Uutiset

Kuljetuskalusto

Kempower lataa maailman suurimmalla raskaan kaluston pikalatausasemalla

Kempower latausasema

Kempower on toimittanut pikalatausteknologiaa WattHub -latausasemalle, joka on avattu Geldermalsenin kaupungissa Hollannissa. TSG Netherlandsin suunnittelema ja rakentama WattHub on maailman suurin sähkökuorma-autojen ja työkoneiden pikalatausasema. Alankomaiden kuningas Willem-Alexander osallistui latausaseman avajaisiin torstaina 28. syyskuuta 2023. 

WattHubin avaaminen on ratkaiseva askel kohti rakennusteollisuuden siirtymistä uusiutuvaan energiaan perustuviin päästöttömiin teknologioihin Alankomaissa.

WattHub-latausaseman kokonaiskapasiteetti on 3,6 MW, ja se koostuu kuudesta 600 kW:n Kempower Power Unit -tehoyksiköstä ja 36 Kempower Satellite -lataussatelliitista. Lataussatelliitit on jaettu kuuden satelliitin ryhmiin, tarjoten 25–400 kW lataustehon jokaisesta satelliitista, mikä tekee latauskentästä Alankomaiden nopeimman. Rotterdamista Saksaan kulkevan A15-moottoritien varressa sijaitseva WattHub on loistava pysähdyspaikka täyssähköisille kuorma-autoille. 

Kempower on toimittanut WattHub -latausasemalle myös Kempower ChargEye Depot Master -lataushallintajärjestelmän. Pilvipohjainen järjestelmä mahdollistaa latauksen turvallisen hallinnan, minimoi kustannuksia ja jakaa latausratkaisujen tehon dynaamisesti, jolloin ylikapasiteettia ei pääse syntymään.  

TSG Netherlands suunnitteli ja rakensi koko WattHub -latausaseman, sekä toimitti ja asensi Kempowerin latausratkaisut ja muuntoasemat. Yhtiö hoiti myös kaikki latausasemaan liittyvät sähkötyöt työmaalla, joka toimii kokonaan tuuli- ja aurinkovoimalla.

”On mahtavaa, että WattHub on nyt avattu ja että sen latauskapasiteetti hyödynnetään täysimääräisesti. Latausasemalla on jo tähän mennessä ollut merkittävä rooli alueen ajoneuvojen ja raskaiden työkoneiden sähköistämisessä, ja se on tärkeä lisä sähkökuorma-autojen latausinfraan alueella”, sanoo Kempowerin toimitusjohtaja Tomi Ristimäki.

”WattHubin rakentaminen on hieno saavutus, jonka olemme toteuttaneet yhdessä Kempowerin kanssa. Olemme erittäin ylpeitä siitä, että voimme hyödyntää kokemuksemme sähköisestä liikenteestä osallistuaksemme päästöttömien rakennusprojektien ja työkoneiden latauksen edistämiseen”, sanoo Tommy van der Sluijs, Business Development Manager EV, TSG Netherlands.Lue seuraavaksi