Uutiset

Työkoneet

MuutosKoulutus auttaa irtisanottuja

Amiedun ja Uudenmaan ELY-keskuksen yhteistyössä järjestämät MuutosKoulutukset auttavat irtisanottuja työntekijöitä sijoittumaan uuteen työhön tai jopa uuteen ammattiin. Amiedun toteuttama, ensisijaisesti pk-yrityksille räätälöity koulutusohjelma tarjoaa taloudellisen ja vastuullisen tavan tukea henkilöstön valmentautumista muutostilanteen haasteisiin.

”Koulutuksen tavoitteena on lisätä ammatillisia valmiuksia uudelle uralle tai laajentaa olemassa olevaa osaamista”, Uudenmaan ELY-keskuksen koulutussuunnittelija Aku Seppälä kertoo.

MuutosKoulutuksen pituus on keskimäärin 10‒20 päivää. Valtio maksaa koulutuksesta 80 prosenttia. Näin yhteiskunta tulee vastaan yrityksiä, jotka haluavat tukea irtisanottavien työntekijöiden uudelleen työllistymistä.

”Mitä nopeammin irtisanotut saadaan töihin, sitä nopeammin Suomen talous lähtee nousuun. Jokainen päivä työttömänä tällä hetkellä on liikaa”, Seppälä muistuttaa.

Investointi tulevaan

MuutosKoulutuksia on järjestetty viime vuosina tasaiseen tahtiin, mutta kaikki yritykset eivät vielä ole ymmärtäneet sen merkitystä. Seppälä toivookin yritysten ajattelevan MuutosKoulutusta myös investointina.

”Vastuullinen toiminta vahvistaa positiivisen yrityskuvan säilymistä. Uskon, että koulutukseen päässeelle jää entisestä työnantajasta parempi mielikuva, vaikkei irtisanomishetkellä siltä ehkä tunnukaan. Eikä koskaan tiedä, milloin yritys tarvitsee lisää työvoimaa. Sellainen työntekijä, joka on pehmeämmin saatettu maailmalle irtisanomisen myötä, on myös valmiimpi tulemaan takaisin”, Seppälä uskoo.

Lue seuraavaksi