Uutiset

Työkoneet

Matekolle JCB Agri -verkosto Suomeen

Matekon toiminta on aiemmin painottunut rakennus- ja maansiirtoasiakkaisiin, joilla on kalustosta oman tyyppisensä tarpeet. Agri-puolella taas tarpeet ovat toisenlaiset ja siihen on panostettu, kun on otettu jälleenmyyjiä eri puolilta Suomea.

Agri-verkoston vetäjä Reijo Rönkä tähdentää, että luotettavat ja pitkän kokemuksen omaavat jälleenmyyjät ovat sekä maahantuojan että asiakkaan etu.

–Palvelemme asiakkaita, jotka vaativat koneiltaan aiempaa enemmän monipuolisuutta ja luotettavuutta. 

Yksitoista omalla alueellaan tunnettua ja vakavaraista JCB-jälleenmyyjää kykenevät tarjoamaan asiakkaille mahdollisuuden turvalliseen ja avoimeen kaupankäyntiin. Jälleenmyyjissä Mateko satsaa enemmän laatuun kuin määrään.

–Agripuolen myynti on toisentyyppistä ja siihen halusimme sen puolen ammattilaiset, jotka tuntevat jo asiakkaatkin. Paikallisen myyjän kanssa JCB:n tutustuminen käy luontevasti, kun jälleenmyyjämme ovat jo ennestään tuttuja monille, Reijo painottaa.  

JCB-kurottajalla traktorin työ

Uusi Agri-verkosto keskittyy tavanomaista tehokkaampien traktoreiden ja nimenomaan maatalouteen räätälöityjen JCB-kurottajien markkinointiin. Rönkä kertoo, että Keski-Euroopassa kurottajat ovat yleisiä pienilläkin tiloilla.

–Käytännössä kurottaja korvaa yhden traktorin. Kuormaustyössä kurottaja on aivan omaa luokkaansa verrattuna etukuormaajaan. Ne ovat tehokkaita, ketteriä ja ennen kaikkea ulottuvia. Paalien lastaus ahtaissa varastoissa, joissa halutaan hyödyntää koko varaston korkeus, käy kätevästi kurottajalla. Kurottajan pitkällä puomilla saadaan myös tavarat siirrettyä etäälle, eikä eturenkaita tarvitse ajaa aina kiinni.

–Kurottajalla voi vetää perävaunua siinä missä tavallisella traktorillakin. Myös Suomessa kurottajien kysyntä on lähtenyt kasvuun. Mateko tarjoaa laadukkaita kurottajia, jotka on varta vasten suunniteltu maatalouden ja urakoinnin tarpeisiin. 

Edistyksellinen vaihtoehto isoihin koneisiin

Suomen markkinoilta on puuttunut edistyksellinen vaihtoehto traktorimalliston isommasta päästä. JCB tarjoaa monipuolisia ja hyvin varusteltuja traktoreita nimenomaan nopeimmin kasvavaan yli 200-hevosvoimaisten luokkaan.

JCB:n Fastrac-liikennetraktorin 100-sarja esiteltiin 20 vuotta sitten. Koneen suosion rohkaisemana tehdas kehitti mallin pohjalta entistä paremmin maatalouskäyttöön soveltuvat 173–260-hevosvoimaiset 7000 ja 8000-mallisarjat. Maatalous ja monipuolinen urakkakäyttö on ollut ohjenuorana myös JCB:n kurotta­jien kehitystyössä.

Mateko Oy toimii teknisen tukkukaupan alalla merkkituotteiden maahantuojana, markkinointi- ja jälleenmyyntiyhtiönä. JCB on Euroopan suurin maanrakennuskoneiden valmistaja, jonka tuotteita ovat muun muassa tela- ja pyöräalustaiset kaivukoneet, pyöräkuormaa­jat, kurottajat, kaivurikuormaajat, liukuohjatut kuormaajat ja
nopeat liikenne- ja maataloustrak­torit.

Mateko Oy muuttaa Mikkelissä

Mateko Oy tehostaa toimintaansa ja asiakaspalveluaan Itä-Suomen ja varsinkin Mikkelin talousalueella. Yhteistyö pitkäaikaisen huoltoyrittäjän Jarmo Saksan kanssa sai aikaan sen, että yhtiöt muuttivat saman katon alle. Mikkelin talousalueen JCB-konekanta on yksi valtakunnan tiheimmistä, jolloin toimiva jälkimarkkinointi yhdistettynä tehokkaa­seen myyntityöhön antaa asiakkaille turvan myös jatkossa toimivista palveluista. Mateko Oy hoitaa konemyynnin aluepäällikkö Tero Sihvon voimin, ja Huoltosepät Oy vastaa toimivasta paikallis- ja kenttähuollosta sekä varaosista.

”Meidät on jo pitkään tunnettu raskaiden koneiden huoltoyrityksenä. Nykyisin palvelemme Huolto­sepät Oy -nimelllä. Raskaissa koneissa osaamisemme on edelleen kokonaisvaltaisen vahvaa; traktoreista pyöräkuormaajiin ja kaivukoneisiin. Uuden Mateko-yhteistyön kautta korostuvat nyt JCB-koneiden huolto ja varustelu. Koska hallitsemme hydrauliikan, se tuo yhä enemmän huoltotöitä myös Teollisuuden koneista ja laitteista,” kertoo yrittäjä Jarmo Saksa Konesepät Oy:stä. ”Huolto­sepät kykenee täyteen palveluun. Nykyinen korjaamohalli sisältää kaikki korjaamotoiminnassa tarvittavat varusteet. Hallissa on mm. 5,5 tonnia nostava, koko hallin yli kulkeva siltanosturi. Erityisen kattava on meidän hydrauliletkujen komponenttivarasto ja modernilla automaattipuristimella syntyy laatuletkuja. Myös huoltoauto on täydellisesti varusteltu. Sen erikoisuutena on taakse ulos siirtyvä, 450 kg nostava siltanosturi, jonka avulla nousee raskaammatkin komponentit kenttä­olosuhteissa,” jatkaa Saksa.

Lue seuraavaksi