Uutiset

Työkoneet

Maxpo 2022 – Casen uusi E-perhe esittäytyi

Rentti sai kuin saikin Casen upouuden, Stage V -päästörajoituksiin päivitetyn E-sarjalaisen ajoissa osastolleen, mutta ennakkomainitusta mallista koko hieman kasvoi. Case CX300E sijoittuu nimittäin 30 tonnin kokoluokkaan. Konepörssissä 4/2022 on esitelty uusi E-kaivukoneperhe perusteellisemmin ja artikkeli löytyy myös tästä linkistä.

Kuten tarkkaavaisimmat muistavat, on uuden E-sarjan peltien alla nyt FPT eli moottorimerkki on vaihtunut. Suurimmat kuljettajaa koskevat muutokset löytyvät ohjaamosta, jossa on nyt muun muassa enemmän jalkatilaa kuin aiemmin. Kaivuvivut liikkuvat yhdessä istuimen kanssa. Uusi LCD-näyttö ohjaamossa omaa korkean resoluution.

Case CX300E

”Mallistoon on tehty runsaasti parannuksia ja muutoksia. Ohjaamossa voi havaita, että näkyvys oikealle on kohentunut huomattavasti. Hydrauliikan asetukset ja liikenopeudet voi asettaa nyt kuljettajakohtaisesti, ilmastoinnin säätö tapahtuu näytöltä, ajomoottorit ovat pykälää tehokkaammat kuin aiemmin, tappien sekä puslien toleransseja on tiukennettu ja huoltovälejäkin on pidennetty”, listaa muutoksia Rentin toimitusjohtaja Juha Leivo.

Kyseessä on siis varsin hieno ja tutustumisen arvoinen kaivukonesarja, johon kuuluvat CX130E (14 t/76 kW), CX160E (17,4 t/91 kW), CX180E (18,5 t/91 kW), CX210E (myös LC ja LCN) (21,7–22,2 t/121 kW), CX250E (25,4 t/133 kW) ja CX300E (29,7 t/193 kW).

Osastolla oli esillä myös tiehöylä, jonka vierelle seisahtui juttutuokiolle Juha Leivon kanssa Viitasaaren mies Ilkka Kemppainen (oik.). Mies toimii toimitusjohtajana Infraneliö Oy:ssä, jonka hän omistaa yhdessä veljiensä kanssa.

Monenlaisia maansiirto- ja infratöitä sekä myös muun muassa talvikunnossapitoa ja asfaltointeja tekevä, noin neljän miljoonan liikevaihtoa pyörittävä yritys on monessa mukana.

”Teemme kesällä muun muassa päällystystöitä ja kalustossa on myös tiehöylä. Tätä kesää leimaa julmettu hintojen nousu. Kun bitumirekan kuorma maksoi ennen 12 000 euroa, on sillä nyt hintaa yli 40 000 euroa. Samalla polttoaineiden hinnat ovat merkittävästi kohonneet, kannattavuus on koetuksella”, kertoi Infraneliö Oy:n toimitusjohtaja Kemppainen.

Case 856C
Case 695SV
Jokainen kuljettaja voi E-sarjan kaivukoneissa säätää myös hydrauliikan virtauksen jakaantumisen eri kaivuliikkeille juuri omien mieltymystensä tai työtehtävän mukaan.
E-sarjan kaivukoneiden ohjaamossa on uusi 10 tuuman LCD-näyttö.


Lue seuraavaksi