Uutiset

Työkoneet

Mittavat kalustoinvestoinnit siivittävät Ramirentin vihreämpään tulevaisuuteen


Otsikkokuvassa Ramirent Finland Oy:n toimitusjohtaja Mikael Kämpe.


Konevuokrausyritys Ramirent katsoo luottavaisin mielin tulevaan markkinakehitykseen. Tämä luottamus on saanut yrityksen investoimaan kalustoon, jolla vuokrakoneiden kysyntään voidaan vastata entistä paremmin. Ympäristönäkökohdat ja vähäpäästöisyys ovat Green deal -sopimukseen sitoutuneelle konevuokraamolle erityisen tärkeitä.

Foreconin ja RT:n ennusteen mukaan rakentaminen ja rakennuskoneiden käyttö kasvavat yhä. Koneiden vuokraamismarkkinat kasvavat vieläpä rakentamista voimakkaammin. Tämän vuoksi Suomen suurin rakennuskonevuokraamo investoi nyt kalustoon huomattavasti enemmän kuin vuosiin. Omistajakonserni Loxam uskoo Ramirent Finland Oy:hyn ja Suomen markkinoihin ja näkee myös mahdollisuudet teknologian kehityksessä, ja siksi omistaja antaa täyden tuen investoinneille. Myös muut Ramirent-maat Suomen lisäksi ovat mukana investointibuumissa.

Ramirentin tuoteportfolio on erittäin laaja, ja investoinnit koskevat koko tuotevalikoimaa. ”Rakennuskoneet sähköistyvät, ja kehittyvä akkutekniikka mahdollistaa yhä raskaampien työkoneiden sähköistymisen työtehon kärsimättä. Koneissa, joissa polttomoottoria vielä tarvitaan, investoimme hybridi-voimalähteillä toimiviin laitteisiin aina silloin, kun se on mahdollista”, kertoo tuotemarkkinointipäällikkö Kari Montonen. Asiakastyytyväisyys paranee entisestään, kun vuokraamoiden perusvalikoimaa kasvatetaan ja tarvittavat koneet löytyvät suoraan jokaisen vuokraamon hyllystä. Myös teline- ja sääsuojauskalustoon panostetaan, sillä puutalorakentamisen kasvu ja rakentamisen aikainen kosteudenhallinta on lisännyt sääsuojauksen kysyntää.

Konevuokraamossakin vihreys on valttia

”Ramirent on vastuullinen yritys, ja haluamme omalta osaltamme sitoutua rajoittamaan ilmaston lämpenemistä”, toimitusjohtaja Mikael Kämpe taustoittaa. Konevuokraus onkin jo itsessään ekologista liiketoimintamallin perustuessa kiertotalouteen. Resursseja jaetaan yritysten kesken, ja nyt kuvaan ovat astuneet lisäksi vihreät arvot.

”Olemme sitoutuneet työkonealan Green dealiin, minkä myötä teemme jatkuvaa työtä kalustomme päästöjen vähentämiseksi. Koneinvestoinnit ovat tässä ratkaisevassa asemassa”, Kämpe jatkaa. ”Loxamin ideologian mukaan aina, kun on mahdollista ostaa vähäpäästöisempi kone, se ostetaan.”

”Päästöttömään akkukäyttöiseen kalustoon panostetaan nyt etenkin nostinten ja maanrakennuskoneiden osalta. Juuri nostinkaluston uudistaminen on niin sanotusti koko homman pihvi. Toisaalta esimerkiksi nosturit, hissit ja suuri osa rakennuskoneista ovat jo luonnostaan sähkökäyttöisiä”, Kari Montonen kertoo. ”Lisäksi keskitämme työmaatilojen hankinnat omalle tehtaallemme, jonka tuotantoprosessit ja tuotteet ovat vähäpäästöisiä. Työmaatilamme ovat testatusti energiatehokkaampia kuin kilpailijoillamme.”

Kaluston vähäpäästöisyydestä hyötyy tietenkin myös asiakas. Useilla yrityksillä on omia tavoitteita päästöjen vähentämiseksi, samoin kuin hankkeiden tilaajilla vaatimuksia esimerkiksi työmaan CO2-päästöihin liittyen. Luonnon säästämisen lisäksi modernit koneet ovat usein turvallisempia, tehokkaampia ja helppokäyttöisempiä kuin vanhempi kalusto.

Lue seuraavaksi