Uutiset

Työkoneet

Maxpo 2017: Sähkökäyttöinen uutuuskompressori

Kaeserin uusi, perävaunualustalle sijoitettu Mobilair M 50 e-power -kompressori on sähkökäyttöinen. Laite on pakattu polttomoottorilla varustetun veljensä, M 50 BE, kuoriin, joten vain mallimerkintä kyljessä kertoo sen käyttövoimasta.

Kaeser Mobilair M 50 e-powerin konehuone.

Konehuoneessa Kubotan dieselmoottori on korvattu Siemensin 25 kilowattisella sähkömoottorilla. Sulaketarve on 63 ampeeria. Ilman tuotto minuutissa kymmenellä baarilla on 3,8 kuutiota ja seitsemällä baarilla 5,0. Laite soveltuu päästöttömän voimanlähteensä johdosta hyvin sisäkäyttöön esimerkiksi teollisuuden seisakeissa.

 

 

Kaeser Mobilair M 125

Toinen uutuuskompressori oli niin ikään perävaunualustainen Mobilair M 125. Siinä voimanlähteenä on Deutzin dieselmoottori. M 125 on Kaeserin ensimmäinen kompressorimalli, joka on varustettu uudella moottorinohjausjärjestelmällä. Sen myötä saavutetaan hyvä tuotto koko painealueella, 6–14 baaria. Maksimi-ilmantuotto on 11,5 kuutiota minuutissa. 14 baarin paineellakin saavutetaan lähes kymmenen kuution minuuttituotto. Tämä lisää kompressorin käyttökohteita oleellisesti. Uusi moottorinohjausjärjestelmä takaa aina optimaalisen dieselin käyntinopeuden, joka osaltaan pienentää polttoaineenkulutusta.

 

”Konevuokraamoiden listalla on nykyisin paljon kompressoreja. Esimerkiksi Renta tarjoaa Kaeserin laitteita vuokralle jo lähes kahdellakymmenellä paikkakunnalla ympäri Suomen”, sanoo Kaeser Kompressoreiden Jari Kaipola. Lisäksi Ramirentillä on Kaeserin kompressoreja vuokrattavana, myös sähkökäyttöisiä. 

 

Lue seuraavaksi