Uutiset

Työkoneet

Maxpo 2017: Lisälaitteita joka lähtöön

Porilainen Hansa-Machines tunnetaan laajasta lisälaitevalikoimastaan. Maxpossa olikin esillä laaja kirjo yrityksen edustamia tuotteita purkualan välineistä maantiivistyksen laitteisiin. Myös uusi pyöräalustainen Mecalac 11MWR komeili osastolla. Neljä pyöräaalustaista uutta kaivukonemallia esiteltiin toukokuussa Ranskassa ja malli 11MWR on malliston toiseksi järein. Koneesta tulossa artikkeli Konepörssiin sekä videota myöhemmin tänä vuonna.

Mielenkiintoinen ja melko tuore lisäys Arden-tuoteperheeseen on vuonna 2016 innovaatiopalkinnon Ranskassa saanut Arden Jet -purkusaksi. Siinä on sisään rakennettu pölynsidonta eli suuttimet, joista vettä suihkutetaan leuoille. Vesi johdetaan laitteeseen joko erillisellä pumpulla tai suoraan vesijohtoverkosta, jos saatavilla. Suihku on erittäin hienojakoista ja maahantuojan mukaan hyvin pölyä sitovaa.

Uutuus on myös 0,7-kahden tonnin minikaivukoneisiin tarkoitettu jyrsin Rockwheel C2, joka on tarkoitettu routaisen maan, betonin tai asfaltin jyrsimiseen. Se painaa 66 kiloa ja optimi öljynvirtauksen tarve on 25-60 litraa minuutissa. Rummun pyörintänopeus on 100-125 kierrosta minuutissa. Suositus hydrauliikan paine on 50-225 baaria. 270 millimetrin halkaisijan omaavan rummun työleveys on 300 millimetriä ja teriä siinä on 32 kappaletta. Laitteen kokonaiskorkeus on 375 millimetriä.

Gi-Da -kaivukonesovitteiset magneetit on tarkoitettu purkutyömaille raudan erotteluun muusta materiaalista. Maxpossa esillä oli hammasmagneetti mallia HMGT-115. Laite painaa 1400 kiloa ja on varustettu voimakkaan magneetin lisäksi kynsillä, joilla on helppo pöyhiä rauta esiin syvemmältäkin. Mallistossa on viisi erikokoista magneettia peruskoneisiin 10-30 tonnia. Kuvan HMGT-115 on sopiva noin 23 tonnin peruskoneeseen ja tuottovaatimus hydrauliikalle on 80-200 litraa minuutissa (180 bar). Se pitää sisällään magneetin tarvitseman kuuden kilowatin generaattorin (220 V).

Video Arden Jet:

Lue seuraavaksi