Uutiset

Työkoneet

MMK-Rakenne Oy kasvatti Case-laivueeseensa kokoa


Artikkelikuva: Uuden Case kaivukoneen kaupat hymyilyttävät vesisateesta huolimatta. Hymypoikina MMK-Rakenne Oy:n Martti Kosonen (vas.) sekä Rentin Harri Hassinen ja Juha Leivo.


MMK-Rakenne Oy:n Martti Kosonen päivitti raskaampaa kaivukonekalustoaan uudella Case CX350D -mallin kuokalla. Kyseessä oli jo yrityksen neljäs Konevuokraamo Rentiltä ostettu Casen kaivukone viimeisen kolmen vuoden sisällä.

”Vuonna 2019 hankittiin pitkästä aikaa ensimmäinen Case-merkkinen kaivukone tyypiltään CX145DSR. Se oli heti käyttöömme sopiva. Ei ollut lastentauteja, eikä vikoja. Huollot toimivat sovitusti ja hyvin”, kertoo Martti Kosonen.

Kahden edellä mainitun kaivukoneen lisäksi yrityksellä on nyt käytössä vuonna 2021 hankitut Case CX210 ja CX245 D-malliston kaivukoneet. Niiden lisäksi on vuonna 2020 hankittu Case 1021F -pyöräkuormaaja, joka on vuosimallia 2016.

MMK-Rakenne Oy on maarakennustöihin erikoistunut järvenpääläinen yritys, joka tarjoaa kokonaisvaltaiset maarakennuspalvelut niin omakotitalorakentajille, taloyhtiöille kuin rakennusliikkeille. Yrityksen kalusto on tullut tutuksi kotikuntansa lisäksi varsinkin pääkaupunkiseudulla Helsingin, Espoon ja Vantaan alueen työmailla.

Monipuolinen kalusto ja runsaat lisävarusteet mahdollistavat yritykselle kokonaisvaltaisten maarakennustöiden toteuttamisen monenlaisissa ympäristöissä. Hyvin toteutetut maarakennustyöt vaativat onnistuakseen ammattitaitoisten tekijöiden lisäksi toimivan, tehokkaan ja monipuolisen kaluston.

Kun uutta konetta tarvitaan, niin uusi kone hankitaan

Martti Kosonen kehuu Konevuokraamo Rentin maahantuomien Case-merkkisten koneiden toimitusaikoja ja niiden pitävyyttä.

”Casejen saatavuus on ollut kohdillaan. Kun konetta on tarvittu, niin sellainen on meille löytynyt sovittujen toimitusaikojen puitteissa”, sanoo Kosonen.

Uusi 36 tonnin painoluokkaan asettuva Case CX350D korvasi MMK-Rakenteen toisen merkkisen vastaavan kokoluokan kaivukoneen. Uusi Case on varusteltu Novatronin 3D -koneohjausjärjestelmällä, Lincoln-rasvarilla ja puhelinohjatulla Webastolla. Puomin päästä löytyy Gjerstadin pikaliitin ja Gjerstadin tai Turasteelin kauha. Ensimmäinen työmaa koneelle löytyi Keravalle nousevan DHL:n logistiikkakeskuksen pohjatöissä.

MMK-Rakenne Oy:n kalustoon kuuluu neljän Case-kaivukoneen lisäksi yksi saman merkin pyöräkuormaaja (kuvassa). Kaikkiaan yrityksellä on käytössä yhdeksän kaivukonetta ja kolme pyöräkuormaajaa.

MMK-Rakenne tekee koneisiinsa itse pienemmät huollot ja isommat teetetään Rentin huollossa. Huollon palvelut ovat toimineet ja varasosien saatavuus on ollut kohdillaan. Lisäksi Rentin konemyyjä Harri Hassinen on tullut Kososelle tutuksi jo vuosien takaa.

”Hyvin on tultu Harrin kanssa juttuun. Hommat on hoidettu ja koneet toimivat. Lisäksi Rentin uudet toimitilat Tuusulassa ovat sijainniltaan meille hyvät”, lisää Kosonen.

Martti Kosonen kertoo työtilanteen olevan pääkaupunkiseudulla edelleen hyvän. Alan haasteina ovat ammattitaitoisten kuljettajien saatavuus ja nousevat polttoainekustannukset.

”Olemme aina pyrkineet tekemään työmme laadukkaasti ja aikatauluissa pysyen. Monesti on sama tilaaja kysynyt meitä töihin uudestaan, joten ilmeisesti omissa periaatteissa on myös onnistuttu”, päättää positiivisella asenteella varustettu Kosonen.


Lue seuraavaksi