Uutiset

Työkoneet

Marakonille edustussopimus energiaa varastoivien akkujärjestelmien myynnistä Suomessa

Marakon-konserni on allekirjoittanut edustussopimuksen itävaltalaisen xelectrix Power GmbH:n kanssa. Sopimus käsittää xelectrix Powerin energiaa varastoivien akkujärjestelmien myynnin ja markkinoinnin Suomessa. Edustussopimuksen myötä hydraulisten lisälaitteiden toimittajana ja huoltajana tunnettu Marakon siirtyy uuteen aikakauteen sähkökäyttöisiä laitteita tukevan tuotevalikoiman kanssa.

”Sähkökäyttöiset maarakennuskoneet ja -laitteet yleistyvät hurjaa vauhtia ja me haluamme olla mukana tässä kasvussa. Energiaa varastoivien akkujärjestelmien myötä toimimme myös aktiivisesti maarakennusalan hiilijalanjäljen pienentämiseksi”, sanoo Marakon-konsernin toimitusjohtaja Kaj Koskela.

xelectrix Power on perustettu vuonna 2016 ja sen perustajat ovat aikaisemmin valmistaneet murskaimia ja seuloja Hartl-tuotemerkin alla. xelectrix Powerin ydinosaamista on skaalautuva ja joustava tapa hybridisoida dieselgeneraattoreita, joita käytettiin alun perin voimanlähteenä rakennusalalla. Tänä päivänä yritys tarjoaa nykyaikaista akkuteknologiaa useiden eri asiakassegmenttien tarpeisiin.

”Olemme todella tyytyväisiä, että pääsemme tekemään yhteistyötä Marakonin kanssa. Heidän 40-vuotinen historiansa ja laajasti nauttima arvostus maarakennusalalla on meille tae siitä, että saamme tuotteillemme erittäin hyvän edustajan Suomessa. Yhdessä pystymme tarjoamaan asiakkaillemme todellisia kustannussäästöjä sekä autamme heitä alentamaan hiilidioksidipäästöjä merkittävästi”, sanoo xelectrix Powerin toimitusjohtaja Dominik Hartl.

Hybridisoinnin ansiosta dieselgeneraattorin kokoa voidaan pienentää

Murskaus- ja seulontaprosesseissa sähkövirran tuotto hoidetaan yleensä dieselgeneraattoreilla, joiden hyötysuhdetta voidaan parantaa huomattavasti niin sanotulla hybridisointimenetelmällä.

”Hybridisointi tarkoittaa sitä, että generaattorin lisäksi voimaa saadaan myös X-Power-akkujärjestelmästä, minkä ansiosta dieselgeneraattorin koko voidaan jopa puolittaa. Tämä johtaa siihen, että polttoainetta kuluu vähemmän, jolloin myös käyttökustannukset ja hiilidioksidipäästöt alenevat merkittävästi”, taustoittaa Kaj Koskela.

X-Power-akkujärjestelmää voidaan soveltaa laajasti myös maarakennusalan ulkopuolella. Sitä voidaan hyödyntää esimerkiksi suurissa tapahtumissa sähköautojen lataukseen, mikäli valtakunnallista sähköverkkoa ei ole saatavilla tai sen yhdistäminen on kallista.

xelectrix Powerin tuotevalikoima on saatavilla Marakonin kautta tammikuusta 2021 lähtien. Kooltaan X-Power-akkujärjestelmät ovat kompakteja ja helposti liikuteltavissa vaikeisiinkin työkohteisiin.


Lue seuraavaksi