Uutiset

Työkoneet

Mecalac 216M rautateille

Ranskalainen Mecalac on tuonut markkinoille kompaktin 216MRail-kaivukoneversion rautateiden rakentamiseen ja kunnossapitoon. Mecalacin ja rautatiealan yhteistyö on kestänyt jo 20 vuotta.

216MRail-kaivukone soveltuu Mecalacin mukaan erinomaisesti rautatiekäyttöön. Koneen painopisteen sanotaan olevan erittäin alhaalla, ja keskellä alavaunua sijaitseva ylävaunu takaa sekin hyvän painojakauman. Edelleen valmistaja lupaa konstruktiolle erittäin hyvän nostovoiman.

Hydrostaattisella voimansiirrolla varustettu 216MRail saavuttaa 30 kilometrin tuntinopeuden sekä kiskoilla että maantiellä. Rataversiossa on myös pneumaattiset jarrut ja perävaunun vetokin onnistuu. Näin työkalut ja muut materiaalit kulkevat mukavasti työkohteesta toiseen. Mecalacin mukaan kompakti koko ja konstruktion mataluus antavat hyvät edellytykset ratapihoilla ja johtimien alla työskentelyyn. Nelipyöräohjaus auttaaa sekin ahtaissa paikoissa.

Koska 216MRail-kaivukone rakennetaan kokonaan valmiiksi Mecalacin tehtaalla Ranskan Annecyssä, niin sillä on sama takuu kuin muillakin Mecalac-koneilla. Näin ei välttämättä ole, jos ratavarustus tehdään tehtaan ulkopuolella.

Mecalac kertoo panostaneensa yksinkertaiseen näytön navigointiin ja asetuksien teon helppouteen. Näytön dataa on helppo lukea ja konfiguroida eli kuljettajan ja koneen rajapintaa on yksinkertaistettu. Ratatyöskentelyyn liittyvät hallinnat kuten sylinterien lasku ja nosto sekä kiskotila ovat käytettävissä yksinkertaisen kytkimen kautta.

Rautateiden kunnossapito on kasvava toimiala maailmanlaajuisesti ja 216MRail tarjoaa valmistajansa mukaan tehokkaan ja turvallisen tavan työskennellä raiteilla. Kone on saatavana kaikissa maissa, joissa kiskoväli noudattaa vakiomittoja (1 435 mm) ja tulevaa eurooppalaista standardia EN 15746.

Suomessa Mecalacit myy porilainen Hansa-Machines.

Lue myös: Mecalac 11MWR – tilaihme Ranskasta.

Lue seuraavaksi