Uutiset

Työkoneet

Maxpo 2022 – Konesilta

Kubota on julkaissut parikin uutta konemallia. Ne molemmat nähtiin Konesillan osastolla Maxpossa.

Merkin mikrokaivukonemallisto täydentyy uudella, hytittömällä U10-5-mallilla. Kone on lyhytperäinen ja se painaa noin tonnin. Stage V -päästönormit täyttävän dieselmoottorin teho on 7,6 kilowattia ja levitettävä alavaunu kaventuu 700 millimetriin. Monikäyttöisyyttä lisäävät myös tyvitaitto ja puskulevy. Siruavain estää luvattomat käyttöönotot.

Toinen uutuus oli pyöräkuormaajamalliston keskivaiheille sijoittuva RT260-2. Sen painoluokka on noin 2,5 tonnia. Kuvan renkailla leveys on 1 360 ja korkeus 2 498 millimetriä. Dieselmoottorista irtoaa tehoa 18 kilowattia. Moottori täyttää Stage V -normit. Malli on saatava myös turvakaarella ja sadekatoksella varustettuna versiona.

Messuilla myös luovutettiin konevuokraamo Koneunionille ensimmäiset kahdeksan Kubota-konetta kevään 16 kappaleen kokonaistilauksesta. Sen myötä Koneunionin Kubota-kanta on jo noin 40 kappaletta. Messuilla kätelty toimitus sisälsi neljä pyöräkuormaajaa ja neljä minikaivukonetta. Konesillan Ville Kyllösen mukaan käytettyjen kaivukoneiden myynti on ollut viime aikoina hienoisessa kasvussa. Uusienkin kauppa on käynyt hyvin. Kyllösen mukaan Maxpon aikoihin oli saavutettu jo puolet Kubotoiden vuotuisesta myyntitavoitteesta.


Kubota U10-5
Kubota RT260-2
Vasemmalta: Koneunionin operatiivinen johtaja Markus Myllyoja, talousjohtaja Lassi Hintikka, Konesillan Ville Kyllönen, Koneunionin toimitusjohtaja Eero Kaski sekä Kubota Europe SAS Pohjois-Euroopan myyntijohtaja Guillaume Boutin.
Maxpossa tehtiin myös kauppaa. HN Rentin Heikki Nyberg (oik.) kättelemässä tässä kahden Kubota U56-5:n kauppaa Konesillan Ville Kyllösen kanssa. Koneet saatiin nopeana toimituksena työmaille täydentämään HN Rentin jo olemassa olevaa Kubota-kantaa.


Lue seuraavaksi