Uutiset

Työkoneet

N Rentille Suomen ensimmäinen litiumakulla varustettu DINO 280RXTE


Artikkelikuva: Akkukäyttöinen DINO 280RXTE:n ulottuu jopa 28 metrin korkeuteen ja sivuttaissuunnassa 16 metriin.


Suomalainen henkilönostinvalmistaja Dinolift Oy käyttää koneissaan uusinta teknologiaa. Tästä tuorein esimerkki on pitkäkestoiset litiumakut. Ensimmäinen DINO 280RXTE toimitettiin N Rent Oy:lle. Uuden teknologian litiumakku tarjoaa DINO 280RXTE -kuukulkijalle pidemmän käyttöiän ja perinteisiin lyijyakkuihin verrattuna moninkertaisen käytön yhdellä latauksella.

”Litium-akkutekniikalla sama akkukapasiteetti saadaan toteutettua huomattavasti lyijyakkua kevyemmin. Samalla sen elinikä on merkittävästi pidempi. Lisäksi täyteen ladattu litiumakku pitää hyvin varauksensa, vaikkei sitä käytettäisikään. Vuokraustoiminnassa kokonaiskäyttökustannukset ovat tärkeässä roolissa ja päästötön akkukäyttöinen kone ei tarvitse esimerkiksi kallista polttoainetta ollenkaan”, sanoo N Rent Oy:n toimitusjohtaja Juha Riipi.

Sähkökäyttöiset nostimet valtaavat alaa tasaiseen tahtiin. N Rent kulkee kehityksen kärjessä. ”Haluamme olla edelläkävijä nostinvuokrauksessa ja sähkökäyttöisiä koneita meillä on jo ennestään valikoimassamme. DINO-nostimista meillä on erittäin hyvät kokemukset ja kun kuukulkija 28 metrin ulottuvuudella sekä litiumakulla tuli markkinoille, halusimme heti sellaisen myös meille. Se on kotimainen, käyttäjäystävällinen ja toimintavarma laite. Työmailla puhutaan usein hiilijalanjäljen minimoimisesta ja nostinpuolella tämä on vastaus siihen.”

N Rent otti käyttöön dieselkäyttöisissäkin koneissaan jo kolme vuotta sitten uusiutuvan Neste My -polttoaineen.

”Puhtaasti korkeammalle”, on N Rentin motto ja tunnuslause tänään.

Monikäyttöinen ja kevyt

Äänetön ja päästötön DINO 280RXTE sopii erinomaisesti muun muassa kaupunkiolosuhteisiin.

”Työkorkeus, ulottuvuus ja keveys ovat tärkeimmät ominaisuudet. Esimerkiksi kaupunkien puutarhat tarvitsevat pitkää puomia ja sähkökäyttöistä nostinta. Tässä yhdistyy molemmat. Sisäpihoilla työskenneltäessä taas paino merkitsee paljon. Uutuus painaa alle 5 000 kiloa, jolloin sillä saa operoida kaupungin keskustoissa kansien päällä, joiden painoraja on tuo 5 000 kiloa”, toteaa Riipi.

Kuukulkijan maasto-ominaisuudet saavat myös kiitosta. Isot renkaat, nelipyöräohjaus ja oskilloiva etuakseli tekevät koneesta hyvin käytettävän kaikissa maasto-olosuhteissa.

Suomen ensimmäinen DINO 280RXTE luovutettiin N Rentin Juha Riipille ja Kalervo Niemiselle Dinolift Oy:n Teemu Ristelän sekä Suomen myynistä vastaavan Rotator Oy:n Vesa Valtosen toimesta. Kone lähti luovutuksesta heti töihin.


Lue seuraavaksi