Uutiset

Työkoneet

MN-Lifttekiltä uusi Manitou MRT 2150 Privilege kurottaja Sjömanille

Sjöman Helsingin Nosturit on vastaanottanut uuden, ympäripyörivän Manitou MRT 2150 Privilegen. -Se täydentää juuri 60 vuotta täyttäneen yrityksen Manitou -kalustoa ja on samalla tärkeä päänavaus merkin uudelle maahantuojalle, MN-Lifttekille, kertoo Seppo Turunen jolla on pitkä yhteinen historia toimitusjohtaja Jan Sjömanin kanssa. MN-Lifttek taas on tunnettu alan yritys, joka maahantuo kurottajia ja henkilönostimia.

Pekka Jussila on Sjömanin kuljetusten sydän. Lähes kaikki asiat kulkevat miehen kautta ja hän on se henkilö, jolle soitetaan kun pitää kysyä asiasta kun asiasta. ”Ehkä tähän alaan alkaa pikkuhiljaa oppiin, kun on 35. vuosi menossa”, hän sanoo.

Sjöman Helsingin Nosturit Oy:llä on toimipisteet Helsingissä ja Kotkassa. Toiminta-alue on koko Suomi. Kotkassa yritys toimii aputoiminimellä Kehä-Liftit. Siellä on myös oma korjaamo. Sjömanin tytäryhtiönä toimii Kuljetusliike Jouni Meling Oy. Sen päätoimena on kuljetuspalveluiden tuottaminen, suurin osa töistä muodostuu työmaakonttien ja torninostureiden kuljettamisesta.

Eniten kurottajia käytetään eri teollisuuden työtehtävissä mm. Rakennusteollisuus on suuri työllistäjä, kertoo Jan Sjöman ja jatkaa: -Kehäradalla tehdään myös paljon sellaisia töitä, joihin koneemme soveltuvat. Samoin Kalasatamassa ja Jätkäsaaressa sekä jätevoimala Etelä-Suomessa ovat työllistäneet ja suuret työmaat vetävät aina. Rapuohjaus on erittäin kätevä ominaisuus kaikissa ympäripyörivissä koneissamme on nelipyöräohjaus. Kantohommiin kysytään paljon kurottajia. Manitou on oivallisen vakaa, konetta voi mm. käyttää sivulta ilman tukijalkoja lisää Sjöman.

Manitou on oivallisen vakaa, konetta voi mm. käyttää sivulta ilman tukijalkoja lisää Sjöman. Mahdollista on myös ajaa ympäripyörivän koneen työliikkeitä sähköllä esim. sisätiloissa jolloin ei tule pakokaasu haittoja, tietää Turunen ja tarkentaa: – Tällöin moottorin ei tarvitse olla käynnissä, vaan sähkömoottori pyörittää hydrauliikkaa.

Manitoun ottivat vastaan korjaamopäällikkö Olli Kovanen ja toimitusjohtaja Jan Sjöman, MN-Lifttekin Seppo Turuselta. Koneen ohjaimissa insinööri Peter Kaseva.

Sjöman Helsingin Nosturit Oy tarjoaa asiakkailleen varmalla ammattitaidolla toteutettuja nosto- ja kuljetuspalveluita. Sen lisäksi yritys tarjoaa mm. haalaus- ja tunkkauspalveluita, syvätiivistystä ja korjaamopalveluita. Erityisesti raskaskonekorjaamopalveluun on panostettu viime aikoina hankkimalla uusia koneita mm. sorveja ja hitsauskoneita. Raaka-aine analyyseillä on ollut paljon kysyntää. Sjömanilla on tarjota nostureiden 10-vuotistarkistukset, huollot ja puomihitsaukset ja –korjaukset.

Janne Majara

Lue seuraavaksi