Uutiset

Työkoneet

Metko 2018: Murskaimen melut kuriin – Metso

Metso esitteli Finnmetkossa uuden Lokotrack LT106 -leukamurskaimen, jonka suunnittelussa on kiinnitetty huomiota ympäristöön kulkeutuvaan meluun.

Urban-nimellä markkinoitavan laitteen melua on vaimennettu murskaimen äänieristyksellä sekä syöttösuppilon reunojen kumivuorauksella. Paksu kumimatto vaimentaa syötöstä syntyvää kolinaa. Alentunut melutaso mahdollistaa laitteen käytön taajama-alueilla. Kuulosuojaimet edellyttävä 85 desibelin melualue rajoittuu noin kymmenen metrin etäisyydelle murskaimesta. Meluvaimennukset eivät hankaloita koneen huoltotöitä.
Melusuojauksen lisäksi Lokotrackin Urban-laitteissa on panostettu myös pölynhallintaan. Korkeapainevesisuihku on suunnattavissa syöttökitaan ja purkukuljettimen päähän. Uusi LT106 soveltuu luonnonkiven murskauksen ohella myös betonin, tiilen ja asfaltin murskaukseen. LT106 painaa 46 tonnia ja sen siirto työmaalta toiselle yhtenä kappaleena onnistuu ilman erityislupia. Moottorina CAT C9, tehoa 224 kilowattia. Murskaimena on Nordbergin C106 -leukamurskain 1 060×700 millimetrin syöttökidalla. Urban-sarjaan kuuluu LT106:n ohella myös muita malleja.

 

 

Lue seuraavaksi