa ja Pietarissa.

Lue seuraavaksi