Uutiset

Työkoneet

Monipuolinen konetalo Joensuussa

Joensuun teollisuusalueella toimivasta Maxlift Oy:stä on vuosien saatossa muodostunut todella runsaan kattauksen tarjoava työkoneiden toimittaja. Arto Turusen perustama ja edelleen luotsaama yritys aloitti toimintansa vuonna 2005. Metsäkoneurakoitsijan poikana Artolla on verenperintönä kiinnostus kaikenlaisiin koneisiin ja laitteisiin. Maxliftin myötä hän voi nyt työskennellä mielenkiintoisten ihmisten ja aina uudistuvien koneiden parissa. Maxliftillä on tänä päivänä runsaasti tunnettujen konemerkkien edustuksia alueellaan.

Maxlift Oy:stä on vuosien saatossa kehkeytynyt todellinen konealan monitoimitalo. Yritys myy ja huoltaa kymmenkuntaa tunnettua työkonemerkkiä toimialueenaan Pohjois-Karjala ja Pohjois-Savo. Joensuun toimipisteestä konemies saa palvelua moneen tarpeeseen.

Muun muassa kiinteistöhoitoalalla aikaisemmin toimineena sekä paljon Joensuun yrittäjien parissa operoineena  Arto Turuselle kehittyi vuosituhannen alussa pikku hiljaa idea koneliikkeen perustamisesta. Vuonna 2005 Maxlift Oy:n toiminta sitten käynnistyi ja melkein heti tulivat Neusonin kaivukoneet talon edustukseen. Tänä päivänä konemerkkien kirjo on jo erittäin runsas. Työkoneita ja laitteita on tarjolla koneurakoitsijoille maa- ja viherrakennukseen sekä kiinteistönhoitoon. Kuljetusalallekin on tarjolla palveluita puutavaranosturien muodossa sekä ajoneuvojen ja niihin liittyvien muiden laitteiden huoltotoimintana. Asiakkaina on myös paljon kuntien ja seurakuntien teknisiä osastoja sekä rakennusyrityksiä. Yksi viime aikojen merkittävä kohderyhmä on konevuokraamot. Koneita vuokrataan Turusen mukaan lisääntyvässä määrin ja se tuo mukanaan kaupankäynnin kasvua myös konemyyjille.
Maxliftillä on toimialueena Pohjois-Karjala ja Pohjois-Savo. Kartalla se tarkoittaa aluetta Savonlinnan itäpuolella olevalta Kesälahdelta Iisalmeen. Kauppaa tehdään paljon Joensuun lisäksi myös alueen toisessa suuressa taajamassa, Kuopiossa.

Maxliftin miehet, Arto Turunen (vas.) ja Jani Karhu, nojailemassa yhteen talon myydyimpään koneeseen. Kramer-pyöräkuormaajat ovat helppo- ja monikäyttöisyytensä johdosta suosittuja koneita konevuokraamoilla sekä rakennustyömailla. Maxliftin tarjontaan kuuluu myös runsaasti erilaisia työlaitteita monenlaisten peruskoneiden kanssa käytettäväksi.

Monen merkin edustus
Maxlift Oy on jo lähes alusta alkaen toiminut monen suomalaisen konemaahantuojan jälleenmyyjänä Itä-Suomen alueella.
”Yhteistyö KH-Koneet Oy:n kanssa alkoi jo lähes Maxliftin alkumetreillä ja nyt KH-Koneiden maahantuomat Kramer-pyöräkuormaajat ja Yanmar-kaivukoneet muodostavat ehkä merkittävimmän osan yrityksen myynnistä”, sanoo Arto Turunen. Muutenkin KH-Koneiden tuotteista on tarjolla lähes koko valikoima. Yhden päämiehen kanssa operoiminen ei kuitenkaan synnytä riittävästi kauppaa näillä alueilla, vaan yhteistyötä on tehtävä myös muiden maahantuojien kanssa. Se on ollut toimintamme elinehto jo alkumetreiltä.
Paikallisen konekauppiaan on pystyttävä tarjoamaan koneita laajalla skaalalla. Se on myös asiakkaan etu, kun yhdestä paikasta on mahdollista saada useampia eri koneita ja laitteita. Olemmekin pystyneet toimimaan näin päämiestemme kanssa hyvässä yhteisymmärryksessä. Viime aikoina tuotepalettia ovat lisänneet runsaasti Edeco Tools Oy:n maahantuomat maantiivistyskoneet sekä muutamat muut rakentamiseen liittyvät laitteet.
Hautala Service Oy:nkin kanssa on toimittu yhteistyössä jo toistakymmentä vuotta. Kasvaa se ruoho itärajallakin, joten kunnon leikkureille löytyy käyttäjiä. ”Grasshopper-leikkureita on toimitettu paljon näille seuduille. Hautala Servicen taholta uusinta ovat Pellencin ammattikäyttöön tarkoitetut akkukäyttöiset pienkoneet, kuten trimmerit, moottori- ja raivaussahat sekä erilaiset leikkurit”, luettelee Turunen.

Laitteita puutavaran käsittelyyn
Jani Karhu tuli Maxliftin osakkaaksi vuonna 2011. Hänen tulonsa myötä tuotevalikoima täydentyi Palfinger Epsilon -puutavaranosturien ja Palfinger-kappaletavaranosturien osalta, joita VTA Tekniikka Oy tuo maahan. Urakointi- ja pienkonealan sesonki ajoittuu yleensä kesäaikaan. Näin on myös Maxliftillä. Puutavara- ja muut nostimet tuovat siten sopivasti ympärivuotista toimintaa kesäpainotteisten urakointikoneiden lisäksi. Maxlift tarjoaa Palfingerin tuotteiden osalta myyntiä sekä varaosapalvelua. Nosturiasioista yrityksessä vastaa nimenomaan Jani.
Yksi suuri konekauppiaan talvinen työllistäjä on lumi, jota Itä-Suomessa vielä riittää runsaasti aurattavaksi. Kiinteistönhoitoalan yrittäjät ja kaupunkien kunnossapito-osastot ovatkin tuolloin lumiaikana aktiivisena laitehankinnoissa ja huoltopalveluiden tarvitsijoina.

Täyden palvelun talo
Maxlift tarjoaa pienestä koostaan huolimatta myymilleen koneille kokonaisvaltaisen palvelun niiden koko elinkaaren ajan. Pitkäjänteinen konemyynti edellyttää tänä päivänä myös varaosa- ja huoltotoimintojen hoitamista. Ja se onnistuu Maxliftiltä kaikkien edustettujen koneiden osalta. Huollot tehdään pääosin yrityksen toimipisteessä, Joensuun teollisuusalueella, mutta myös asiakaskäyntejä tehdään tarvittaessa.
Itse koneiden lisäksi Maxliftin valikoimasta löytyy tietenkin erilaisia työlaitteita edustettujen koneiden kanssa käytettäväksi. Ne tulevatkin pääosin juuri edellä mainituilta päämiehiltä. Runsaaseen tarjontaan kuuluvat myös Engconin ja Rototiltin kauhanpyörittäjät ja -kallistajat. Molempien osalta palvelu kattaa valmistajien kaikki kokoluokat huoltoa myöden.
Varaosamyynnin ohella toimipisteessä on tarjolla työkaluja sekä monen moista tarviketta ja varustetta työkoneiden kunnossapitoon ja lisävarusteluun. Kaikkien yhteinen nimittäjä on ammattikäyttö.

Lue seuraavaksi